Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Υπερανθρωπισμός και Τεχνοκρατία

Τα κακά δίδυμα του υπερανθρωπισμού και της τεχνοκρατίας.

Οι κουκίδες μεταξύ της τεχνοκρατίας και του υπερανθρωπισμού συνδέονται εύκολα μόλις γίνει κατανοητό ότι και οι δύο βρίσκονται πάνω στην ψευδό-επιστημονική θρησκεία του Scientism, η οποία δηλώνει ότι η επιστήμη είναι Θεός και οι επιστήμονες και οι μηχανικοί είναι η ιεροσύνη της. Αυτό το άρθρο παρέχει το τρέχον πλαίσιο για να κατανοήσετε αυτό το δογματικό έκτρωμα.

Η τεχνοκρατία είναι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας, όπως ο υπερανθρωπισμός είναι ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης κατάστασης των ανθρώπων που θα ζουν σ’ αυτήν την κοινωνία.

Και οι δύο υποστηρίζονται από μια θρησκευτική πίστη γνωστή ως Scientism που λέει ότι η επιστήμη είναι Θεός και ότι οι επιστήμονες, οι μηχανικοί και οι τεχνολόγοι είναι η ιεροσύνη που μεταφράζει τα ευρήματα στην πράξη. Είναι ένα θανατηφόρο σφάλμα να εξομοιώνουμε τον Scientism με την επιστήμη. Η αληθινή επιστήμη εξερευνά τον φυσικό κόσμο χρησιμοποιώντας την επιστημονική μέθοδο επαναλαμβανόμενου πειραματισμού και επικύρωσης που έχει δοκιμαστεί από το χρόνο. Συγκριτικά, ο Scientism είναι μια κερδοσκοπική, μεταφυσική κοσμοθεωρία για την φύση και την πραγματικότητα του σύμπαντος και την σχέση του ανθρώπου με αυτό. Ο επιστημονισμός αμφισβητεί τις παραδοσιακές θρησκευτικές απόψεις, τα ήθη και την φιλοσοφία κι αντ ‘αυτού θεωρεί την “επιστήμη” ως πηγή προσωπικής και κοινωνικής ηθικής αξίας.

Η σχέση μεταξύ της τεχνοκρατίας και του υπερανθρωπισμού μπορεί να φανεί ήδη από το 1933 όταν ο Harold Loeb έγραψε για την ζωή σε μια τεχνοκρατική κοινωνία: «Η τεχνοκρατία προβλέπει μια άλλη μορφή εξημέρωσης, μια μορφή στην οποία ο άνθρωπος μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από τον άνθρωπο. Η τεχνοκρατία έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσει τις λεγόμενες ανώτερες ικανότητες σε κάθε άνθρωπο και να κάνει κάθε άντρα να μην παραμείνει στην παρτίδα όπου τυχαία θα γεννηθεί, μέσω της αναπαραγωγής με συγκεκριμένα άτομα για συγκεκριμένους σκοπούς. Μια τεχνοκρατία, λοιπόν, θα έπρεπε στον χρόνο να παράγει μια φυλή ανδρών ανώτερης ποιότητας από οποιαδήποτε γνωστή στην γη…»

Έτσι, ο Loeb είδε την Τεχνοκρατία (την κοινωνία) να παράγει “ανώτερη” ποιότητα ανθρώπου εφαρμόζοντας προηγμένη τεχνολογία στην ανθρώπινη κατάσταση.

Η φύση της τεχνοκρατίας

Επίσημο το 1932 από επιστήμονες και μηχανικούς του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, το κίνημα ορίστηκε σε μια έκδοση του περιοδικού The Technocrat το 1938:

“Η τεχνοκρατία είναι η επιστήμη της κοινωνικής μηχανικής, (απάτης) η επιστημονική λειτουργία ολόκληρου του κοινωνικού μηχανισμού για την παραγωγή και διανομή αγαθών και υπηρεσιών σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία θα τεθεί ως επιστημονικό, τεχνικό, μηχανικό πρόβλημα.”

Πράγματι, η τεχνοκρατία ήταν ένα οικονομικό σύστημα βασισμένο στην επιστήμη και την κοινωνική μηχανική. Οι τεχνοκράτες ήταν τόσο σίγουροι ότι η επιστημονική τους προσέγγιση ήταν τόσο δίκαιη που δεν θα χρειαζόταν καμία πολιτική δομή: «Δεν θα υπάρχει χώρος για Πολιτικούς ή Χρηματοοικονομικούς. Η Τεχνοκρατία θα διανείμει μέσω πιστοποιητικού διανομής που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε πολίτη από την γέννηση έως το θάνατο του.»

Σήμερα, η Τεχνοκρατία ενσωματώνεται στο Great Reset του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και στις διάφορες εκδηλώσεις των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Ατζέντα 21, Ατζέντα 2030, Νέα Αστική Ατζέντα κ.λ.π.

Η φύση του υπερανθρωπισμού

Ένας φιλοσοφικός στυλοβάτης του σύγχρονου Υπερνθρωπισμού, ο Max More, το καθόρισε το 1990 ως: «Μια τάξη φιλοσοφιών της ζωής που επιδιώκουν την συνέχιση και την επιτάχυνση της εξέλιξης της έξυπνης ζωής πέρα ​​από την σημερινή ανθρώπινη μορφή και τους ανθρώπινους περιορισμούς μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθοδηγούμενες από αρχές και αξίες που προωθούν την ζωή».

Το μέσο είναι τελικά η γενετική μηχανική που αναλαμβάνει κι επιταχύνει την θεωρία της εξέλιξης για την δημιουργία της ανθρωπότητας 2.0.

Από την έλευση της τεχνολογίας επεξεργασίας των γονιδίων CRISPR, οι Transhumans έχουν πλημμυρίσει Πανεπιστήμια και ιδιωτικές εταιρείες για να τροποποιήσουν όλες τις κατηγορίες ζωντανών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Αυτό που κηρύττεται ως διατήρηση της βιοποικιλότητας από τα Ηνωμένα Έθνη είναι στην πραγματικότητα η ανάληψη γενετικού υλικού, το οποίο σημειώθηκε ήδη από το 1994, μόλις δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ατζέντας 21 στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Οικονομική Ανάπτυξη (UNCED) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. (με τα rapid test και τα μοριακά, αυτό επιδιώκουν, γι’ αυτό η μανία τους με δαύτα που καμία σχέση δεν έχουν με την σαπουνόπερα της πανδημίας)

Στο βιβλίο του 1994, “The Earth Brokers” που γράφτηκε από δύο κύριους συμμετέχοντες στην διαδικασία του Ρίο, οι οποίοι δεν κατάπιαν αμάσητα αυτά που άκουγαν, σημείωσαν δύο πράγματα σχετικά με την σύμβαση για την βιοποικιλότητα που υιοθέτησαν τα 156 έθνη του κόσμου:

«Η σύμβαση εξισώνει σιωπηρά την ποικιλομορφία της ζωής – ζώων και φυτών – με την ποικιλία των γενετικών κωδικών, και οι οποίους διαβάζονται ως γενετικοί πόροι. Με αυτόν τον τρόπο, η πολυμορφία γίνεται κάτι που η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να χειριστεί, η σύμβαση προωθεί την βιοτεχνολογία ως «απαραίτητη για την διατήρηση και την βιώσιμη χρήση της βιοποικιλότητας».

Δεύτερον, σημείωσαν ότι «το κύριο μερίδιο που τέθηκε από την σύμβαση για την βιοποικιλότητα είναι το ζήτημα της ιδιοκτησίας και του ελέγχου της βιολογικής ποικιλομορφίας, το κύριο μέλημα ήταν η προστασία των φαρμακευτικών και των αναδυόμενων βιολογικών βιομηχανιών».

Δεν είναι περίεργο σήμερα ότι η φαρμακευτική βιομηχανία παράγει πλάνα γονιδιακής θεραπείας χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένο RNA για να μεταμορφώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Εργάζονται σκληρά από το 1992 για να προωθήσουν την τεχνολογία που απαιτείται για να πειραχτεί το ανθρώπινο γονιδίωμα και να ξεκινήσουν το μετασχηματιστικό μονοπάτι προς την Ανθρωπότητα 2.0.

Ωστόσο, είναι η Τεχνοκρατία που έχει χρησιμοποιήσει τις τεχνικές της «επιστήμης της κοινωνικής μηχανικής» για να χειριστεί το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού ώστε να αποδεχτεί πρόθυμα το γονίδιο των μετασχηματιστών που μεταβάλλουν με τις ενέσεις τους.

Η μεγάλη επαναφορά αγκαλιάζει τόσο την τεχνοκρατία όσο και τον υπερανθρωπισμό.

Έχει σημειωθεί σε πολλά επαγγελματικά περιοδικά ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο ιδρυτής / εκπρόσωπός του, Klaus Schwab, προωθούν ταυτόχρονα την Τεχνοκρατία και τον Υπερνθρωπισμό κι αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. (t.p. Εκτός αν κατοικείς στο αγαπημένο σου συννεφάκι).

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Θρησκείας και Κοινωνίας (EARS), για παράδειγμα, έγραψε ότι:

«Τα εξαιρετικής επιρροής μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έχουν ένα σχέδιο για το τι θα έρθει στην συνέχεια. Ονομάζεται ‘Η Μεγάλη Επαναφορά’ και οραματίζεται ένα πραγματικά υπερ-ανθρωπιστικό μέλλον για όλους μας. Από τα μέσα του 2020, το WEF προωθεί το όραμά του για το μέλλον μας μετά τον κορονοϊό, το οποίο αποκαλούν ‘Η Μεγάλη Επαναφορά’. Κατά την άποψή τους, η πανδημία έχει αποκαλύψει τις αδυναμίες του παλιού μας συστήματος, κι ως εκ τούτου αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία να «επαναφέρουμε» τον κόσμο μας και να ξεκινήσουμε εκ νέου. Αυτό που είναι εντυπωσιακό γι’ αυτό το σχέδιο, το οποίο το WEF έχει συμπυκνώσει σε έναν νοηματικό χάρτη σε σχήμα ιού, είναι η σιωπηρή του υποστήριξη μιας φιλοσοφίας που ονομάζεται ‘transhumanism’.” (προστέθηκε με έμφαση)

Όπως αναφέρθηκε αρχικά, «η τεχνοκρατία στοχεύει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας, όπως ο υπερανθρωπισμός είναι ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης κατάστασης των ανθρώπων που θα ζούσαν σε αυτήν την κοινωνία».

Συμπερασματικά, τα κακά δίδυμα της Τεχνοκρατίας και του Υπερνθρωπισμού, μαζί με την υποκείμενη θρησκεία του Scientism, πρέπει να αναγνωριστούν για το τι είναι, αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να απορριφθούν με κάθε ίνα της ύπαρξής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου