Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΟΙ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

1. Επισκόπησε τον κόσμο της σκέψης και διαχώρισε το ψεύτικο από το αληθινό.

2. Μάθε την σημασία της πλάνης και στο μέσο της Γης τοποθέτησε το χρυσό νήμα της αλήθειας.

 3. Να ελέγχεις το σώμα των συγκινήσεων, γιατί τα κύματα που σηκώνονται πάνω στις τρικυμισμένες θάλασσες της ζωής συμπαρασύρουν τον κολυμβητή, σκεπάζουν τον ήλιο και καθιστούν όλα τα σχέδια άκαρπα.

 4. Ανακάλυψε ότι έχεις ένα νου και μάθε την διπλή του χρήση.

 5. Συγκέντρωσε το στοιχείο της σκέψης και γίνε ο κύριος του νοητικού σου κόσμου.

 6. Μάθε πως ο διανοητής και η σκέψη του και εκείνο που είναι το μέσον της σκέψης έχουν φύση διαφορετική μεταξύ τους κι' όμως αποτελούν ένα στην υπέρτατη πραγματικότητα.

 7. Να ενεργείς σαν ο Διανοητής, και μάθε πως δεν είναι ορθό να εκφυλίζεις την σκέψη σου με την ποταπή χρήση της χωριστικής επιθυμίας.

 8. Ή ενέργεια της σκέψης είναι για το καλό όλων και για την προώθηση του Σχεδίου του Θεού. Μη την χρησιμοποιείς λοιπόν για τους Ιδιοτελείς σου σκοπούς.

 9. Προτού δομηθεί από σένα μια μορφή σκέψη, να οραματίζεσαι τον σκοπό της, να διαπιστώνεις τον προορισμό της και να ελέγχεις το κίνητρο.

 10. Για σένα τον ζηλωτή η μέθοδος της συνειδητής δομήσης δεν είναι ακόμα ο σκοπός. Το έργο της εκκαθαρίσης της ατμόσφαιρας της σκέψης, του αποτελεσματικού κλεισίματος των θυρών της σκέψης στο μίσος και στον πόνο, στον φόβο, στην ζηλοτυπία και στην χαμηλή επιθυμία, πρέπει πρώτα να προηγηθεί του συνειδητού έργου της δομήσης. Πρόσεξε την αύρα σου, ω ταξιδευτή πάνω στο δρόμο.

 11. Να φρουρείς προσεκτικά τις πύλες της σκέψης. Βάλε σκοπό στην επιθυμία. Δίωξε κάθε φόβο, κάθε μίσος, κάθε πλεονεξία. Να κοιτάζεις προς τα έξω και προς τα πάνω.

 12- Επειδή η ζωή σου είναι στο μεγαλύτερό της μέρος συγκεντρωμένη στο πεδίο της συγκεκριμένης ζωής, τα λόγια του νου και η ομιλία σου φανερώνουν την σκέψη σου. Στα τελευταία αυτά δίνε ιδιαίτερη προσοχή.

 13. Ή ομιλία είναι τριών ειδών. Οι περιττές λέξεις επιφέρουν η καθεμιά το αποτέλεσμά της. "Αν είναι καλές κι' ευγενικές- δεν χρειάζεται τίποτα να γίνει. "Αν συμβαίνει αλλιώς, η πληρωμή του τιμήματος δεν μπορεί ν' αργοπορήσει πολύ.
Αν εκστομισθούν στο φως της μέρας, θα φέρουν δίκαιη ανταπόδοση. Όταν εκστομίζονται και μετά αναγνωρισθούν σαν ψέματα, ενδυναμώνουν τον απατηλό εκείνο κόσμο που σ' αυτόν ζει ο ομιλών και καθυστερούν την απολύτρωσή του. "Αν εκστομισθούν με πρόθεση να πληγώσουν, να τραυματίσουν, και να σκοτώσουν γυρίζουν πίσω σ' αυτόν που τις έστειλε, και αυτόν τραυματίζουν και σκοτώνουν.

 14. Ή άσκοπη σκέψη, η εγωιστική σκέψη, η σκληρή και γεμάτη μίσος σκέψη, όταν εκφρασθεί με λόγια δημιουργεί μια φυλακή, δηλητηριάζει όλες τις πηγές της ζωής, οδηγεί σε ασθένεια και επιφέρει τον όλεθρο και την καθυστέρηση. Συνεπώς, να είσαι γλυκός κι' ευγενικός και καλός όσο το μπορείς. Να τηρείς σιγή και το φως θα έρθει κοντά σου.

 15. Μην μιλάς για τον εαυτό. Μη λυπάσαι τη μοίρα σου. Οι σκέψεις του εαυτού και του κατώτερου πεπρωμένου σου εμποδίζουν την εσωτερική φωνή της Ίδιας σου της ψυχής να φτάσει στο αυτί σου. Να μιλάς για την ψυχή "να αναπτύσσεις το σχέδιο", ξέχασε τον εαυτό σου καθώς οικοδομείς για τον κόσμο. Έτσι μόνο αντισταθμίζεται ο νόμος της μορφής. Έτσι μόνο μπορεί η τάξη της αγάπης να έρθει σ' αυτόν τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου