Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Παρελθόν- Παρόν- Μέλλον

"Η ικανότητα να βρίσκεσαι στο παρόν,
είναι θεμελιώδης παράμετρος
για τη διανοητική ισορροπία." (Abrahan Maslow)

Παρατηρώ ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μένει κολλημένο στο παρελθόν. Είτε αυτό αφορά μια σχέση, είτε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μία καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία, οτιδήποτε. Κι αυτή η εμμονή δεν σου δίνει την δυνατότητα να προχωρήσεις. Το παρελθόν είναι ένα μεγάλο σχολείο, στο οποίο διδαχτήκαμε πολλά. Κάποια από αυτά μας ήταν χρήσιμα και ορισμένες εμπειρίες ήταν αρνητικές. Αν τις κουβαλάς σε όλη σου την ζωή δεν θα μπορείς να είσαι ανοικτός σε νέα πράγματα, να εξελιχθείς ισορροπημένα και να χαρείς τις στιγμές που ζεις.

Αν δεχτείς το παρελθόν σου, μιας και είναι κάτι που δεν αλλάζει και σκεφτείς πως έχεις την ικανότητα να αλλάξεις το παρόν και συνεπώς το μέλλον, ήδη έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα..

Μην ξεχνάς πως: " Η κατάθλιψη είναι η ανικανότητα σύλληψης κάποιου μέλλοντος" ( Rollo May)

Στην περίπτωση που έχεις δεχτεί το παρελθόν και προχώρησες ανοίγοντας νέα σελίδα στην ζωή σου αλλά το παρόν εξακολουθεί να σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα σωρό δοκιμασίες.. μη το βάζεις κάτω. Πάρε βαθειά ανάσα και ασχολήσου με ένα πρόβλημα τη φορά. Γιατί όταν συμβαίνουν παράλληλα πολλά και προσπαθείς να βγάλεις άκρη.. είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα λαβύρινθο. Θα χάσεις πολύτιμη ενέργεια αν δεν ασχοληθείς με όσα έχουν προτεραιότητα.

Ακόμα και οι χειρότερες καταστάσεις, έχουν κάτι να μας δείξουν, κάπου να μας οδηγήσουν και εξαρτάται από εμάς πως θα τις διαχειριστούμε!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας!

 Κι επειδή μου είπατε να μη ξεχνάω να χαμογελάω η παρακάτω εικόνα έρχεται να συμπληρώσει αυτό που θα έλεγα ούτως ή άλλως..!

 Ποτέ δε ξεχνάω να χαμογελάω!
Το να χαμογελάς όταν όλα πηγαίνουν καλά
είναι το πιο εύκολο. Το να χαμογελάς και
να παλεύεις μέσα στα ζόρια είναι το ζητούμενο!
Και δεν είναι υποκρισία, ούτε άμυνα.

Είναι στάση ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου