Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Η δύναμη και η υγεία

Οι φυσικές δυνάμεις εντός μας είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της νόσου” -Ιπποκράτης (Πατέρας της Δυτικής Ιατρικής)

Τι σημαίνει να είναι κανείς υγιής; Ίσως απαντήσατε “Να μην είναι άρρωστος”, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ παραπάνω απο αυτό. Αν είστε έτσι κι έτσι ή καλούτσικα ή τίποτα το ιδιαίτερο, δεν είστε πραγματικά υγιής.

Ό,τι σκέφτεστε μέσα σας είναι αυτό που πιστεύετε πως ισχύει. Οι πεποιθήσεις δεν είναι παρά επαναλαμβανόμενες σκέψεις οι οποίες συνοδεύονται απο ισχυρά συναισθήματα, όπως “Αρπάζω εύκολα κρυολογήματα”, “Έχω ευαίσθητο στομάχι”, “Δυσκολεύομαι να χάσω βάρος”. Όλα αυτά είναι πεποιθήσεις, όχι γεγονότα!

Μια πεποίθηση δημιουργείται όταν έχετε πάρει την απόφασή σας, έχετε εκδώσει την ετυμηγορία, έχετε διπλοκλειδώσει την πόρτα κι έχετε πετάξει το κλειδί. Αλλά ό,τι πιστεύετε και αισθάνεστε πως είναι αληθινό θα υλοποιηθεί για σας, είτε οι πεποιθήσεις σας είναι ωφέλιμες είτε επιζήμιες. Όποιες πεποιθήσεις εκπέμπετε, πρέπει να τις λάβετε πίσω όπως ορίζει ο νόμος της έλξης.

Το φαινόμενο του ψευδοφάρμακου (πλασέμπο) είναι η απόδειξη της δύναμης της πεποίθησης στην ιατρική. Σε μια ομάδα ασθενών χορηγούνται πραγματικά χάπια ή αγωγή και σε μια άλλη το πλασέμπο-ένα δισκίο ζάχαρης ή ψεύτικη αγωγή-,αλλά σε καμία απ’τις δυο δε γνωστοποιείται αν λαμβάνει τη θεραπεία για τα συμπτώματα ή την ασθένεια. Κι όμως η ομάδα που λαμβάνει το πλασέμπο παρουσιάζει συχνά αξιοσημείωτη βελτίωση και μείωση ή ακόμα και εξαφάνιση των συμπτωμάτων. Τα εκπληκτικά αποτελέσματα του φαινομένου ψευτοφάρμακου καταδεικύουν συχνά τη δύναμη των πεποιθήσεων πάνω στο σώμα μας.

Τα συναισθήματα που έχετε κατακλύζουν κάθε κύτταρο και όργανο σε όλο σας το σώμα. Όταν έχετε καλά συναισθήματα, εκπέμπετε αγάπη και προσελκύετε τη δύναμη της υγείας σε πλήρη ισχύ, με εκπληκτικά αποτελέσματα στο σώμα σας. Όταν έχετε κακά συναισθήματα η ένταση κάνει τα νεύρα και τα κύτταρά τας να συσπώνται, η ζωτική παραγωγή χημικών ουσιών στο σώμα σας αλλάζει, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται, η αναπνοή σας ριχαίνει και όλα αυτά μαζί μειώνουν τη δύναμη της υγείας στα όργανα και σε ολόκληρο το σώμα σας.

Η ασθένεια είναι απλά η κατάληξη ενός σώματος που δεν έχει χαλαρώσει για πολύ καιρό, λόγω αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, η ανησυχία και ο φόβος.

Η ευγνωμοσύνη είναι ο μεγάλος πολλαπλασιαστής, γι’ αυτό να ευχαριστείτε για την υγεία σας κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου