Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Γυναικεία διαίσθηση! Η πιο επικίνδυνη φίλη σου

Γυναικεία διαίσθηση. Αρχέγονη, μυστηριώδης, φλογερή.

Πολλές γυναίκες ορκίζονται στη δύναμη της και την θεωρούν ισχυρό τους όπλο και οδηγό.

Αυτή η ρουφιάνα η διαίσθηση λοιπόν εμφανίζεται τις πιο σκοτεινές σου ώρες και σου σιγοκαίει το στήθος σαν να θέλει να σε αφυπνίσει και να σε προσανατολίσει. Δυσκολεύεσαι και εσύ η ίδια να το κλείσεις στα στενά όρια της λογικής, να το εξηγήσεις, να το ερμηνεύσεις. Αλλά αυτό το ένστικτο σου κατατρώει τα σωθικά και αργά ή γρήγορα επαληθεύεται.

Σύμπτωση; Τυχαίο γεγονός; Άλλη μια πλάνη;
Όχι! Σίγουρα όχι!

Δεν είναι λίγες η φορές που την αγνόησα επιδεικτικά θέλοντας να την απομυθοποιήσω. Που έκλεινα τα αυτιά μου στις σειρήνες της για να την αποδυναμώσω. Και σε αυτή τη μάχη μεταξύ σε εμένα και σε εκείνη μάντεψε ποια ήταν αυτή που ηττήθηκε.
Αυτή ήμουν εγώ.

Εκείνη επιβλητική, σοβαρή και αποφασιστική, σαν ήρεμη δύναμη, να βρίσκεται πάντα εκεί σε πρώτα βλέμματα, γνωριμίες, καταστάσεις, σχέσεις, αποφάσεις. Να μου ψιθυρίζει τι θα γίνει, πριν ακόμη να γίνει.

Δεν την έκανα ποτέ καλή μου φίλη. Πες από φόβο, πες από αντίδραση, δεν ξέρω. Την εμπιστεύτηκα όμως πολλές φορές και δεν με πρόδωσε. Μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα επιβεβαιώθηκε και μου έγνεψε σαν μαμά που λέει στο παιδί της ”στα έλεγα εγώ”.

Γιατί μπορεί κάτι να το νιώθεις απ’ την αρχή αλλά δεν έχεις βάσιμα στοιχεία να το στηρίξεις. Γιατί η ζωή θέλει και ρίσκο, θέλει και λάθη, θέλει και σημάδια στα γόνατα απ΄ τις ανώμαλες προσγειώσεις. Και αλίμονο αν μέναμε πάντα αποστειρωμένοι και προφυλαγμένοι από κάθε ”δεινό”, χωρίς την απόπειρα της δοκιμής, της στυφής γεύσης του λάθους που όμως θα σου δείξει έμπρακτα το σωστό.

Δεν τιθασεύεται βέβαια. Ή την έχεις ή δεν την έχεις. Και άμα την έχεις δεν είναι εύκολο να την κάνεις να σωπάσει. Απλά είναι στην βούληση σου να την αγνοήσεις ή όχι.

Φίλε άντρα… η γυναικεία διαίσθηση είναι αλήτισσα και μάγκισσα . Μην προσπαθήσεις να την ξεγελάσεις. Δεν είναι τόσο εύκολο. Ξέρει πότε θα της πεις ψέματα, πότε θα την κοροϊδέψεις , πότε θα την υποτιμήσεις.

Σε δοκιμάζει, σου δίνει χρόνο, ευκαιρία να την βγάλεις λάθος ,αλλά μην πλανάσαι ότι μπορείς να την νικήσεις. Γιατί πάντα φυλάει το τελευταίο της χαρτί. Και μάντεψε είναι άσσος. Ναι, αυτός ο κρυμμένος άσσος που λένε στο μανίκι. Και είναι οξύμωρο αλλά όσο πέφτει θύμα πλάνης, τόσο περισσότερο ισχυροποιείται.

Φίλη γυναίκα… Αυτή την εσωτερική φωνή να την ακούς, Να την αφουγκράζεσαι. Και τα λάθη σαφώς μέσα στο πρόγραμμα είναι. Αλλά όταν δεν έχεις καιρό για λάθη, άκου την ριμάδα.

Μα τι σου λέω.. γυναίκα είσαι.. ξέρεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου