Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Το θαύμα του Σύμπαντος

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας: Το θαύμα του Σύμπαντος
Κάθε φορά που θυμώνετε με κάτι ή εξοργίζεστε με τη συμπεριφορά κάποιου, ξανασκεφτείτε το: η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ξοδεύουμε κάνοντας κακές σκέψεις και πράξεις.
Το ίδιο συμβαίνει και με το σπίτι μας, τη Γη, η οποία μοιάζει με κουκκίδα στον χάρτη μπροστά στο Σύμπαν.
Ιδού η απόδειξη:
1. Αυτή είναι η Γη. Εδώ είναι το σπίτι μας. (NASA Goddard Space Flight Center / visibleearth.nasa.gov)
1
2. Και αυτή είναι η γειτονιά μας στο Διάστημα: το Ηλιακό Σύστημα. ( foxnews.com)
2
3. Αυτή εδώ είναι η απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Δεν φαίνεται πολύ μεγάλη, έτσι;
3
4. Ξανασκεφτείτε το. Μεταξύ της Γης και της Σελήνης μπορούν να χωρέσουν άνετα όλοι οι πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος! ( PerplexingPotato / reddit.com)
4
5. Τώρα ας μιλήσουμε για τους πλανήτες: αυτή η μικρή πράσινη μουτζούρα είναι η Βόρεια Αμερική όπως θα φαινόταν πάνω στην επιφάνεια του Δία. ( NASA / John Brady / astronomycentral.co.uk)
5
6. Αυτό εδώ είναι το μέγεθος της Γης (έξι φορές) σε σύγκριση με τον Κρόνο. ( NASA / John Brady / astronomycentral.co.uk )
6
7. Ιδού πώς θα φαίνονταν τα δαχτυλίδια του Κρόνου αν βρίσκονταν γύρω από τη Γη. ( Ron Miller / io9.com )
7
8. Ετσι θα φαινόταν ένας κομήτης που μόλις έχει προσγειωθεί στο Λος Αντζελες. ( Matt Wang / mentalfloss.com )
8
9. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σχέση με το πώς φαίνεται η Γη μπροστά στον Ηλιο. ( Twitter: @maiwandafghani)
9
10. Εδώ είναι η θέα της Γης από τη Σελήνη. ( NASA )
10
11. Και εδώ η θέα της Γης από τον Αρη. ( NASA )
11
12. Αυτή είναι η θέα της Γης από τον Κρόνο. ( NASA )
12
13. Και εδώ είναι η Γη όπως φαίνεται από τον Ποσειδώνα, 4 δισ. μίλια μακριά. ( NASA )
13
14. Εδώ είναι το μέγεθος της Γης σε σχέση με το μέγεθος του Ηλιου. Τρομακτικό, έτσι δεν είναι; ( John Brady / astronomycentral.co.uk )
14
15. Και εδώ είναι ο Ηλιος όπως φαίνεται από την επιφάνεια του Αρη. ( NASA )
15
16. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Στο Διάστημα υπάρχουν περισσότερα αστέρια από τους κόκκους άμμου που θα βρείτε σε όλες τις παραλίες της Γης. ( science.nationalgeographic.com)
16
17. Δείτε τώρα πόσο μικρός και ασήμαντος είναι στην πραγματικότητα ο Ηλιος μας. ( en.wikipedia.org)
17
18. Το μεγαλύτερο αστέρι, το VY Μεγάλου Κυνός, είναι 1.000.000.000 φορές μεγαλύτερο από τον Ηλιο.
18
19. Πόσο μεγάλος είναι ο Γαλαξίας μας; Αν συρρικνώσετε τον Ηλιο στο μέγεθος ενός λευκού αιμοσφαιρίου και, κατόπιν, συρρικνώσετε τον Γαλαξία χρησιμοποιώντας την ίδια κλίμακα, ο Γαλαξίας θα έχει το μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών. ( reddit.com)
19
20. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Γαλαξίας μας είναι τεράστιος σε σχέση με τη Γη. Ιδού πού βρισκόμαστε. ( teecraze.com)
20
21. Αυτό είναι το μόνο που βλέπετε όταν κοιτάζετε στον ουρανό. ( Twitter: @lucybrockle0)
21
22. Ωστόσο, ακόμη και ολόκληρος ο Γαλαξίας μας μοιάζει με νάνο σε σύγκριση με κάποιους άλλους. Εδώ είναι ο Γαλαξίας σε σύγκριση με τον IC 1011, που βρίσκεται 350 εκατ. έτη φωτός μακριά από τη Γη. ( Twitter: @smokeinpublic )
22
23. Μόνο σε αυτή την φωτογραφία, που τραβήχτηκε από το τηλεσκόπιο Hubble, εικονίζονται χιλιάδες γαλαξίες, καθένας από τους οποίους περιέχει εκατομμύρια αστέρια, το καθένα με τους δικούς του πλανήτες. ( hubblesite.org )
23
24. Εδώ είναι ένας από τους γαλαξίες, ο UDF 423. Ο γαλαξίας αυτός βρίσκεται 10 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Οταν κοιτάζετε αυτή την εικόνα, στην πραγματικότητα γυρνάτε δισεκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν. ( wikisky.org )
24
25. Αυτή είναι μια εικόνα από ένα πολύ μικρό μέρος του Σύμπαντος. Είναι ένα ασήμαντο μόνο τμήμα του νυχτερινού ουρανού. ( thetoc.gr )
25
26. Είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι υπάρχουν κάποιες μαύρες τρύπες εκεί έξω. Εδώ είναι το μέγεθος μιας μαύρης τρύπας σε σχέση με την τροχιά της Γης. ( D. Benningfield/K. Gebhardt/StarDate / Via mcdonaldobservatory.org)
26
27. Εμείς μέσα στο Ηλιακό Σύστημα
27
28. Ακόμη πιο μακριά…( Andrew Z. Colvin (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (creativecommons.org) or GFDL (gnu.org)], Wikimedia Commons)
28
29. Ακόμη μακρύτερα…( Andrew Z. Colvin (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (creativecommons.org) or GFDL (gnu.org)], Wikimedia Commons)
29
30. Λίγο ακόμη… ( Andrew Z. Colvin (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (creativecommons.org) or GFDL (gnu.org)], Wikimedia Commons)
30
31. Κι άλλο λίγο… ( Andrew Z. Colvin (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (creativecommons.org) or GFDL (gnu.org)], Wikimedia Commons )
31
32. Σχεδόν φτάσαμε. ( Andrew Z. Colvin (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (creativecommons.org) or GFDL (gnu.org)], Wikimedia Commons )
32
33. Εδώ είμαστε! Δείτε ό,τι περιλαμβάνει το Σύμπαν και τη θέση μας μέσα σε αυτό. Ακριβώς όπως ένα μικροσκοπικό μυρμήγκι μέσα σε ένα γιγαντιαίο βάζο. ( Andrew Z. Colvin (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (creativecommons.org) or GFDL (gnu.org)], Wikimedia Commons )
33

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου