Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Σου είπαν και σένα ότι η αγάπη πονάει

Κι εσύ τους πίστεψες και θωράκισες την καρδιά σου. Τη διπλοκλείδωσες με λουκέτο ασφαλείας και τη διέταξες να πάψει και να χτυπά ακόμα. Κι όταν αυτή δεν σε άκουγε και ξεπόρτιζε, εσύ της φώναζες ότι θα την πληγώσουν, θα τη βασανίσουν, θα τη σκοτώσουν!

Σου είπαν και σένα ότι η αγάπη πονάει…

Κι εσύ που φοβόσουν μην πονέσεις, κλεινόσουν όλο και περισσότερο στον εαυτό σου. Φόρεσες τη μάσκα της αδιαφορίας και έμαθες να την απαξιώνεις. Έπαψες να την εμπιστεύεσαι και μαζί μ’ αυτή και τους ανθρώπους. Άλλωστε αρκετό πόνο δεν έχεις βιώσει; Όχι, “ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω”, έλεγες συχνά στον εαυτό σου και την προσπερνούσες. Κι αν κάποιες φορές ξέφευγες λίγο και της έριχνες μια κλεφτή ματιά, με την πρώτη αναποδιά επιβεβαίωνες την αρχική σου άποψη και λάκιζες!

Η αγάπη πονάει σου έλεγαν…

Μα η καρδιά είναι ανυπότακτη σου λέω, δεν φυλακίζεται! Σπάει λουκέτα, λυγίζει σίδερα, ξεσκίζει σώματα και βγαίνει τσάρκα όποτε γουστάρει! Γιατί δημιουργήθηκε για να χτυπάει δυνατά και ν’ αγαπάει. Γιατί είναι φτιαγμένη από σπάνιο υλικό και όσο κι αν ματώνει, έχει μια μαγική ικανότητα να θεραπεύεται και να ξαναρίχνεται στη μάχη πιο δυνατή κατάλαβες; Γιατί το υλικό αυτό, λέγεται αγάπη κι εσύ αντί να αφήνεσαι, την πολεμάς!

Σου είπαν και σένα ότι η αγάπη πονάει..

Αλλά σου είπαν ψέματα! Γιατί η αγάπη θεραπεύει τον πόνο. Η αγάπη ζεσταίνει την καρδιά και το σώμα παύει να κρυώνει. Η αγάπη λυτρώνει. Η αγάπη σου χαρίζει ευτυχία και σε κάνει να γελάς. Η αγάπη σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Η αγάπη σε ομορφαίνει. Η αγάπη πολλαπλασιάζει τη δύναμή σου και σε κάνει να αντέχεις όλα αυτά που υπό άλλες συνθήκες δε θα άντεχες!

Σου λένε οι δειλοί ότι η αγάπη πονάει…

Αλλά εγώ σου λέω ότι ο εγωισμός τη σκοτώνει.
Η ατολμία τη νικά
Η προδοσία την απαξιώνει.
Η μιζέρια τη βασανίζει.
Το μίσος την αφανίζει.
Η αδιαφορία την τελειώνει.
Η αμοιβαιότητα την στέφει νικήτρια!

Κι αν σου είπαν ότι η αγάπη πονάει, εσύ άνθρωπε μην τους ακούς, αγάπα!
Κι αν σου λένε ότι η αγάπη βασανίζει, πες τους ότι εμείς οι άνθρωποι με τις πράξεις μας την κάνουμε να ματώνει, μα αυτή πάντα θα θριαμβεύει ακούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου