Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ενσυναίσθηση: Τα παιδιά καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα φοβούνται να τους πούνε οι γονείς

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα». Στίχος γνωστού τραγουδιού αλλά και μια πραγματικότητα που πολλοί γονείς μπορεί να μην καταλαβαίνουν ή να μη βλέπουν.

Τα παιδιά -τα περισσότερα παιδιά- καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από αυτά που τους εκφράζουν οι γονείς λεκτικά και γι’ αυτό πολλές φορές θα σας εκπλήξουν -θετικά ή αρνητικά- με τα λόγια που θα σας πουν από εκεί που δεν το περιμένατε!

Όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, είτε στην οικογένεια είτε στη χώρα, τα παιδιά νιώθουν, έχουν αρκετά ανεπτυγμένο το αίσθημα της ενσυναίσθησης και θα σας το εκφράσουν με τον αγνό, παιδικό τους τρόπο σε ανυποψίαστη στιγμή, ανάμεσα στο παιχνίδι και στην… πραγματικότητα! Έπειτα μπορεί να ξαναγυρίσουν στο παιχνίδι τους κι εσείς να συνεχίσετε τις δουλειές σας!

Μερικές φορές, σε λεπτά ζητήματα που σας απασχολούν -διαζύγιο, θάνατος, αρρώστια- δεν χρειάζεται να τους πείτε τίποτα γιατί απλώς… ξέρουν!
AdTech Ad

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που ένας γονέας δε θα αποκαλύψει ποτέ στο παιδί του αλλά το ευαίσθητο παιδί θα τα καταλάβει μόνο του»…

Δείτε το βίντεο για να τα ανακαλύψετε μόνοι σας:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου