Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Βλέπουμε μόνο αυτό που είμαστε ικανοί να δούμε

Βλέπουμε μόνο αυτό που είμαστε ικανοί να δούμε. Δεν βλέπουμε αυτό που είναι πραγματικά. Αυτό που είμαστε σε θέση να δούμε είναι το μόνο που μπορούμε να δούμε το μόνο που βλέπουμε στη ζωή, στην πραγματικότητα, είναι η δική μας προβολή. Βλέπουμε έξω αυτό που υπάρχει μέσα μας. Για έναν άνθρωπο που είναι γεμάτος λαγνεία, κάθε αντικείμενο στον κόσμο μοιάζει να είναι γεμάτο λαγνεία. Για έναν άνθρωπο γεμάτο με το θείο, ολόκληρος ο κόσμος μοιάζει να είναι γεμάτος με το θείο. Για έναν άνθρωπο γεμάτο με οργή, κάθε άτομο θα μοιάζει οργισμένο. Για έναν εραστή, ολόκληρος ο κόσμος θα μοιάζει πλημμυρισμένος με αγάπη, Βλέπουμε αυτό που είμαστε.

Ολόκληρος αυτός ο εξωτερικός κόσμος είναι μονάχα μια προβολή αυτού που είμαστε μέσα μας. Ο κόσμος είναι σαν μια οθόνη στην οποία βλέπουμε όλα όσα είναι κρυμμένα μέσα μας. Έτσι αν ένα άτομο βλέπει μονάχα σεξ και πάθος παντού γύρω του, τότε θα πρέπει να καταλάβει ότι το σεξουαλικό κέντρο είναι το πιο ενεργό στην προσωπικότητά του. Είναι έτσι επειδή έτσι έχει ανάγκη η φύση να είναι. Η φύση δεν χρειάζεται άλλο κέντρο όσο χρειάζεται το σεξουαλικό σας κέντρο μονάχα μέσα από αυτό μπορεί να δημιουργηθεί νέα ζωή.

Στα ζώα υπάρχει ζωή μόνο σε αυτό το κέντρο κανένα άλλο κέντρο δεν είναι ενεργό. Και στους περισσότερους ανθρώπους, μόνο αυτό το κέντρο είναι ενεργό, αλλά κέντρα μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν. Και να έχετε κι άλλα υπόψη σας ότι όσο είναι ενεργό μόνο το σεξουαλικό κέντρο, δεν υπάρχει ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τα ζώα. Υπάρχει δυνητική διαφορά: τα άλλα κέντρα μας μπορούν να γίνουν ζωντανά και ενεργά – αλλά δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου