Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Υποσχεθείτε λίγα και δώστε πολλά

Αυτό που ξεχωρίζει τους καλύτερους είναι οι συνήθειές τους.

Αυτό που ξεχωρίζει τους καλύτερους από τους πολλούς είναι οι συνήθειες. Λίγες καλές συνήθειες (ειλικρινά, αυτές αρκούν – δυο τρεις πραγματικά καλές) θα κάνουν τεράστια διαφορά στον τρόπο που θα εξελιχθούν τελικά η σταδιοδρομία και η ζωή σας. Θα κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη μετριότητα και στο μεγαλείο. Διαλέξτε τες, λοιπόν, καλά.

Ορίστε μια μεταφορά που ίσως βοηθήσει αρκετά να εξηγήσω τι εννοώ: Μια καλή συνήθεια είναι σαν μια γεροδεμένη βελανιδιά. Αρχίζει από μικρός σπόρος, που φυτεύτηκε κάποια στιγμή. Αν δεν φροντίζετε καθημερινά να παίρνει τα απαραίτητα συστατικά, θα πεθάνει γρήγορα. Αν τη φροντίζετε, όμως, από λίγο κάθε μέρα, θα μεγαλώσει. Μέχρι μια μέρα να γίνει τόσο δυνατή που θα είναι ουσιαστικά αδύνατον να σπάσει.

Οι συνήθειές σας θα καθορίσουν πόσο κοντά θα φτάσετε στην προσωπική βουνοκορφή σας. Ανάμεσα σε κάποιες που παρατήρησα σε ανθρώπους παγκόσμιας κλάσης είναι οι εξής:

❖ Συντονίστε όλες τις ενέργειές σας με τα πιο υψηλά επίπεδα αριστείας και ακεραιότητας.

❖ Βάλτε πρώτες τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους.

❖ Αξιοποιήστε τα εμπόδια για να βελτιωθείτε εσείς και να κάνετε
ακόμη καλύτερη τη σταδιοδρομία και τη ζωή σας.

❖ Σηκωθείτε νωρίς το πρωί.

❖ Υποσχεθείτε λίγα και δώστε πολλά (πάντα να δίνετε στους ανθρώπους mo πολλά από όσα περιμένουν).

❖ Μαθαίνετε με πάθος (διαβάζετε καθημερινά, ακούτε εκπομπές με εμπνευσμένους στοχαστές, πηγαίνετε σε σεμινάρια).

❖ Αφιερώστε τα πρώτα εξήντα λεπτά κάθε μέρας στα όνειρα, στον σχεδιασμό ή στη φυσική εξάσκηση για να διατηρήσετε καλή την προσωπική ζωτικότητά σας.

❖ Ισορροπήστε το να είστε εξαιρετικά αυτό που κάνετε με το να γίνετε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και το ολοκληρωμένο ανθρώπινο πλάσμα.

Αυτές είναι απλώς μερικές συνήθειες. Για να φυτέψετε τους σπόρους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου