Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Ζώνη Άνεσης

Αποτέλεσμα εικόνας για Να την αγαπάς τη γυναίκα που δε χωράει σε καλούπιαΕδώ είμαστε!

Η μεγαλύτερη ζώνη άνεσης είναι η μυστικότητα του νου μας, η αόρατη παρουσία του που σκανάρει τα πάντα ανενόχλητος, αθέατος και ασφαλής!

Κανείς δεν επεμβαίνει εδώ, τις περισσότερες φορές, ούτε κι εμείς οι ίδιοι. Εντυπώσεις, απόψεις, πεποιθήσεις, προκλητικές θεάσεις, κρυφές επιθυμίες, θεοί και δαίμονες παλεραύνουν, εχθροί και φίλοι, έρωτες και πάθη, ομορφιά και ασχήμια… τα πάντα όλα, εδώ! Ελεύθερα, ανενόχλητα, υφαίνοντας έναν πανέμορφο ιστό που σκεπάζει τα πάντα, τη ζωντανή συνειδητότητα!

Δικαίωμα μα και θηλιά στο λαιμό μας, ελευθερία και το κελί της φυλακής μας, συνεχίζουμε απτόητοι να ανεβάζουμε και να κατεβάζουμε βασιλείς και φαρισαίους, να χτίζουμε και να γκρεμίζουμε κόσμους, με μια δύναμη αχαλίνωτη, άγνωστη και τρομακτικά αληθινή.

Κόντρα στο δράμα, στο είθισται και στον τρόμο που μεταφράζεται είτε ως διαφωνία είτε ως έλλειψη, το φόρουμ δημιουργήθηκε ως διέξοδος από το παρελθοντικό μοντέλο ύπαρξης που διαιωνίζει αναπόφευκτα όλες τις περιοριστικές υπάρξεις μας. Για λίγους ακόμα φυσικά, γιατί είναι πιο ελκυστικό το «δεν με βλέπει, δεν χρειάζεται να εκδηλώνομαι, δεν μπορώ να εκτεθώ, είμαι υπεράνω τέτοιων πρακτικών, δεν ξέρω/εγώ ξέρω…» και ό,τι άλλο σκαρφίζεται η βούληση της ύπαρξής μας, για να επιβεβαιώνει την μοναδικότητα της ατομικότητας, διαχωρισμένη όμως από το ενιαίο σύνολο της Μιας πραγματικότητας, του Ενός, Κοσμικού, Αιώνιου Απείρου.

Έπεα πτερόεντα! Τίποτα δεν έχει σημασία προτού είμαστε έτοιμοι να το ακούσουμε. Η μεγαλύτερη άνεση είναι και πιο δυσνόητη ή λιγότερο αντιληπτή. Όλες οι άλλες μοιάζουν εύκολες κατακτήσεις μπροστά σε αυτό το θηρίο, που μετατρέπεται σε παιχνιδάκι, μόνο όταν τολμήσουμε τη παρακολούθηση και με καλλιεργημένο θάρρος, τη φανέρωση. Ναι, στον εαυτό μας πρώτα, ο μοναδικός Κριτής, το εσωτερικό σύστημα διάκρισης, που μας δηλώνει «αλύπητα» τα πλέον κρυμμένα μας μυστικά.

Η συνέχεια του προηγούμενοι άρθρου; Η σύνδεση όλων των προηγούμενων; Το "μετά", που δεν τολμούμε να δούμε ακόμα; Ίσως και τίποτα απ’ όλα αυτά… ένα φύλλο στον άνεμο που συνεχίζει την πορεία του…

Για όσους θα προλάβουν να ορίσουν... όχι, δεν τα έχουμε πει όλα ακόμα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου