Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ακεραιότητα

Για τον περισσότερο κόσμο ακέραιος είναι ο έντιμος άνθρωπος, αυτός που δεν έχει ρωγμές στις αξίες του, δεν «μπάζει νερά».

Είναι ο άνθρωπος που ό,τι λέει το εννοεί. Που έχει συνέπεια μέσα του και απέναντι στους άλλους. Που έχει το κουράγιο να ενεργεί σύμφωνα με τις αξίες και τις πεποιθήσεις του. Αυτό σημαίνει ότι κάνει το σωστό ακόμα κι όταν δεν είναι καθόλου εύκολο.

Η ακεραιότητα μας ανοίγει ένα δρόμο αυτοπεποίθησης και πίστης των άλλων στο πρόσωπό μας. Έτσι βοηθάμε τον εαυτό μας να πετύχει στο χώρο της δουλειάς, των σχέσεων και της κοινωνίας. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα χαίρουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης των άλλων.

Ακεραιότητα σημαίνει να βρισκόμαστε σε αρμονία με τα βαθύτερα πιστεύω μας. Να εφαρμόζουμε έμπρακτα όσα πιστεύουμε μέσα μας και να μην εξακολουθούμε τις εξωτερικές δυνάμεις ή τις γνώμες των άλλων, ν’ ακούμε μόνο τη φωνή της συνείδησής μας. Να υπάρχει απόλυτη ταύτιση στις προθέσεις και στις πράξεις μας χωρίς κανένα κενό.

Για να γινόμαστε πιστευτοί από τους άλλους, ακολουθούμε τις υποσχέσεις μας. Αναλαμβάνουμε τόσες υποχρεώσεις όσες μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τηρώντας το λόγο μας. Ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο αποδεικνύουμε ότι τηρούμε το λόγο μας είναι ο εαυτός μας.

Όταν μια περιοχή της ζωής μας υπολείπεται σε ακεραιότητα, επηρεάζονται τα πάντα γύρω μας. Καθαρίζοντας όμως την περιοχή που πάσχει από έλλειψη ακεραιότητας, εξελίσσονται και οι υπόλοιποι τομείς.

Χρειάζεται κουράγιο να μπορείς να ακολουθείς τα πιστεύω σου, όταν θεωρείς ότι είναι σωστά. Να λες την αλήθεια και να αφήνεις γύρω σου τη σωστή εντύπωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου