Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Το αεροπλανοφόρο επέζησε από τις ναυμαχίες του Ειρηνικού και δύο πυρηνικές δοκιμές

Μία υποβρύχια έρευνα έφερε στο φως εικόνες από το κύτος ενός αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως στόχος σε πυρηνικές δοκιμές πριν από περίπου 60 χρόνια.

Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από την πολύ κατάσταση -βάσει και των συνθηκών- στην οποία ήταν το κουφάρι του USS Independence.

Το αεροπλανοφόρο USS Independence ήταν ένα από τα 90 πολεμικά πλοία που χρησιμοποιήθηκαν ως στόλος στόχος στις δοκιμές ατομικής βόμβας της  Ατόλης Μπικίνι, το 1946. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο «επέζησε» δύο ατομικών εκρήξεων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν παρέμεινε αγκυροβολημένο στο Hunters Point Naval Shipyard του Σαν Φρανσίσκο και από τις 26 Ιανουαρίου του 1951 αναπαύετε σε βάθος 2.600 ποδιών στα ανοικτά των νησιών Farallon στην Καλιφόρνια.

Μετά από 64 χρόνια στο βυθό το USS Independence αν και βρίσκεται στο βυθό φαίνεται έτοιμο να φορτώσει αεροσκάφη και να δαμάσει τις θάλασσες.

Οι ερευνητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την αντοχή του σκαριού, αφού το αεροπλανοφόρο έχει καταφέρει να επιζήσει από τις σκληρές ναυμαχίες στον Ειρηνικό κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και επέζησε δύο ατομικών εκρήξεων.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου