Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η ζωή, συμβαίνει ολόγυρά σου. Ρίξε μια ματιά!

Ο Χειμώνας, πάντα στην ώρα του θα έρχεται, ρίχνοντας το κρύο του πάνω σου. Αν βιώνεις τον πρώτο Χειμώνα της ζωής σου, δεν πάει να πει ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου! Αν δεν ήσουν προετοιμασμένος γι αυτόν, τρέχα να φτιάξεις ένα καταφύγιο για τη βαρυχειμωνιά. Με την γκρίνια, κανείς δεν ζεστάθηκε.

Η Άνοιξη, θα συμβεί! Αν κόβουν τα λουλούδια, ή αν εσύ δεν τα βλέπεις να ανθίζουν, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει Άνοιξη. Ίσως να κρατάς περισσότερο από όσο πρέπει το χειμωνιάτικο βλέμμα.
Η ζωή, συμβαίνει ολόγυρά σου. Ρίξε μια ματιά! Επειδή κάτι δεν σου αρέσει, δεν πάει να πει πως δεν συνέβη ή ότι δεν θα συμβεί. Και έχει και ένα μεγάλο ιδίωμα η ζωή. Αδιαφορεί παντελώς για τη γνώμη σου! Συμβαίνει ανεξάρτητα από το τι λες εσύ!

Με αυτά τα στοιχεία, έχω ένα συμπέρασμα να σου δώσω. Δεν μετράει το τι έκανες, το τι σκεφτόσουν, το τι είχες ή το ποιος ήσουν.

Αυτό που θα σε εντάσσει την κάθε στιγμή στη ροή της ζωής, είναι το ποιος αποφασίζεις να είσαι τώρα, το πώς θα εκλάβεις και θα δράσεις στην τωρινή κατάσταση, το πώς θα χρησιμοποιήσεις τα παρελθοντικά σου εφόδια για να προσαρμοστείς στο σήμερα, οι επιλογές που κάνεις και οι αποφάσεις που παίρνεις την κάθε στιγμή, και πάνω από όλα, η συνειδητοποίηση πως σήμερα, είναι η πρώτη μέρα του υπόλοιπου της ζωής σου. Και αυτή η πρώτη μέρα, είναι ίσως τελείως άσχετη με τη χτεσινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου