Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τίποτα δε χαρίζεται αν πρώτα δε προσπαθήσεις γι’αυτό

Τίποτα δεν είναι εύκολο. Τίποτα δε χαρίζεται αν πρώτα δε προσπαθήσεις γι’ αυτό. Τίποτα δε διεκδικείται από μόνο του αν δε το θέλεις πολύ! Τα λίγα, τα μέτρια και τα χλιαρά είναι γι αυτούς που δε τόλμησαν ποτέ.
Τίποτα ίσως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, αλλά εσύ τη προσπάθεια σου αξίζει να τη κανείς ακόμα και αν δε φτάσεις εκεί που ήθελες να πας.
Χρειάζεται να επιμένεις, να φωνάζεις γι' αυτό που επιθυμείς, να επαναστατείς για αυτό που νομίζεις ότι αξίζεις, δεν είναι εύκολος ο δρόμος, αλλά συνέχισε.
Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στην αρχή, μετά γίνεται συνήθεια και στο τέλος υπάρχει νικητής. Φρόντισε λοιπόν να είσαι ο κερδισμένος της παρτίδας και όχι αυτός που δεν έμαθε ποτέ να παίζει. Ακόμα και αν δε μάθεις τους κανόνες μη τα παρατάς ποτέ, το τέλος δε το ξέρει κανείς. Είναι απρόβλεπτο και σε αφήνει πάντα με το στόμα ανοιχτό.
Πάντα οι καλοί παίκτες είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα αλλά όταν η παρτίδα ξανά μοιράζεται τα συναισθήματα μπλέκονται και συνεχίζουν στο παιχνίδι σα να είναι η πρώτη τους φορά.
Ακόμα και ο νικημένος πάντα, κάπου χάνει τη μαγεία και επαναπροσδιορίζει τη ζωή του, μήπως στη πορεία η νίκη μετατρέπει σε περιπέτεια.
Όλοι το ίδιο θέλουν να συμβαίνει! Όλοι να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και να ζητωκραυγάζουν για τα κατορθώματα τους. Να ξεκινάν και να φτάνουν πάντα στη κορυφή. Να μιλούν και όλοι να είναι στραμμένοι στο μέρος τους. Να ζητάνε και να το έχουν. Να επιθυμούν και να γίνεται. Να προσεύχονται και να φωτίζονται, γιατί δεν έμαθαν πως η θέληση και η προσευχή δεν είναι κομμάτι ενός παζλ που όταν βάλεις το τελευταίο τελείωσες. Είναι απλές καθημερινές στιγμές σε ότι ζούμε. Είναι μέρος της ζωής μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας που δε μοιράζεται σε κανέναν. Είναι η πηγή για όλα τα μικρά που έρχονται και γίνονται μεγάλα. Για όλες εκείνες τις φορές που είπες αποκλείεται και όμως, τίποτα δεν είχε αποκλειστεί.
Για όλα τα άσχημα που κατέληξαν όμορφα και για όλες εκείνες τις νύχτες που σε έπαιρνε το πρωί χωρίς ελπίδα και η ελπίδα ήρθε από μόνη της!
Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε μια πρόταση, αρκεί να έχει λίγη θέληση και τότε ίσως το νόημα αλλάξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου