Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αιμοστατική συσκευή που χρησιμοποιεί ο αμερικάνικος στρατός κλείνει πληγές μέσα σε 20 δεύτερα!

aimostattikkk2Ο τομέας της υγείας διαρκώς εξελίσσεται και βγαίνουν στην κυκλοφορία διάφορα εργαλεία που μπορούν να σώσουν ζωές.

 Το εργαλείο που ονομάζεται Xstat και για ενάμιση χρόνο περίπου χρησιμοποιείται από τον Αμερικάνικο στρατό για να κλείνει πληγές από σφαίρες και οβίδες σε πεδία μαχών.

Πλέον όμως θα αρχίσει να διατίθεται και στους πολίτες έτσι ώστε να μπορούν να σώζονται ζωές ακόμα και μέσα στο σπίτι. Η εταιρεία RevMedx έχει σχεδιάσει το συγκεκριμένο εργαλείο και πρόκειται να βγει στο εμπόριο μετά το πράσινο φως που έδωσε μόλις η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Έχει σχήμα σύριγγας και πρόκειται για αιμοστατική συσκευή η οποία εισέρχεται σε μεγάλης έκτασης ή βάθους πληγή που έχει προκαλέσει σφαίρα ή αιχμηρό αντικείμενο, και με την πίεση του αντίχειρα απελευθερώνει εντός της, 92 σπογγίδια τα οποία ερχόμενα σε επαφή με το αίμα διαστέλλονται και σταματούν την αιμορραγία μέσα σε 20 δευτερόλεπτα. aimostatikhhh3

Έχει τη δυνατότητα να απορροφά μισό λίτρο αίμα ενώ σε μεγάλα τραύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τρεις σύριγγες XStat.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου