Ο ιδιοκτήτης του υποθαλάσσιου λαχανόκηπου εξηγεί πώς αντιμετώπισε το γεγονός ότι στη θάλασσα δεν υπάρχει εύφορο έδαφος, το φως είναι λιγότερο ισχυρό και το νερό αλμυρό. “Συνειδητοποίησα ότι οι συνθήκες στη θάλασσα για την καλλιέργεια φυτών δεν είναι τόσο άσχημες, όσο πιστεύουμε. Αντίθετα, μέσα σε αυτούς τους θόλους υπάρχει νύχτα-μέρα σταθερή θερμοκρασία, δεν χρειαζόμαστε φυτοφάρμακα και η πίεση είναι κανονική. Ολα αυτά κάνουν τα φυτά να μεγαλώνουν γρηγορότερα. Η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα είναι, επίσης, υψηλότερη και αυτό είναι καλό για τα φυτά”. Ο Gianni βρήκε και λύση για το πότισμα με γλυκό νερό του λαχανόκηπου του από την οροφή του θόλου.
Τώρα πειραματίζεται για να καλλιεργήσει φαρμακευτικά βότανα και φυτά για τα καλλυντικά. Οι χημικές αναλύσεις δίνουν ήδη πολλές υποσχέσεις. Αρκετά πανεπιστήμια μελέτησαν τον υποβρύχιο λαχανόκηπο και είδαν, μεν, ότι όλα τα φυτά δεν αναπτύσσονται εξίσου καλά, αλλά πολλά μεγαλώνουν γρηγορότερα. Αυτό που ξεκίνησε ως διασκέδαση, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική συμβολή για την τροφοδοσία του πλανήτη, λέει εκείνος και προσθέτει ότι «ο πρώτος στόχος είναι, το έργο αυτό να λειτουργήσει σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλη κλίμακα».
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου