Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Απελευθερώσου από την προσωπική σου ιστορία

“Εάν μπορούσαμε ειλικρινά να πούμε στον εαυτό μας: Αυτό το λεπτό που βιώνω είναι το καλύτερο από όσα θα μπορούσα να ζήσω ποτέ, τότε θα μπορούσαμε να πεθάνουμε την ίδια στιγμή και να ενωθούμε με το Σύμπαν”. – Ουίλιαμ Μπάτλερ Γιτς

Απελευθερώσου από την Προσωπική σου Ιστορία.

Όταν ένα ταχύπλοο διασχίζει την επιφάνεια του νερού, αφήνει πίσω του ένα αυλάκι άσπρου αφρού, τα απόνερα του σκάφους. Τα απόνερα δεν είναι τίποτε άλλο από τα ίχνη που άφησε πίσω.

Η απάντηση στην ερώτηση “Τι κινεί το σκάφος;” είναι ότι το σκάφος κινείται από την ενέργεια που εκείνη τη στιγμή παράγει η μηχανή του. Αυτό είναι που κάνει το σκάφος να κινείται πάνω στο νερό.

Πιστεύεις πως είναι δυνατόν να κινήσουν το σκάφος τα απόνερα;

Μπορεί τα ίχνη που έμειναν πίσω να κάνουν το σκάφος να προχωρήσει;

Αυτές είναι ρητορικές ερωτήσεις με ευνόητες απαντήσεις. Σίγουρα συμφωνείς ότι τα απόνερα είναι μόνο ένα ίχνος που μένει πίσω και όχι η κινητήρια δύναμη που ωθεί το σκάφος.

Προτείνω να προσαρμόσεις αυτή την ιδέα στη ζωή σου. Τα απόνερα της ζωής σου δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ίχνος που έμεινε πίσω σου. Εάν το σκεφτείς έτσι, καταλαβαίνεις πως είναι τελείως αδύνατο αυτά τα απόνερα να σε οδηγήσουν μπροστά.

Και φυσικά δεν είναι με κανένα τρόπο υπεύθυνα για όσα βιώνεις ή δεν καταφέρνεις να βιώσεις σήμερα. Τα απόνερα είναι αυτά που είναι και τίποτα παραπάνω – ένα ίχνος που άφησες πίσω σου.

Αλλά το άφησες πραγματικά πίσω σου;

Το παρελθόν σου τελείωσε! Εάν δένεσαι με το παρελθόν σου όχι μόνο θα καταφέρεις να παραλύσεις στο σήμερα, αλλά και θα εμποδίσεις τις πληγές να επουλωθούν. Εάν αναφέρεσαι στα δεινά του χθες και τα χρησιμοποιείς ως δικαιολογία γιατί δεν προχωράς σήμερα στη ζωή σου, είναι το ίδιο με το να λες πως τα απόνερα είναι η κινητήρια δύναμη του σκάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου