Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Μαγεία είναι, να πιστεύεις στον εαυτό σου

“Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα” -Βόλφαγκ Γκαίτε

Αυτή είναι και η μαγική φράση της ημέρας. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η απόλυτη αδυναμία συμφιλίωσης με τον εαυτό μας , είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα στις μέρες μας. Ενώ αντίθετα η εμπιστοσύνη σε εμάς, μπορεί να κάνει τα πάντα πιθανά όπως πολύ σοφά μας λέει και ο Γερμανός φιλόσοφος Γκαίτε.

Η ζωή μας από τη μέρα που γεννιόμαστε μέχρι τη μέρα που πεθαίνουμε είναι ένα μακρύ ταξίδι που εν τέλει ξεκινάει από μας και καταλήγει πάλι σε εμάς. Αυτό που ξεχνάμε συνήθως είναι ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δε μας καθιστούν αδύναμους αλλά αντίθετα στο τέλος της διαδρομής μας κάνουν πιο ισχυρούς. Είναι μόνο κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες, το υπόλοιπο σενάριο όμως το γράφουμε εμείς.

Πείτε πως παίζουμε ένα παιχνίδι και κάποιος μας τοποθέτησε στη πιο αδύναμη θέση, το παιχνίδι όμως δεν έχει τελειώσει. Είναι στο χέρι μας να ξαναρίξουμε τα ζάρια να παίξουμε και να κερδίσουμε, αν κάτσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας επειδή βρεθήκαμε στη πιο αδύναμη θέση και δεν αγωνιστούμε για κάτι καλύτερο πως αυτό το καλύτερο θα έρθει σε εμάς.

Όλα γύρω μας είναι ενέργειες, στην ουσία έλκουμε αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας. Αν δεν πιστέψουμε εμείς πρώτοι ότι μπορούμε, ότι αξίζουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να το κανείς άλλος για εμάς. Όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας έτσι ακριβώς μας βλέπουν και οι άλλοι. Πιστέψτε όμως δε φταίνε αυτοί, φταίμε πρώτα εμείς που μας στήνουμε μόνιμα στο τοίχο, που δε μας αγαπάμε αρκετά, που δε μας τοποθετούμε από την αρχή στη θέση που μας αξίζει. Αν εμείς δε πατήσουμε διαφορετικό κουμπί, στο μυαλό κυρίως, θα τρέχουμε μόνιμα να φύγουμε για να γλιτώσουμε από την έξοδο κινδύνου.

Δε χρειάζεται να υποκριθούμε ή να παίξουμε θέατρο για να φαινόμαστε πιο δυναμικοί και με αυτοπεποίθηση, χρειάζεται μόνο να το νιώθουμε πραγματικά, η αλλαγή έρχεται συνήθως από μέσα προς τα έξω κι αυτό είναι και το πιο υγιές. Όταν θα είμαστε εμείς σίγουροι για μας, όταν εκφράσουμε ανοιχτά τις επιθυμίες μας και τα θέλω μας στους άλλους, όταν επιτέλους μάθουμε να διεκδικούμε κι όχι να παραιτούμαστε με τη πρώτη δυσκολία. Θα μας έρθει σε εμάς η ανταμοιβή και η ζωή θα μας προσφέρει απλόχερα τα δώρα της. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να τα δούμε.

Κάντε λοιπόν την αρχή από σήμερα και χαρίστε αυτό το δώρο στον εαυτό σας, πάρτε τον από το χέρι και θυμίστε του όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα για τα οποία αξίζει να είναι υπερήφανος. Θυμίστε του την αλήθεια την προσωπική του αλήθεια και τότε τίποτα τοξικό δε θα μπορέσει να εισχωρήσει από τη πόρτα ούτε καν να μπει από το παράθυρο!

Πιστέψτε σε εσάς, το αξίζετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου