Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Νυχτερινός οργασμός: Πόσο συχνός είναι για άντρες και γυναίκες

Η σεξουαλική διέγερση και η επίτευξη οργασμού κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν αποτελούν αντρικό... προνόμιο, σύμφωνα με νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως από Αμερικανούς ερευνητές.

Αν και το φαινόμενο της νυχτερινής κορύφωσης, γνωστό ως ονείρωξη, είναι αρκετά συχνό στον αντρικό πληθυσμό και κυρίως στα αγόρια εφηβικής ηλικίας, η νέα μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Kinsey δείχνει ότι στις γυναίκες είναι πολύ πιο συχνό απ’ ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, ποσοστό 37% των γυναικών έχουν βιώσει την εμπειρία της ονείρωξης τουλάχιστον μία φορά έως την ηλικία των 45 ετών.

Μάλιστα, τα στοιχεία υπέδειξαν ότι για τις περισσότερες γυναίκες ο νυχτερινός οργασμός είναι αρκετά συχνός, ξεκινά από την εφηβεία και συνεχίζεται έως και την πέμπτη δεκαετία της ζωής, ασχέτως εάν η γυναίκα είναι ελεύθερη ή παντρεμένη.

Όσον αφορά τους άντρες, το φαινόμενο της ονείρωξης φάνηκε να είναι αρκετά πιο συχνό, με το 83% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι έχουν φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ανεξάρτητα αν έβλεπαν ή όχι κάποιο «πονηρό» όνειρο. Η συχνότητα της ονείρωξης για τους άντρες φάνηκε να μειώνεται σταδιακά από την εφηβεία μέχρι και να φτάσουν την ηλικία των 40 ετών.

Τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν βάσει συνεντεύξεων με 11.000 εθελοντές, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τη σεξουαλικότητα, τη σεξουαλική τους ζωή και τις εμπειρίες τους όσον αφορά τον οργασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου