Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Πράγματα που κανείς δεν σας λέει για την πραγματική αγάπη

Ω!, η αγάπη. Η έμπνευση για εκατομμύρια (ίσως και δισεκατομμύρια ) τραγούδια, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και ιστορίες. Το ίδιο που μας ενώνει ως ανθρώπους στις σχέσεις, τις φιλίες, τις οικογένειές μας – η αγάπη. Μπορεί να είναι όμορφη, προκλητική, επώδυνη, ποιητική, εμπνευστική και διαφωτιστική. Κυρίως, όμως, είναι αληθινή.

Όταν η αγάπη είναι πραγματική, για ποια πράγματα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά (συχνά) δεν είμαστε;

1: Δεν λύνει τα προβλήματά σας.

Αν είσαι ανασφαλής, θα είσαι ακόμα ανασφαλής και στην αγάπη.

Εάν αντιμετωπίζετε οικονομικές προκλήσεις, δεν θα λυθούν με την αγάπη.

Εάν μαλώνετε με τον σύντροφό σας, αυτό δεν θα λυθεί με τη μετακόμιση μαζί, τον γάμο ή την απόκτηση παιδιών – αυτά τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να είναι σε μια σχέση επειδή πιστεύουν ότι θα τους δώσει τελικά τη μαγική αίσθηση του ανήκειν, ή της εκπλήρωσης ή της ευτυχίας που τους έλειπε. Αναπόφευκτα, όμως, καταλήγουν απογοητευμένοι που το να ερωτευτούν δεν ήταν η μαγική λύση που περίμεναν.

2: Θα σε κάνει να προβληματιστείς για τον εαυτό σου.

Όταν είσαι ερωτευμένος με κάποιον, το όραμά σου για το μέλλον αρχίζει να αλλάζει. Και πώς να μην γίνει; Υπάρχει ένα νέο άτομο στη ζωή σας, του οποίου ο κόσμος μπλέκεται με τον δικό σας με τρόπους που δεν μπορούσατε να δείτε – αυτό αλλάζει το παιχνίδι.

Σας προτρέπει να κοιτάξετε προς τα μέσα σας και να κάνετε τις δύσκολες ερωτήσεις:
  • Είμαι πλήρως προετοιμασμένος για μια ζωή μαζί με κάποιον άλλο;
  • Είμαι πρόθυμος να είμαι ανιδιοτελής για χάρη της ευτυχίας του;
  • Είμαι διατεθειμένος να προσαρμόσω τον τρόπο ζωής μου για να τον/την αφήσω να έλθει μαζί μου;
  • Είμαι έτοιμος για αυτό;
  • Πού μπορώ να βελτιωθώ για να γίνω ακόμα καλύτερος σύντροφος;
Υπάρχουν πολλοί νέοι προβληματισμοί που πρέπει να κάνετε όταν είστε σε σχέση με έναν ανύπαντρο, και αν είστε πρόθυμοι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με αυτά, θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε και να εξελιχθείτε σε μια υψηλότερη εκδοχή του σημερινού εαυτού σας.

3: Αγάπη σημαίνει να αποδέχεσαι ΟΛΑ σε ένα άτομο.

Παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Γιατί; Οι άνθρωποι έρχονται μαζί με όλα τα πράγματα που τους έκαναν αυτό που είναι σήμερα.

Πράγματα που συνέβησαν πριν σε γνωρίσουν.

Σχέσεις που είχαν, εμπειρίες που έζησαν, τραύματα, γιορτές, νίκες, ήττες, ίσως και παιδιά.

Δεν μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά κάποιον αν δεν μπορείς να κοιτάξεις την πλήρη ύπαρξή του και να τον αποδεχτείς πραγματικά όπως είναι.

Παρατηρήστε δεν είπα ανεχτείτε. Να ανέχεσαι κάτι είναι απλά να περιμένεις μέχρι να φύγει ή να το αγνοήσεις και να προσποιηθείς ότι δεν υπάρχει.

Το να αποδέχεσαι κάτι, σημαίνει να το ενστερνίζεσαι πλήρως ως μέρος της πραγματικότητάς σου. Δεν χρειάζεται να σου αρέσει όλο αυτό, αλλά εσείς πρέπει να το δεχτείτε. Διαφορετικά, απλά επιλέγετε τα μέρη ενός ατόμου που σας αρέσει, όμως αυτό δεν είναι η πραγματική αγάπη.

4: Θα παλέψεις.

Όλοι διαφωνούν με διαφορετικούς τρόπους και αν είστε σε μια υγιή σχέση με ανοιχτή επικοινωνία, αυτό δεν θα συμβαίνει συχνά.

Όμως, θα συμβεί.

Θα συμβεί ίσως για κάτι μεγάλο ή μικρό ή για μια οικογενειακή υπόθεση ή για μια διαφορά αξιών.

Τα επιχειρήματα είναι μέρος των σχέσεων, δεν είναι το τέλος μιας σχέσης.

Τούτου λεχθέντος – και οι δύο σύντροφοι πρέπει να δεσμευτούν να κάνουν ό, τι μπορούν ώστε να κάνουν αυτές τις συζητήσεις ήρεμες, παραγωγικές και δίκαιες.

Ζούμε σε μια εποχή όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας δείχνουν τον κυρίαρχο κύκλο της ζωής όλων. Φαίνεται ότι όλοι είναι πάντα χαρούμενοι, χαμογελαστοί, ερωτευμένοι και ξέγνοιαστοι…

Φαίνεται σαν να είναι, όχι ότι είναι.

Η αλήθεια των σχέσεων είναι ότι αυτές οι συγκρούσεις ή οι διαφωνίες ξεκινάνε κάποια στιγμή και μπορεί να είναι προκλητικές ή δύσκολες ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάτε κάποιον.

Ακόμα και οι άνθρωποι που δημοσιεύουν στα ΜΜΕ την τέλεια μορφή της ζωής τους στο διαδίκτυο είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις όταν οι κάμερες είναι κλειστές.

Εάν μπορείτε να αποδεχτείτε ότι οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής, μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο να τις αντιμετωπίσετε με τον σύντροφό σας. Αλλά, αν νομίζετε ότι είναι μόνο κάτι που συμβαίνει σε αποτυχημένες, δυστυχισμένες σχέσεις – θα αρχίσετε να αναζητάτε διέξοδο μόλις τα πράγματα δυσκολεύουν.

5: Δεν δίνει το δικαίωμα σε κάποιον η αγάπη να σας κάνει κακό.

Όλοι γνωρίζουν τον όρκο γάμου για το « μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» και πιστεύω απόλυτα ότι ένας γάμος είναι μια δέσμευση για όλη τη ζωή, αλλά υπάρχουν όρια.

Η κατάχρηση, για παράδειγμα, δεν πρέπει ποτέ να είναι ανεκτή σε μια σχέση.

Η απάτη ή η απιστία ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Μην αφήνετε τους ανθρώπους να σας κάνουν να πιστεύετε ότι το να είσαι ερωτευμένος σημαίνει ότι μπορεί να σε κακομεταχειριστούν, να πληγωθείς ή να προδοθείς.

Χρειάζεστε περισσότερο από αγάπη για να κάνετε μια σχέση να λειτουργήσει με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεστε αμοιβαίο σεβασμό, επικοινωνία, εμπιστοσύνη, θαυμασμό και ένα σωρό άλλα συναισθήματα προς τον σύντροφό σας που ξεπερνούν την αγάπη.

6: Το αγαπώ είναι ρήμα.

Η αγάπη σας προβάλλεται μέσα από πράξεις.

Αν κάποιος σας πει ότι σας αγαπά, αλλά δεν σας το δείχνει με τις πράξεις του, τότε πώς μπορείτε να τον πιστέψετε;

Δεν μπορείς, γιατί η πραγματική αγάπη φαίνεται μέσα από το πώς σου φέρεται κάποιος.

Δεν εκφράζουν όλοι την αγάπη τους με τον ίδιο τρόπο, αλλά για να εκδηλωθεί η αγάπη στην πραγματικότητα πρέπει να έχει τις ρίζες της στη δράση.

Η εκδήλωση αγάπης απαιτεί συνεπή, αμοιβαία προσπάθεια κάθε μέρα.

7: Αξίζετε να την λάβετε ως αντάλλαγμα

Εάν κάποιος δεν εκτιμά και δεν σέβεται την αξία σας, το να του δίνετε περισσότερα δεν πρόκειται να του αλλάξει γνώμη.

Η αγάπη είναι μια αμφίδρομη οδός, και όταν μπορέσετε να διατηρήσετε την αξία σας ως άνθρωπος, θα σταματήσετε να χαρίζετε έναν τόσο πολύτιμο πόρο αν δεν σας επιστρέφεται.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να ξεκαθαρίσετε τα θέλω σας, τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τους στόχους και την ταυτότητά σας είναι σημαντικό για να αγκαλιάσετε πλήρως την ικανότητά σας να λαμβάνετε υγιή αγάπη.

Μερικοί από εμάς εξαρτώνται από το να πιστεύουν ότι πρέπει να είμαστε ο «δωρητής» σε μια σχέση και ενώ όντως το να δίνεις τον πλήρη εαυτό σου στον σύντροφό σου είναι σημαντικό, γίνεται απλά συναισθηματικό μαρτύριο αν το δώρο δεν ανταποδίδεται.

8: Πρέπει να χάσεις πολλά πριν κερδίσεις.

Λοιπόν, έχετε πάει σε 3 ραντεβού και είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε, ε; Λοιπόν, αυτή είναι η ζωή (ή c’est la vie, όπως λένε οι Γάλλοι). Το ψάξιμο της αγάπης μοιάζει πολύ με το λαχείο – μερικές φορές πρέπει να χάσεις πολλά πριν κερδίσεις. Αλλά, αν δεν παίξετε ποτέ, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα κερδίσετε.

9: Αν την χάσετε, ΜΠΟΡΕΙΤΕ να την ξαναβρείτε.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί σε αυτό το σημείο γιατί δεν πρέπει να ακούγεται ότι η αγάπη είναι μιας χρήσης.

Η αγάπη είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και ακριβά πράγματα που μπορούμε να βιώσουμε από, και με ένα άλλο άτομο.

Τούτου λεχθέντος – δεν υπάρχει μόνο ένα άτομο στον πλανήτη με το οποίο μπορούμε να χτίσουμε αγάπη.

Βλέπουμε αποδείξεις για αυτό καθημερινά στη ζωή μας και στους γύρω μας. Άνθρωποι που έχουν χωρίσει και ξαναπαντρεύτηκαν. Ζευγάρια που χώρισαν και μετά πέρασαν σε κάποιον άλλο. Κάποιος που αντιμετώπισε μια απώλεια και τελικά ήταν σε άλλη σχέση μετά το πέρασμα του χρόνου.

Νομίζω ότι πρέπει να προσφέρουμε αγάπη και στο μέλλον, σε μία προοπτική. Ναι, χρειάζεται πολύς χρόνος για να χτιστεί. Ναι, είναι κάτι για την οποία πρέπει να φροντίζουμε και να την διατηρούμε. Ναι, μπορεί να χαθεί με την πάροδο του χρόνου εάν οι άνθρωποι χωριστούν σωματικά ή συναισθηματικά…

Αλλά, αν την χάσετε, δεν πρέπει ποτέ να νιώθετε ότι ο κόσμος τελειώνει εκεί ή ότι δεν θα την ξαναβρείτε ποτέ.

Ο ήλιος ανατέλλει πάντα τελικά, όπως και η ικανότητά σου να αγαπάς.

10: Η πιο δυνατή αίσθηση αγάπης προέρχεται από μέσα σου.

Τη πιο σημαντική σχέση που θα έχετε ποτέ, είναι με τον εαυτό σας. Εάν αυτό δεν είναι υγιές – κανένα από τα άλλα σας δεν πρόκειται να είναι.

Εάν δεν αισθάνεστε την πλήρη αίσθηση αγάπης και αποδοχής εκ των έσω , θα αμφιβάλλετε πάντα για την αγάπη που σας δείχνουν οι άλλοι.

Θα ρωτήσετε αν το αξίζετε πραγματικά.

Υποσυνείδητα θα την απομακρύνετε.

Θα σταματήσετε να προσπαθείτε να την βρείτε πάλι.

Η αγάπη, ενώ είναι μια κοινή εμπειρία, πρέπει πρώτα να εκπέμπεται από μέσα μας.

Έτσι μπορούν να μας βρουν οι άλλοι που έχουν κάνει την εσωτερική δουλειά – με το λαμπερό φως τους να βρίσκει το δρόμο προς το δικό μας.

Τότε συμβαίνει η πραγματική μαγεία – όταν δύο άνθρωποι είναι χαρούμενοι και γεμάτοι προτού καν συναντηθούν.

Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται μια σχέση. Όσο πιο δυνατή, τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου