Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Aυτό είναι το ποδηλατο-πατινο-σκέιτμπορντ - Tο μέλλον στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη

Δεν είναι πατίνι, δεν είναι ποδήλατο, δεν είναι σκέιμπορντ. Τι είναι λοιπόν; Πρόκεται για το Halfbike II, το οποίο όπως αποκαλούν οι σχεδιαστές του είναι και τα τρία μαζί.
 
Οι αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν έφτιαξαν ένα «όχημα» που παίρνει στοιχεία και από τα τρία, καθώς ο αναβάτης κάνει πεντάλ όπως θα έκανε σε ένα ποδήλατο ενώ παράλληλα είναι όρθιος και κρατά τιμόνι όπως αυτό ενός πατινιού. Ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργεί όπως και τα σκέϊτμπορντ παίρνοντας στροφές και γλιστρώντας με το πλάϊ.
 
Το ύψος τoυ είναι στα 1,1 μέτρα και το βάρος του μόλις που ξεπερνά τα 8 κιλά κάνοντάς το αρκετά ελαφρύτερο από τα συνηθισμένα ποδήλατα. Διαθέτει σκελετό κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει ξύλινο άξονα στο εμπρός μέρος. Όπως είναι αναμενόμενο για μια τέτοια κατασκευή, έχει την δυνατότητα να διπλώνει, ώστε να είναι πιο εύκολη η μεταφορά του.
 
Το Halfbike II είναι η δεύτερη και πιο ολοκληρωμένη εκδοχή της ιδέας τους που πρωτοεμφανίστηκε πέρσι. Στην συνέχεια οι δύο συνεργάτες προσπάθησαν και  μάζεψαν αρκετά χρήματα και έφτιαξαν την δεύτερη γενιά που βλέπουμε εδώ. Όσο για το κόστος δεν θα ξεπερνά τα 600 ευρώ, ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε δύο μεγέθη ανάλογα με το βάρος και το ύψος του οδηγού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου