Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Ο αληθινός φίλος, θέλει εσάς κι όχι κάτι από εσάς

H φιλία είναι αναγκαία στη ζωή του κάθε ανθρώπου για να την κάνει πιο όμορφη! Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν συνοδοιπόρο στο δύσκολο μονοπάτι που λέγεται ζωή! Πολλοί όμως δεν την αντιμετωπίζουν ως μια σχέση ανιδιοτέλειας και αγάπης αλλά ως επιχείρηση! Και αυτό είναι μέγα λάθος! 

Η φιλία δεν είναι συνεταιρισμός όπου κάνοντας απολογισμό να διαπιστώσεις τι έδωσες εσύ και τι πήρες! Αυτό είναι εγωισμός, είναι απρέπεια , είναι εκμετάλλευση. Υπάρχουν άνθρωποι που πλησιάζουν ένα άτομο όχι γιατί το εκτιμούν για τον καλοκάγαθο χαρακτήρα του αλλά επειδή θέλουν να κερδίσουν κάτι από αυτή την σχέση. Υπάρχουν άνθρωποι που οι φιλίες τους είναι άτομα ανώτερου πνευματικού και οικονομικού επιπέδου. Κι αυτό όχι γιατί ταιριάζουν αλλά γιατί έχουν κάτι να κερδίσουν στο μέλλον, είτε είναι χρηματικός ο λόγος, είτε είναι το «φαίνεσθαι», η ουσία είναι μία. Δεν είναι αληθινοί με τον εαυτό τους και τους άλλους.

Σίγουρα θα έχετε φίλους που όλο ζητούν. Σας τηλεφωνούν γιατί κάτι θέλουν από εσάς, όχι εσάς. Έρχονται να σας συναντήσουν για ένα προσωπικό τους θέμα και όχι γιατί σας έχουν πεθυμήσει.

Ο πραγματικός φίλος θα σας τηλεφωνήσει για να ρωτήσει αν είστε καλά. Ο πραγματικός φίλος θα αναρωτηθεί από την ξαφνική σας απουσία και θα σας ψάξει. Ο πραγματικός φίλος θα έρθει να σας δει έστω για πέντε λεπτά. Ο πραγματικός φίλος θα σας μιλήσει για τα ελαττώματά σας, θα σας κοιτάξει κατάματα χωρίς να φοβάται μην τυχόν και θυμώσετε για να σας πει τι τον έχει πληγώσει στη συμπεριφορά σας. Ο πραγματικός φίλος δεν σας κολακεύει μονάχα, δεν σας καλοπιάνει αλλά δεν φοβάται να μαλώσει μαζί σας.

Ο πραγματικός φίλος θέλει εσάς και και όχι κάτι από εσάς! Η πραγματική φιλία βασίζεται στην εκτίμηση! Προσφέρεις ανιδιοτελώς και λαμβάνεις αγάπη ως αντάλλαγμα, ένα τηλεφώνημα, ένα χέρι να κρατηθείς!

Ο πραγματικός φίλος είναι πάντα εδώ και στη χαρά και στην λύπη. Προπάντων στη χαρά. Να το θυμάστε αυτό! Από λύπηση ο καθένας θα σας σταθεί. Στη χαρά σας ποιοι θα είναι θα είναι κοντά σας θα σας εκπλήξει. Στην επιτυχία σας ακόμη λιγότεροι. Η επιτυχία δοκιμάσει και διαλύει φίλιες. Να έχετε τα μάτια της ψυχής σας ανοιχτά και να εμπιστευτείτε τις σειρήνες της καρδιάς σας όταν σας φωνάζουν να «απομακρυνθείτε». Συνήθως είναι αλάνθαστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου