Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Αναγέννηση

Εισερχόμενος σε μια κατάσταση χωρίς δράση, αναιρούνται οι δράσεις όλων των «άλλων»… Η νίκη στο Δείμο σου, είναι ένα νοητικό «πάγωμα» της σκηνής δράσης όλων εκείνων των «άλλων», οι οποίοι με τη δράση τους, δημιουργούν την ακινησία της ροής της Συνειδητότητας… Αυτού του «έτσι είναι τα πράγματα» χωρίς περιθώριο ερωτήσεων και απαντήσεων.

Οι πολεμιστές, συνήθως στόλιζαν την ασπίδα τους με το πρόσωπο του Δείμου. Το σύμβολο της «πρόκλησης» και της πρόσκλησης σε μάχη εδώ και τώρα χωρίς όρους.

Ο φόβος, σε αναγκάζει να δώσεις μάχη ή να τραπείς σε φυγή. Ο δείμος όμως σου παρουσιάζει εμπρός σου όλες τις προϋποθέσεις της δικής σου συμμετοχής, στο πεδίο της μεγαλύτερης πρόκλησής σου.

Όμως βρίσκεσαι στον αισθητό κόσμο. Και αυτό το πεδίο, είναι και δική σου δημιουργία, μιας και το παρατηρείς και εσύ. Αν το όπλο του πολεμιστή είναι το σπαθί, το όπλο του πνευματικού μαχητή είναι ο λόγος του.

Υπάρχουν «λόγοι» και λέξεις και έννοιες λοιπόν, οι οποίοι είναι σαν σπαθιά στα μάτια κάποιων.

Και οι λόγοι αυτοί, οφείλουν να μένουν στη «θήκη» τους, μέχρι να υπάρξει επίγνωση της απόκτησής τους, μιας και η επίγνωση αυτή, είναι πάντοτε άηχη…
...
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε επίγνωση της απόκτησής τους... Για τη ζωή που επιλέξαμε να ζήσουμε και τη λειτουργία του κόσμου μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου