Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το νέο λέιζερ της Boeing που «σκοτώνει» drones

Η εταιρεία επιδιώκει να απαλλάξει από την ενοχλητική παρουσία ιπτάμενων drones σε ευαίσθητες περιοχές.

Την ανησυχία της ενοχλητικής παρουσίας drones σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διαρροής δεδομένων θέλει να αποκαταστήσει η Boeing, παρουσιάζοντας μια νέα εφεύρεση φορητών κανονιών λέιζερ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Wired, τα κανόνια αυτά ονομάζονται Compact Laser Weapon System κι έχουν μοναδικό στόχο να «σκοτώνουν» ιπτάμενα drones.

Η εταιρεία δοκίμασε το νέο της σύστημα το Σαββατοκύριακο σε βιομηχανικό πάρκο στο Νέο Μεξικό. Στη δοκιμαστική παρουσίαση το drone-στόχος χτυπήθηκε από την ακτίνα για μόλις δύο δευτερόλεπτα κι αμέσως έπιασε φωτιά.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ ΝτεΓιάνγκ, διευθυντή των συστημάτων λέιζερ της Boeing, πρόκειται για μια φτηνή κι αποτελεσματική λύση για την ενοχλητική παρουσία ιπτάμενων drones τα οποία έχουν θεαθεί πολλές φορές κοντά σε αεροδρόμια ή ακόμη και τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Wired, το συγκεκριμένο λέιζερ μοιάζει πολύ με μια σχετικά μεγάλη κάμερα πάνω σε έναν τρίποδα. Οι τεχνικοί της εταιρείας μπορούν να το στήσουν σε μερικά λεπτά και ο χειρισμός του γίνεται με ένα χειριστήριο Xbox 360 μέσω λάπτοπ.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, το λέιζερ θα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου