Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Η απόλυτη αλήθεια είναι μία. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος

Οι άνθρωποι πιστεύουμε σε άπειρα ψέματα. Μερικά από αυτά είναι τόσο λεπτοφυή και πειστικά ώστε βασίζουμε πάνω τους ολόκληρη την εικονική πραγματικότητά μας, χωρίς καν να προσέχουμε ότι είναι ψέματα. Τα ψέματα που πιστεύουμε για τον εαυτό μας μπορεί να είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσουμε, επειδή τα έχουμε συνηθίσει τόσο που μας φαίνονται φυσιολογικά.

Για παράδειγμα, εάν πιστέψουμε στο κοινό ψέμα: «Δεν αξίζω», αυτό το ψέμα θα ζει στον νου μας μόνο και μόνο επειδή το πιστεύουμε. Δεν πιστεύουμε τους ανθρώπους που μας λένε πόσο υπέροχοι είμαστε, επειδή πιστεύουμε το αντίθετο. Έχουμε ήδη επενδύσει την πίστη μας σε μια πεποίθηση που δεν είναι αληθινή. Είναι ένα ψέμα, αλλά η πίστη μας καθοδηγεί τις πράξεις μας. Όταν αισθανόμαστε ότι δεν αξίζουμε, τότε πώς εκφράζουμε τον εαυτό μας μπροστά στους άλλους ανθρώπους; Είμαστε ντροπαλοί. Πώς μπορούμε να ζητήσουμε κάτι όταν πιστεύουμε ότι δεν το αξίζουμε; Αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας, το προβάλουμε στους άλλους και τότε αυτό θα πιστεύουν κι εκείνοι για εμάς. Βέβαια, αυτός θα είναι και ο τρόπος που θα μας φέρονται, πράγμα που με τη σειρά του θα ενισχύει την πίστη μας ότι δεν αξίζουμε. Ενώ ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι αξίζουμε. Όλοι αξίζουμε.

Αν πιστέψουμε στο ψέμα ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε μπροστά σε κοινό, τότε: γενηθήτω το θέλημά μας! Όταν προσπαθήσουμε να μιλήσουμε μπροστά στο κοινό, θα φοβόμαστε. Ο μόνος τρόπος να σπάσουμε αυτή τη συμφωνία πίστης είναι να αναλάβουμε τα ηνία και να το κάνουμε. Τότε θα αποδείξουμε ότι είναι απλώς ένα ψέμα και θα πάψουμε να φοβόμαστε.

Αν πιστέψουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια σχέση αγάπης τότε: γενηθήτω το θέλημά μας. Αν αισθανόμαστε ότι δεν αξίζουμε την αγάπη, ακόμα και αν αυτή βρίσκεται κοντά μας, απλώς δεν θα την πάρουμε, επειδή είμαστε τυφλοί και δεν τη βλέπουμε. Βλέπουμε μόνο αυτό που θέλουμε να δούμε και ακούμε μόνο αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Κάθε τι που αντιλαμβανόμαστε είναι απλώς μια επιπλέον ώθηση για τα ψέματά μας.

Αν κατανοείτε αυτά τα παραδείγματα, τότε μπορείτε να φανταστείτε πόσα ψέματα πιστεύετε για τον εαυτό σας και πόσα ψέματα πιστεύετε για τους γονείς, τα παιδιά, τα αδέλφια ή τον σύντροφό σας. Κάθε φορά που τους κρίνετε, δίνετε βήμα στα ψεύτικα πιστεύω που βρίσκονται στο Δέντρο της Γνώσης σας. Δίνετε τη δύναμή σας σε αυτά τα ψέματα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Θυμός ή ζήλια ή ακόμα και μίσος. Όλο αυτό το συναισθηματικό δηλητήριο συσσωρεύεται, ώσπου κάποια στιγμή χάνετε τον έλεγχο.

Μπορείτε να δείτε τη δύναμη αυτών που μοιράζομαι μαζί σας; Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη ζωή σας αρνούμενοι να πιστέψετε τα ψέματά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τα κύρια ψέματα που περιορίζουν την έκφραση της ευτυχίας και της αγάπης σας. Αν αποσύρετε την πίστη σας από αυτά, τότε θα χάσουν τη δύναμη που έχουν πάνω σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου