Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αυτοκίνητο αγώνων "επιστημονικής φαντασίας" Chevrolet

Το επαναστατικό concept αυτοκινήτου αγώνων Chaparral 2X Vision Gran Turismo (VGT) παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Chevrolet, το οποίο «αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τους φίλους του παιχνιδιού Gran Turismo 6 για το Playstation 3.
 
Το συγκεκριμένο concept αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Gran Turismo project, το οποίο έχει ως αντικείμενο το μέλλον και την καινοτομία στον σχεδιασμό αυτοκινήτων, και χρησιμοποιεί ως έμπνευση τα αυτοκίνητα που προέκυψαν από τη συνεργασία μεταξύ Chaparral Racing και Chevrolet πριν από 45 χρόνια.
 
Οι παίκτες του Gran Turismo θα μπορούν να οδηγήσουν το Chaparral 2X VGT κατεβάζοντας ένα online update για το παιχνίδι. Κατά τον Κλέι Ντιν, στέλεχος της Chevrolet, πρόκειται για ένα τολμηρό και φιλόδοξο όραμα, το οποίο επιδεικνύει σε ένα νέο κοινό το πώς οι ομάδες μηχανικών και σχεδιασμού της εταιρείας «προκαλούν τις νόρμες και εξερευνούν τις τεχνολογίες του αύριο».
  
Το Chaparral 2X VGT διαθέτει σύστημα προώθησης βασισμένο σε τεχνολογία λέιζερ. Σύμφωνα με τον Φρανκ Σαουτσέντο, ο οποίος επέβλεψε την ομάδα που δούλεψε πάνω στο σχέδιο, το όχημα δημιουργήθηκε μέσα σε μια ατμόσφαιρα «έλλειψης κανόνων, για να προκαλέσει σχεδιαστές και μηχανικούς δοκιμών ώστε να παρέχουν τις πιο συναρπαστικές αισθήσεις. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο-φαντασίωση από σχεδιασμό…όπως τα αυθεντικά Chaparral πριν δεκαετίες, το Chaparral 2X VGT εισάγει προηγμένες αεροδιαστημικές τεχνολογίες στον σχεδιασμό για να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων όσον αφορά στις επιδόσεις».
Το σύστημα προώθησης εμπνέεται από τεχνολογία που έχει να κάνει με διαστημικά ταξίδια και σχεδιασμό φουτουριστικών αεροσκαφών. Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένα σύστημα που εκπέμπει παλμούς φωτός οι οποίοι επικεντρώνονται σε ένα σημείο, δημιουργώντας ωστικά κύματα που παράγουν εντυπωσιακή ώθηση για το ελαφρύ αυτοκίνητο αγώνων.
 
Με λέιζερ των 671 kW, το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρίες lithium-ion και γεννήτρια με αέρα να παρέχει ιπποδύναμη 900 αλόγων, το Chaparral 2X VGT θα είναι σε θέση να επιτύχει κορυφαία ταχύτητα περίπου 390 χλμ ανά ώρα μέσα στο παιχνίδι, με εντυπωσιακές δυνατότητες επιτάχυνσης. Ο οδηγός βρίσκεται σε μάλλον αντισυμβατική θέση μέσα στο όχημα, καθώς είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα, με τα χέρια και τα πόδια να εκτείνονται προς τους τροχούς- σχεδιασμός που επιτρέπει πρωτοποριακά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Όπως είναι αναμενόμενο, το όχημα ενσωματώνει επιπλέον προηγμένη τεχνολογία, με προβολή ενδείξεων από τα όργανα απευθείας στην προσωπίδα του κράνους του οδηγού.
Και άλλοι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει concept αυτοκίνητα αγώνων στο πλαίσιο του προγράμματος Vision Gran Turismo, αλλά η Chevrolet είναι μια από τις λίγες εταιρείες που μετέφεραν το όραμά της από τον ψηφιακό κόσμο στον πραγματικό, με ένα «φυσικό» concept όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου