Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Όταν τα δέντρα θυμίζουν τρομακτικό ανθρώπινο πρόσωπο!

Περιφέρεται στα πιο απομακρυσμένα και σκοτεινά δάση και βουνά της Ιταλίας. Βλέπει σε κάθε δέντρο, κορμό, κλαδί και ρίζα ένα πρόσωπο. Έχοντας στις αποσκευές του μόνο μια φωτογραφική μηχανή και έναν καθρέφτη, φτιάχνει έναν κόσμο ονείρου και φαντασίας, δίνοντας ζωή σε δαίμονες, τέρατα και νάνους.

Ο 67χρονος φωτογράφος, Elido Turco, φωτογραφίζει δέντρα και με την βοήθεια του αντικατοπτρισμού δίνει ζωή στα «πλάσματα του ονείρου» όπως ονομάζει τα δημιουργήματα του. Το αποτέλεσμα είναι τόσο καταπληκτικό που θα το ζήλευε ίδιος ο Peter Jackson, δημιουργός του «Άρχοντα των δακτυλιδιών».
Πέρασε τέσσερα χρόνια ψάχνοντας το κατάλληλο υλικό. «Η αγάπη μου για την φύση και την φωτογραφία με οδήγησε σε άλλα μονοπάτια και με έκαναν να αποθανατίσω το ορατό και το αόρατο» δήλωσε. «Άρχισα να ψάχνω για ανθρώπινες μορφές «εγκλωβισμένες» στους κορμούς και στις ρίζες δέντρων αλλά αυτό που έβρισκα δεν μου ήταν αρκετό.
Μια μέρα δοκίμασα να χρησιμοποιήσω τον αντικατοπτρισμό στον υπολογιστή μου και ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου. Από τότε άρχισα να χρησιμοποιώ τους καθρέφτες και μια ατελείωτη σειρά από πλάσματα που τα αποκαλώ «πλάσματα του ονείρου» γεννήθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου