Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Οι φόβοι της δέσμευσης θα καμφθούν όταν συναντήσεις τον άνθρωπό σου

Δεν είπε κανείς πως οι σχέσεις είναι εύκολο πράγμα. Απαιτούν κόπο, χρόνο, θυσίες. Πράγματα, που πολλές φορές για κάποιους δεν είναι εύκολο, να τους βγουν αυθόρμητα. Αντιθέτως, τους λούζει κρύος ιδρώτας στο άκουσμα της λέξης σχέση. Η συγκατοίκηση αποτελεί το νούμερο ένα εφιάλτη τους και τα γαμπριάτικα κουστούμια και τα νυφικά τους φαντάζουν κατάλληλα μόνο για μασκέ πάρτι.

Έτσι είναι. Πολλοί πάσχουν από δεσμοφοβία. Άνθρωποι μόνοι από επιλογή μ’ έναν ακατάληπτο τρόμο, αν κάποιος κοιμηθεί δίπλα τους τη νύχτα. Βεβαίως, όλα αυτά κάποια στιγμή ανατρέπονται. Είναι εκείνη η στιγμή, που βρίσκεις τον κατάλληλο άνθρωπο. Εκείνον, που κάνει όλες τις αντιστάσεις σου να καμφθούν, παραμερίζει του φόβους σου και βάζει φωτιά στα όχι σου.

Όταν συναντήσεις εκείνον, θα το νιώσεις. Απ’ τα πρώτα δευτερόλεπτα, κάτι θα χτυπήσει μέσα σου σαν προειδοποίηση. Απ’ το πρώτο φιλί και τα πρώτα αγγίγματα, θα καταλάβεις πως είναι ξεχωριστός απ’ τους υπόλοιπους και πως ήρθε να σου ανατρέψει την τάξη των πραγμάτων σου.

Από μόνος σου θα είσαι ο πρώτος, που θα διεκδικεί το χρόνο του και την αμέριστη προσοχή του. Θα θες να είσαι συνέχεια μαζί του, κι ας κορόιδευες, όταν έβλεπες σιαμαία ζευγαράκια. Θα θες να κάνεις πράγματα με τον άλλον. Δε θα τον αποκλείεις απ’ τη ζωή σου, βάζοντάς τον στην αναμονή. Θα τον αφήσεις να πλημμυρίσει τη ζωή σου, αίροντας κάθε στεγανό και κάθε δικλείδα ασφαλείας, που είχες τοποθετήσει παλιά.

Διότι, ο κατάλληλος άνθρωπος θα σε ταράξει. Θα σε κάνει ν’ αναθεωρήσεις όσα εσφαλμένα πίστευες. Θα μονολογείς πόσο αφελής ήσουν, που σου φάνταζαν αστείοι οι ερωτευμένοι άνθρωποι, που κρατιούνται χέρι-χέρι, που κοιτάνε βαθιά τον άλλο μες τα μάτια.

Θα σε κάνει να πιστέψεις πως ο έρωτας κι η αληθινή αγάπη υπάρχουν και πέρα απ’ τα παραμύθια. Θα σε κάνει να αισθανθείς το τόσο γλυκό και τόσο έντονο συναίσθημα, που νιώθεις όταν είσαι πραγματικά με κάποιον. Κι όχι μόνο θα πιστέψεις, αλλά θα σου αρέσει και θα θες να το νιώθεις μαζί του όλο και πιο έντονα. Θα ζεις μαζί του στιγμές μοναδικές κι ας κάνεις ακόμα τα ίδια πράγματα.

Όλα θα σου φαίνονται καινούρια. Οι λέξεις, τα αγγίγματα, η καθημερινότητα, οι παλιές σου συνήθειες θ’ αποκτήσουν άλλο χρώμα. Θα έχουν το χρώμα του ανθρώπου, που διάλεξες να είναι δίπλα σου. Και τι πιο όμορφο να χρωματίζει τις μέρες σου εκείνος; Τι πιο όμορφο να γεμίζει η ψυχή σου απ’ τον άνθρωπό σου;

Αρκεί μόνο να είναι ο άνθρωπός σου και να είναι δίπλα σου. Αυτό φτάνει και περισσεύει. Δε ζητάς τίποτα άλλο. Μέσα σου βαθιά ξέρεις πως καμιά φοβία για τις σχέσεις δεν ήταν αληθινή. Ήταν μια πρόφαση για ν’ αποφύγεις όλα εκείνα τα σχεδόν σχέση, σχεδόν έρωτας, σχεδόν αγάπη.

Καμουφλαριζόσουν πίσω από μια δικαιολογία, μέχρι να νιώσεις πραγματικά. Γιατί ο έρωτας δε συμβιβάζεται στα μισά. Δεν ξεκινάει για να μείνει στη μέση της διαδρομής από καύσιμα.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα απ’ την αγάπη. Εκείνη την αγάπη την απόλυτη, που σε κάνει να βρίσκεις την ευτυχία στα πιο απλά πράγματα. Σε μια βόλτα στη θάλασσα ή σε μια αγκαλιά την ώρα που κοιμάσαι.

Κανένας άνθρωπος δε γεννήθηκε για να είναι μόνος. Κι όσο κι αν στην εποχή μας τείνουμε να ευτελίζουμε και ν’ απομυθοποιούμε την έννοια του έρωτα, ένα είναι σίγουρο. Πως ο έρωτας είναι εκείνη η μοναδική  δύναμη, που σου αλλάζει τη ζωή κι αξίζει να κάνεις τα πάντα για εκείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου