Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Αν δεν έχετε συνειδητότητα … πάντα θα χάνετε το τρένο

Η συνείδηση είναι μια φωτογραφία και η συνειδητότητα ένας καθρέφτης. Και τα δύο αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά ο καθρέφτης δεν απεικονίζει σταθερά κάποιο είδωλο. Παραμένει κενός και ως εκ τούτου ικανός να αντικατοπτρίσει νέες καταστάσεις. Αν είναι πρωί, αντικατοπτρίζει το πρωί. Αν είναι απόγευμα, αντικατοπτρίζει το απόγευμα. Η φωτογραφική πλάκα αντικατοπτρίζει σταθερά μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει πια. Αν έχετε τραβήξει τη φωτογραφία το πρωί, τότε η εικόνα σε αυτή θα συνεχίσει να δείχνει πρωί – ποτέ δεν θα δείξει βράδυ.

Δεν υπάρχει λόγος να αναπτύξουμε συνείδηση. Υπάρχει ανάγκη να εγκαταλείψουμε τη συνείδηση και να αναπτύξουμε τη συνειδητότητα. Παραμερίστε όσα έχετε διδαχθεί από τους άλλους, και αρχίστε να ζείτε μόνοι σας, αναζητώντας.

Ναι, στην η αρχή θα είναι δύσκολο, γιατί δεν θα έχετε κανέναν χάρτη. Ο χάρτης περιέχεται στη συνείδηση. Θα πρέπει να κινηθείτε χωρίς τον χάρτη, θα πρέπει να κινηθείτε στο αχαρτογράφητο, χωρίς οδηγίες. Οι δειλοί δεν μπορούν να κινηθούν χωρίς κατευθυντήριες γραμμές. Οι δειλοί δεν μπορούν να κινηθούν χωρίς χάρτες. Και όταν κινείστε με χάρτες και οδηγίες, δεν εισέρχεστε πραγματικά σε νέα εδάφη, σε νέα βασίλεια – κάνετε κύκλους. Προχωράτε στο γνωστό. Ποτέ δεν κάνετε άλμα στο άγνωστο. Μόνο το θάρρος μπορεί να κυριαρχήσει στη συνείδηση.

Συνείδηση είναι όλη η γνώση που έχετε συσσωρεύσει, και συνειδητότητα το να είστε άδειος, εντελώς άδειος και να κινείστε στη ζωή με αυτό το κενό, βλέποντας μέσα από αυτό το κενό και ενεργώντας έξω από αυτό το κενό – τότε η δράση σας έχει τεράστια χάρη και ό,τι κάνετε είναι σωστό. Δεν τίθεται θέμα σωστού και λάθους, διότι κάτι που είναι σωστό σήμερα μπορεί να είναι λάθος αύριο. Και η δανεική γνώση δεν βοηθάει ποτέ.

Οι μύστες πάντα ήξεραν ότι η ζωή δεν ακολουθεί καμία λογική, ότι η ζωή είναι βασικά παράλογη. Η συνείδηση είναι πολύ αυθαίρετη, τεχνητή. Σας δίνει ένα προκαθορισμένο μοντέλο σκέψης, όμως η ζωή αλλάζει. Η ζωή είναι πολύ αβέβαιη προχωράει με ζιγκ ζαγκ. Αν δεν έχετε συνειδητότητα, δεν θα μπορέσετε να ζήσετε τη ζωή σας πραγματικά. Η ζωή σας θα είναι μια υποκρισία, ένα ψεύτικο φαινόμενο. Πάντα θα χάνετε το τρένο.

Και πάντα η απώλεια του τρένου είναι αυτή που δημιουργεί αγωνία στον άνθρωπο. Σκεφτείτε μόνο ότι πάντα χάνετε το τρένο: βιάζεστε να πάτε στον σταθμό, και κάθε φορά που φτάνετε βλέπετε το τρένο να φεύγει από την πλατφόρμα. Αυτό συμβαίνει στο άτομο που ζει σύμφωνα με τη συνείδηση: δεν προλαβαίνει ποτέ το τρένο. Δεν μπορεί! Έχει μια πάγια μορφή και η ζωή είναι ένα ρευστό φαινόμενο. Έχει έναν βράχο μέσα του, ενώ η ζωή μοιάζει περισσότερο με νερό.

Διατηρήστε τις αισθήσεις σας.

Η συνειδητότητα δεν είναι ούτε χριστιανική, ούτε ινδουιστική, ούτε μουσουλμανική, είναι απλώς συνειδητότητα. Η συνείδηση χωρίζει τους ανθρώπους, η συνειδητότητα τους ενώνει.

Τι λόγο έχετε να κουβαλάτε έναν οδηγό μαζί σας; Η συνειδητότητα είναι αρκετή! Όποτε προκύπτει κάποια ανάγκη, η συνειδητότητά σας θα ανταποκριθεί. Έχετε έναν καθρέφτη· θα καθρεφτίσετε αυτό που συμβαίνει, και η απόκριση θα είναι αυθόρμητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου