Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κόψε τα σχοινιά

Τι πιο όμορφο από ένα ηλιόλουστο πρωινό, σε βοηθάει να ξεκινήσεις μια θετική μέρα όσα και αν είναι τα προβλήματα, όσες και αν είναι οι δυσκολίες. Σε ενθαρρύνει και σε εμψυχώνει πάντα, μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα.

Πόσοι είμαστε άραγε αυτοί που το καταλαβαίνουμε, πόσοι αυτοί που θέλουμε να είμαστε θετικοί ότι και αν έρχεται στην ζωή μας; Να μας φέρει τον αρνητισμό και να τον βάλει μια βαθιά ριζά μέσα μας; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πράγματι άνθρωποι εκεί έξω, που πραγματικά αναρωτιέσαι ποιο είναι το πρόβλημα τους και είναι τόσο σκυθρωποί και τόσο αρνητικοί και με αρκετή δόση κακιάς. Πώς μπορούν και επιβιώνουν ή μάλλον πώς θα επιβιώσουμε εμείς οι λίγο πιο θετικοί, εμείς που δεν κρατάμε ένα μαχαίρι και περιμένουμε μια πλάτη να το καρφώσουμε, αλλά λέμε την φράση "καλή καρδιά" και πάμε παρακάτω όσο και αν έχουμε πληγωθεί ή προσβληθεί.

Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες κρίσης, πράγματι μιας κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και μια κρίση ανάμεσά μας. Πήραμε οι περισσότεροι μια έκφραση σοβαρή, την έκφραση του κριτή και αρχίζουμε να κρίνουμε τα πάντα γύρω μας και όταν σχεδόν τα πάντα γύρω μας καταρρέουν, οι πλειοψηφία κοιτάει να τα δώσει όλα μια κλωτσιά και να τα αποτελειώσει.

 Είναι πολλοί αυτοί που σκέφτονται πως όταν τα πάντα πάνε προς το χειρότερο, δεν υπάρχει ελπίδα. Ξεχνάν την καλοσύνη τους και φορτίζουν το μυαλό τους με αρνητισμό, δυσπιστία και όλα τα άσχημα συναισθήματα και κάνουν της ζωές αυτών που προσπαθούν λίγο, πιο δύσκολες. Προσπαθώντας να σε απογοητεύσουν να σε προσβάλουν να σε μειώσουν.

Ε!... Λοιπόν σε όλους αυτούς τους αρνητικούς εμείς οι λίγο παραπάνω θετικοί θα κρατάμε πάντα ένα μαχαίρι όχι για να τους καρφώσουμε πισώπλατα, άλλα να κόψουμε τα σχοινιά που μας κρατάν μαζί τους. Καλή καρδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου