Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με το αίμα του!- Δείτε τα παράξενα έργα του

jjasdman1Ο εικονιζόμενος Rev Mayers από το Σίδνεϋ δε διστάζει να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο για να γίνει ένας από τους λίγους «blood-painters» στον κόσμο, τους καλλιτέχνες δηλαδή που ζωγραφίζουν με το ίδιο τους το αίμα.
 
Ο 39χρονος έχει «ξοδέψει» λίτρα αίμα στο όνομα της τέχνης του, από τότε που ξεκίνησε το ασυνήθιστο χόμπι, πριν από 11 χρόνια.
 
«Πάντα έκανα πράγματα για να προκαλέσω τους ανθρώπους», δήλωσε στη Daily Mail. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί αίμα που παίρνει αιμολήπτρια για να ζωγραφίσει ζώα, τρομακτικά φανταστικά πλάσματα ή και… οικογενειακές φωτογραφίες.
 
Ωστόσο τρεις φορές συνέδεσε τη φλέβα του απευθείας με αερογράφο ώστε να ψεκάζει το αίμα του απευθείας στον καμβά του!
 
«Το έκανα τρεις φορές, δεν μου αρέσει πια», πρόσθεσε, «την πρώτη φορά είχα αγωνία γιατί δεν ήξερα αν ήταν τόσο επικίνδυνο που θα με σκότωνε. Αρχίζεις να νιώθεις κάπως, σαν χανγκόβερ, είναι πολύ κακό για το σώμα και την επόμενη μέρα νιώθεις ακόμα χάλια», περιέγραψε ο ίδιος.
 
Ο Mayers, που έχει δημιουργήσει δεκάδες έργα, έχει φιαλίδια με αίμα στο ψυγείο του.
 
Μάλιστα ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή ώστε να είναι το αίμα του όσο πιο βαθύ κόκκινο γίνεται, τρώγοντας σχεδόν ωμό κόκκινο κρέας και πίνοντας άφθονο νερό.
 
Παρά την αμφιλεγόμενη τακτική του, τα έργα του Mayers σπάνια έχουν αρνητική απήχηση. «Κανείς ποτέ δεν μίσησε τη δουλειά μου, πολλοί ανατρίχιασαν αλλά ως εκεί», δηλώνει. «Μπορεί να δέχομαι ένα αρνητικό σχόλιο στα 10.000 θετικά, έχω πολύ μικρές αρνητικές αντιδράσεις».
jjasdman3jjasdman4jjasdman10jjasdman5jjasdman7jjasdman8jjasdman9
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου