Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σχόλια Ελλήνων που τσακώνονται βρέθηκαν στο κάτω μέρος των κειμένων της "Αγίας Γραφής"

Μπροστά σε μια πρωτοφανή ανακάλυψη βρέθηκαν επιστήμονες της Θεολογικής σχολής του Μοντεβιδέο, οι οποίοι μελετούσαν τα πρωτότυπα κείμενα της "Αγίας Γραφής" στη θεόπνευστη αραμαϊκή γλώσσα.

Συγκεκριμένα, ενώ ανέλυαν τα νοήματα και τις παραβολές του ιστορικού κειμένου της χριστιανικής εκκλησίας, διαπίστωσαν πως στο κάτω μέρος πολλών σελίδων υπήρχαν κάποια σχόλια γραμμένα σε μια άγνωστη γι’αυτούς γλώσσα. Ύστερα από ενδελεχή μελέτη και έρευνα, διαπίστωσαν πως η γλώσσα αυτή δεν ήταν άλλη από τα αρχαία ελληνικά και δίχως χρονοτριβή προχώρησαν στην άμεση μετάφραση των σχολίων αυτών, για να βρεθούν μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη.

Οι Έλληνες αναγνώστες της Αγίας Γραφής δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να τσακώνονται κάτω από κάθε εδάφιο της Βίβλου για οποιαδήποτε αφορμή. Χαρακτηριστικά είναι μερικά σχόλια τα οποία μας μεταφέρουν οι επιστήμονες της Θεολογικής σχολής. «Τι βλακείες είναι αυτές. Εγώ θα σας πω τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, όλα είναι μπούρδες» και «βάρβαρες αισχρότητες» γράφει ο νεαρός Επίκτητος για να του απαντήσει ο Ναυκράτης «Όλα τα ξέρετε εσείς οι Αθηναίοι. Ελάτε στην Σπάρτη να μας τα πείτε αυτά αν τολμάτε». Σε διαφορετικό εδάφιο συναντάμε και άλλη στιχομυθία, με τα πνεύματα να είναι ακόμα πιο οξυμένα. «Κανένας Χριστός, μόνο Δίας, φωτιά στην Καινή Διαθήκη», σχολιάζει ο Λάμαχος για να του απαντήσει σε έξαλλη κατάσταση η Σαπφώ «Λάμαχε σε είδαμε την Κυριακή στην Αγορά με γυναικεία ρούχα» και το Λάμαχο να ανταπαντά «Από πότε οι γυναίκες βγαίνουν από τα σπίτια τους Σαπφώ, γύρνα στην κουζίνα σου».

Ο Χεσούς Ναβάρο, έγκριτος καθηγητής της Θεολογίας, ο οποίος μας εξηγεί: «Φαίνεται πως όταν το 51 μετά Χριστόν ο Απόστολος Παύλος επισκέφτηκε την Ελλάδα, άφησε το χειρόγραφο της Βίβλου στους Έλληνες προκειμένου να το μελετήσουν. Όμως αυτοί άρχισαν να αφήνουν τα δικά τους σχόλια από κάτω με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονες διαμάχες και ταραχές. Μάλιστα, εικάζεται πως μερικά εδάφια κάηκαν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια των ταραχών αυτών. Έτσι, ο Απόστολος Παύλος έφυγε απογοητευμένος συμβουλεύοντας τους υπόλοιπους ιεραπόστολους να μην πατήσουν ποτέ το πόδι τους στη χώρα».

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σχόλια Ελλήνων που τσακώνονται να υπάρχουν και σε άλλα ιστορικά κείμενα, με τις φήμες πως στο πίσω μέρος της πλάκας που είναι χαραγμένες οι δέκα εντολές, αναγράφει «Οι Έλληνες δεν υπακούν σε καμία εντολή»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου