Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Νέα Μοτίβα Σκέψης: Η Διαισθητική Αφύπνιση

Η Κοινωνική και πολιτιστική αλλαγή πραγματοποιείται πολύ γρήγορα στα πέρατα του πλανήτη, και φαίνεται πως θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν μία γκάμα προσωπικών προσκρούσεων, διαταραχών και αναδιαμορφώσεων στην ζωή τους ενώ την ίδια στιγμή κατανοούμε πως οι κοινωνικές δομές, οι τρόποι επικοινωνίας και συνδεσιμότητας προσαρμόζονται και μετατρέπονται μέσα από τρομερές αλλαγές που ίσως καταλήξουν στην Διαισθητική Αφύπνιση του Κόσμου.

Μόνο τα τελευταία 150 χρόνια γίναμε μάρτυρες μίας ταχείας διαδικασίας μετάβασης στον ανθρώπινο πολιτισμό, ίσως χωρίς να την κατανοούμε συνειδητά.

Η Ανάπτυξη της Συνειδητότητας είναι μία ψυχο-πνευματική διαδικασία που εμπνέεται από κοινωνικο-πολιτισμικά ερεθίσματα και επιρροές που αναδύονται μέσα από την ιστορία. Πρόσφατα, οι ισχυρές παρορμήσεις της δεκαετίας του 1960 και τα τέλη του 1980 βοήθησαν στην ανάπτυξη της Συνειδητής Εγρήγορσης ανά τον κόσμο. Οι σπόροι της Συνειδητότητας «εμφυτεύτηκαν» και ξεκίνησαν ήδη να ξεπετάγονται ανάμεσα στις συνειδησιακές δομές της καθημερινότητάς μας. Οι πειραματισμοί αυτών των δεκαετιών έδειξαν πως υπάρχουν εναλλακτικές διαστάσεις της Συνειδητότητας και έδωσαν τροφή για σκέψη στις νέες «πεινασμένες» γενιές.

Νέα Μοτίβα Σκέψης: Η Διαισθητική Αφύπνιση

Ίσως μέσα από αυτή την διαδικασία δούμε νέες γενιές ανθρώπων που θα έρθουν στον κόσμο για να επιφέρουν την καταλυτική αλλαγή. Αυτές οι νέες αφίξεις θα προκαλέσουν ολοκληρωτικά τα κοινωνικά συστήματα του πλανήτη, και αυτό θα γίνει γιατί θα λειτουργούν μέσα από το ένστικτο και την Διαίσθηση. Έτσι η εποχή του Πνευματικού Ελιτισμού θα αντικατασταθεί από μία Συνειδησιακή Γνώση που θα ανήκει σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα. Τα Εξωτερικά συστήματα πεποίθησης πάνω στα οποία βασιζόμαστε θα αντικατασταθούν από την αναγνώριση της ύπαρξης μίας ζωντανής Διάνοιας που υπήρχε πάντα μέσα στην ανθρώπινη Φύση. Όταν αυτή η αλήθεια θα γίνεται γνωστή ενστικτωδώς δεν θα απαιτεί πια πολιτισμική διατήρηση, ναούς, ιδρύματα ή διδαχές. Αυτή η ζωντανή διάνοια, η Συνειδητότητα του ανθρώπου είναι ρευστή και ενυπάρχει παντού και για όλους, πάντα. Χρειαζόμαστε μονάχα την πρόσβαση σε αυτή.

Μέσα στα επόμενα χρόνια του Αιώνα που διανύουμε η Ανθρωπότητα θα αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη πρόσβαση στην εσωτερική Εγρήγορση (Γνώση) καθώς η σύνδεση με αυτή την ζωντανή γνωσιακή οντότητα δυναμώνει με τον καιρό. Οι παλιοί ρόλοι της Ιεραρχίας θα εκλείψουν. Οι Ανθρώπινες κοινωνίες ανά τον κόσμο σχηματίζουν σταδιακά αποκεντρωμένα δίκτυα συνδεσιμότητας αλλά και επικοινωνίας. Αυτή η νέα διάταξη διευκολύνει μία διαφορετική μορφή ενέργειας που θα είναι ενεργή στον Πλανήτη και θα επιφέρει την σταδιακή Αφύπνιση. Μία ενέργεια που θα αλλάξει τον κόσμο από τα θεμέλιά του.

Τα παιδιά γεννιούνται καθημερινά μέσα σε ένα κόσμο στον οποίο τα μοτίβα της ανθρώπινης σκέψης και Συνειδητότητας διαρρέουν μέσα από εκατομμύρια υπολογιστών, δικτύων και συνδεδεμένων συσκευών που σχηματίζουν μία «ατοπική» πραγματικότητα πληροφορίας και διάνοιας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μόνο στον «Ψηφιακό» κόσμο, αλλά και στην Πολιτισμική Σφαίρα, σε ταινίες, βιβλία, άρθρα, τραγούδια, βίντεο κ.α, που σχηματίζουν ένα πεδίο συνδεσιμότητας που μεταβάλλει τα συνειδησιακά μας επίπεδα με την σωστή χρησιμοποίηση. Η Τεχνολογία εξωτερικής πληροφόρησης αυξάνει τον πληροφοριακό «αντικατοπτρισμό» που αντανακλά στο ζωντανό πεδίο της νοόσφαιρας που περιβάλλει την πραγματικότητά μας.

Νέα Μοτίβα Σκέψης: Η Νέα Πραγματικότητα

Νέα μοτίβα σκέψης και μία διαφορετική έκφραση της Συνειδητότητας εισχωρούν στα κοινωνικά πλαίσια ανά τον κόσμο. Μία νέα μορφή Συνείδησης αναδύεται και η ανθρώπινη συμπεριφορά του παρελθόντος δεν θα σημαίνει τίποτα πια όταν αυτή η νέα Κοσμική Συνείδηση θα κατακλύσει το Συλλογικό Ασυνείδητο που παλεύει με το πυκνότερο σκοτάδι λίγο πριν την Συνειδησιακή Αφύπνιση. Πρόκειται για μία μεταμορφωτική αλλαγή την οποία χρειαζόμαστε ως άνθρωποι, σε Ψυχο-Πνευματικό επίπεδο.

Αν αυτή η συνειδησιακή μεταβολή δεν αποτραπεί από τις «σκοτεινές» ατραπούς που πασχίζουν να μας κρατούν πνευματικά υποδουλωμένους, τότε οι αλλαγές που θα διαπιστώσουμε τα επόμενα χρόνια θα είναι βαθύτερες από αυτές που πραγματοποιήθηκαν στις προηγούμενες «βιομηχανικές» γενιές του παρελθόντος. Η Επικοινωνία και η διαφάνεια θα είναι ισχυρότερα «όπλα» από τον φόβο και την καταστολή των ιδεών. Οι νέες, ισχυρότερες διανοητικά γενιές θα δημιουργήσουν την δική τους Διαισθητική Αφύπνιση και Συνειδησιακή Ελευθερία και με αυτό τον τρόπο θα εμπνεύσουν και θα ανανεώσουν ολόκληρο τον Κόσμο, έχοντας πρόσβαση όχι μόνο σε ένα διαισθητικό Εσωτερικό κόσμο, αλλά και στο πλανητικό δίκτυο Πνευματικής και όχι μόνο πληροφορίας. Οι δομές που ελέγχουν τέτοιου είδους πληροφοριακών δικτύων θα πάψουν να υπάρχουν και θα καταστρατηγηθούν από την Μεγάλη Ανθρώπινη Πνευματική Αφύπνιση. Αυτές οι γενιές θα επιφέρουν μία περίοδο κατά την οποία η αρσενική και η θηλυκή πνευματική ενέργεια του Κόσμου θα επαναπροσδιοριστεί και θα ισορροπηθεί προσφέροντας αρμονία. Όλες οι ευγενικές αξίες του ανθρώπου θα βρεθούν στο επίκεντρο και θα αντικαταστήσουν τις χθόνιες δυνάμεις που βυθίζουν την ελευθερία του νου.

Η Ανθρωπότητα βρίσκεται στο κατώφλι μίας Πνευματικής μετάβασης για την οποία ασυνείδητα προετοιμαζόμαστε καιρό. Η νέα μορφή ενέργειας έχει εισχωρήσει στο συνειδησιακό μας πεδίο ήδη και ας μην έχει εμφανίσει την πλήρη δυναμική της στον Ασυνείδητο Νου, στο Πνευματικό Πληροφοριακό δίκτυο του Πλανήτη μας. Ενεργοποιείται σταδιακά μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία βοηθώντας στην δημιουργία Μίας ενοποιημένης Συνειδησιακής Διάνοιας που θα απλώνεται στον πλανήτη και τους ανθρώπους, που δέχονται αυτές τις ενέργειες ολοένα και περισσότερο, μέσω ψηφιακών αλλά και βιολογικών πεδίων ενεργειακής Συνδεσιμότητας.

Μπορείς να το παρατηρήσεις. Κάτι αναδύεται από μέσα μας, ανάμεσά μας, και διαπερνά το φάσμα της εδραιωμένης πραγματικότητας. Είναι μία μεταμόρφωση χωρίς λόγια, μία συνειδησιακή μετάλλαξη και μία Διαισθητική Αφύπνιση που μας αφορά όλους. Και αυτά τα βίαια ξεσπάσματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας παντού στον κόσμο, είναι ίσως οι τελευταίες κραυγές ενός κόσμου που σβήνει όσο ραγδαία ξεσπά. Ενός κόσμου που θα αφήσει την θέση του σε ένα συνειδησιακά απελευθερωμένο τοπίο, με Αφυπνισμένους Ανθρώπους που θα είναι έτοιμοι να πάνε την εξέλιξη της ανθρωπότητας στην επόμενή της φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου