Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Εκτιμάται ότι η "Τεχνητή νοημοσύνη" θα πάρει τη θέση του ανθρώπου μέσα σε πέντε χρόνια

Οι πωλητές και κάθε είδους προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από τους υπολογιστές μέσα στα επόμενα χρόνια, υποστηρίζει ένας επιχειρηματίας της τεχνολογίας.
 
Ο ειδικός στη Ρομποτική και τη τεχνητή νοημοσύνη (AI) Dmitry Aksenov έχει εργαστεί για την κατασκευή υπολογιστών που "σκέφτονται σαν ανθρώπινα όντα" από τότε που ήταν 10 ετών. «Είναι το πάθος μου», είπε.
 
Ο Aksenov, τώρα 21 ετών, ίδρυσε την τεχνολογική εταιρεία London Brand Management το 2011. 
 
Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης σε μεγάλες εμπορικές εταιρείες που θέλουν να αναθέσουν σε πελάτες ή στο προσωπικό αλληλεπιδράσεις με υπολογιστές. Οι πελάτες στελνουν ερωτήσεις στο σύστημα LBM, που από τους προγραμματιστές ονομάστηκε "The Brain" (Εγκέφαλος) μέσω e-mail ή με κείμενο και απαντά εντός πέντε δευτερολέπτων.
 
Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από την BMW για ερωτήσεις σχετικά με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της, το i3. Ο Διευθυντής της BMW UK Marketing , Chris Brownridge έχει βρει ότι το σύστημα απαντά παράξενα ανθρώπινα, στις ανθρώπινες ερωτήσεις. Το "BMW I Genius είναι σε θέση να κατανοήσει κάθε ερώτηση και να ανταποκρίνεται με ακρίβεια κάθε φορά, σαν να επρόκειτο για έναν εμπειρογνώμονα της εταιρείας», είπε.
 
«Το σύστημα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, επιτρέποντας στον καταναλωτή να ζητήσει οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα" i "αυτοκίνητα, αλλά χωρίς την ταλαιπωρία, του να χρειάζεται να σηκώσει το τηλέφωνο ή να πάει σε μια αντιπροσωπεία."
 
Χιλιάδες χρήστες έχουν δοκιμάσει ήδη την υπηρεσία. "Το μόνο πράγμα που προδίδει το γεγονός ότι μιλάμε για έναν υπολογιστή είναι ότι ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα», δήλωσε ο Aksenov. "Δεν
υπάρχει πραγματικό πρόσωπο που θα μπορούσε να λάβει, να διαβάσει και να απαντήσει ένα μήνυμα σε τρία δευτερόλεπτα."
 
"Δεν διαβάζει μόνο τις λέξεις-κλειδιά και κατανοεί το είδος των πληροφοριών που προσπαθείτε να μάθετε. Ερμηνεύει επίσης το νοητικό πλαίσιο, το συναίσθημα, και μπορεί να καταλάβει ακόμη και το χιούμορ. Θυμάται επίσης και μαθαίνει καθώς μιλάτε σε αυτό, έτσι ώστε να είναι σε θέση να έχει μια σωστή συζήτηση. "
 
Αυτή η νέα τεχνολογία αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στην αυτοματοποίηση των υπηρεσιών, ισχυρίστηκε ο Aksenov. 
 
Το σύστημα LBM βασίζεται στη λειτουργία cloud που σημαίνει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση από οπουδήποτε (όπως το Gmail ή το Facebook). Μπορεί να ασχοληθεί με χιλιάδες έρευνες ταυτόχρονα, και η βάση δεδομένων του έχει απεριόριστη χωρητικότητα μνήμης.
 
Ο εγκέφαλος είναι ισοδύναμος με το να έχει κάποιος, χιλιάδες προσωπικό τηλεφωνικού κέντρου ή πωλητές, είπε. «Εκτός από το ότι σε αντίθεση με τους ανθρώπους, με τη περιορισμένη ικανότητα του εγκεφάλου μας, το AI (τεχνητή νοημοσύνη) θυμάται τα πάντα και δεν χρειάζεται διάλλειμα."
 
Η εταιρεία αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην αντικατάσταση των παραδοσιακών καθηκόντων πωλήσεων και marketing, αλλά επίσης κινείται στην εξυπηρέτηση πελατών και στον χώρο των τηλεφωνικών κέντρων. Νέα έργα για ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο NHS και μια μεγάλη ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών είναι ήδη σε εξέλιξη. "Υπάρχουν εφαρμογές για αυτό το σύστημα σε εκατοντάδες βιομηχανίες», είπε.
 
Ο Aksenov παρέχει την τεχνολογία σε εταιρείες κατόπιν άδειας, καθώς και μια εφαρμογή, με εφάπαξ πληρωμή για την «διδασκαλία» του συστήματος. Σε αντίθεση με την πρόσληψη ανθρώπων, όμως, η ΑΙ χρειάζεται να μάθει μόνο μια φορά», είπε.
 
«Μέσα σε πέντε χρόνια θα έχουμε ένα σύστημα που γνωρίζει πραγματικά κάτι περισσότερο από ό, τι ένας άνθρωπος θα μπορούσε ποτέ να γνωρίζει και είναι πιο αποτελεσματικό στην παροχή πληροφοριών. Θα αντικαταστήσει πολλές από τις βαρετές δουλειές που σήμερα γίνονται από τον άνθρωπο. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να πάρει ορισμένες θέσεις εργασίας από την οικονομία με την αντικατάσταση των ανθρώπων με μια μηχανή. Αλλά αυτό είναι το μέλλον. "
 
Κάποτε με την έννοια "ανάπτυξη της οικονομίας" εννοούσαμε την δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους ανθρώπους, ώστε να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας φαίνεται ότι πρόκειται να καταργήσει την ανθρώπινη εργασία και συνεπώς η πλειονότητα των ανθρώπων θα είναι ... περιττή. Δυστυχώς το ανθρώπινο είδος οδηγείται στη διακοπή..λειτουργίας του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου