Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τι σημαίνει έχω στιλ;

Τι σημαίνει έχω στιλ;Εσείς πιστεύετε πώς έχετε; Πρώτα απ’ όλα, το στιλ είναι η ταύτιση ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο. Όταν αυτοί οι δύο δεν βρίσκονται σε αρμονία, μπορούμε να πούμε πως δεν έχουμε στιλ. Η Άννα Ουίντορ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Vogue, το καθορίζει ως εξής:
«Το προσωπικό στιλ έχει να κάνει, σε τελευταία ανάλυση, όχι με τον ναρκισσισμό, αλλά με τον σεβασμό για τους άλλους, σε συνδυασμό με μια υγιή αυτοπεποίθηση».
Πώς μπορείτε να αποκτήσετε στιλ; Τα πράγματα είναι απλά. Ακολουθήστε τις παρακάτω γενικές συμβουλές:
*Αναγνωρίστε και αναδείξτε τα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς σας.
*Μάθετε να εκτιμάτε αυτό που είστε και να μην προσπαθείτε να παραστήσετε κάτι άλλο.
*Να είστε low profile χωρίς ψεύτικη μετριοφροσύνη.
*Να έχετε θετική στάση απέναντι στη ζωή.
*Να φέρεστε με προσήνεια στους άλλους. H ηρεμία και η ευγένεια να σας χαρακτηρίζουν.
*Να επιδεικνύετε ελαστικότητα για τις απόψεις των άλλων. Το να κατανοήσετε και να σεβαστείτε την άποψη του άλλου δεν σημαίνει πως συναινείτε κιόλας.
*Να δέχεστε τα εμπόδια της ζωής με δημιουργικότητα. Εξάλλου στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα, απλά πρέπει να δείτε τα πράγματα πιο διευρυμένα.
*Να μην παραπονιέστε ποτέ δημοσίως.
Πολλοί επιτρέπουν στους εαυτούς τους να παρασυρθούν από τις τελευταίες τάσεις της μόδας χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το σώμα, την προσωπικότητα, την ηλικία και τον τρόπο ζωής τους. Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς το όριο ανάμεσα στην πρωτοτυπία και τη γελοιότητα. Η έκθεση στα μέσα επικοινωνίας, γεμάτα μηνύματα που συνδέουν την ευτυχία με την αισθητική, μας αιχμαλωτίζει και μπορεί να μας μετατρέψει σε fashion victims.

Το θέμα είναι να ψάξετε μέσα σας να δείτε τι σημασία έχει η μόδα στη ζωή σας. Κατά πόσο οι αγορές επηρεάζουν τη ψυχολογία σας; Πόσο συχνά τείνετε να κάνετε αγορές χωρίς νόημα και μετά να το μετανιώνετε;
Το βασικό είναι να πιστέψετε στον εαυτό σας και στην εσωτερική ομορφιά την οποία κρύβετε. Αυτό αντανακλάτε στην συνολική εξωτερική σας εικόνα. Όσα ρούχα και αν επιλέξετε, αν δεν τα έχετε βρει καλά με τον εαυτό σας, δεν πρόκειται ποτέ να τα υποστηρίξετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου