Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Στροφή σε ό,τι έκανες μέχρι χθες

Η πιο ωραία συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να μην ”ξυπνήσω” όταν είναι ήδη, αργά.

Νομίζω ότι ”ξυπνάω” από λίγο κάθε μέρα, γιατί βλέπω και κάτι παραπάνω κάθε μέρα.

Αυτό που βλέπω είναι πως η εγγενής και πηγαία ευγένεια με ανθρώπους τυχαίους, από τους οποίους δεν έχεις να αποκομίσεις κάτι μεταφράζεται συχνά ως ανάγκη σου και αδυναμία σου. Δεν είναι αδυναμία να έχεις καθαρό βλέμμα και να αγαπάς τον εαυτό σου και άρα όταν γνωρίζεις ανθρώπους να είσαι ευγενής και να κάνεις την πλάκα σου.

Αλλά, τελικά, δεν αξίζει να είσαι εγγενώς ευγενής με τυχαίους, γιατί πολύ απλά, αφού είναι τυχαίοι όπως λες, μπορεί και να μην σε εκτιμήσουν, και να νιώσεις ενέργεια να σου φεύγει προσπαθώντας να επικοινωνήσεις και να ”συμβαδίσεις” νοητικά με ανθρώπους που εκ των πραγμάτων έχουν μέσα τους παγερό πάγο.

Συμπέρασμα; Στροφή 180 μοιρών σε ό,τι έκανες μέχρι χθες. Το καθαρό σου βλέμμα δεν είναι απαραίτητο να συνεπάγεται ευγένεια και καλή διάθεση. Μπορεί να είναι και καθαρό αλλά παγερό και ψυχρό βλέμμα ταυτόχρονα. Μπορείς να είσαι μια χαρά γλυκός άνθρωπος στον πυρήνα σου, και απ’ έξω να δείχνεις κάτι άλλο.

Σε αυτήν την κοινωνία, που όσο πιο πολλά βλέπεις μέσα σ’ αυτή απορείς για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον της, για να επιβιώνεις και να έχεις το πάνω χέρι πρέπει να είσαι ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΣ. Με ύφος τύπου ”σας μισώ όλους”. Ένας άνθρωπος που δεν τολμάει κανείς να πλησιάσει, γιατί εκείνος πρωτίστως δεν θέλει και δεν έχει την πρόθεση να πλησιαστεί. Ένας άνθρωπος περήφανος που απολαμβάνει την ύπαρξή του, χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν θα είναι αγαπητός, ούτε αν θα βγει να σπάσει πλάκα, ούτε αν θα τον φλερτάρουν δέκα άτομα, ούτε άμα θα τον κάνουν παρέα τα παιδιά της γειτονίτσας, τίποτ’ απ’ αυτά.

Η μόνη λύση της ζωής ετούτης είναι η κακιά και άτεγκτη σκύλα.

Αυτό το επιβεβαιώνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Βγες έξω και δες τα βλέμματα που ρίχνουν οι άγνωστοι μεταξύ τους.

Βγες έξω και παρατήρησε πόσο σεξιστικά κοιτούν κάποιοι τις γυναίκες.

Βγες και μίλα με ένα, δύο, δέκα αγόρια, και παρατήρησε αν το κίνητρο με βάση το οποίο σου μιλάνε είναι η ευγένεια ή μήπως η βλέψη τους να σε χρησιμοποιήσουν απλά σαν μέσο και κρέας για το δικό τους το καλό.

Βγες και γνώρισε τυχαία κάποιον που είναι δεσμευμένος, και παρατήρησε ότι θα σε αποφύγει γιατί έχει κοπέλα, που σημαίνει εξ ορισμού ότι βλέπει τις γυναίκες μόνο σαν υποψήφιες τρύπες από παντού και όχι σαν ανθρώπους, που έχουν και λόγο να αρθρώσουν και απόψεις να εκφράσουν.

Βγες έξω και παρατήρησε πόσες γυναίκες – κνώδαλα υπάρχουν που κοιτάζουν άλλες γυναίκες με μισό μάτι γιατί δεν θέλουν να υπάρχει καμιά πιο όμορφη από εκείνες.

Βγες έξω και δες με τι τρόπο κοιτάνε να υποσκάψουν κάποιοι τους χαρισματικούς συναδέλφους τους, να τους συκοφαντήσουν και να τους υποβιβάσουν.

Βγες έξω και δες αυτόν που έχει λόξα να φοράει κοστούμια όλη μέρα για να φαίνεται “καθώς πρέπει” κι αυτόν ειδικά ψάξε να δεις πόσο πολύ ασεβής είναι απέναντι στην γυναίκα του.

Βγες έξω και δες την άλλη που κάνει απεργία πείνας, αλλά κρατάει το νέο iphone.

Δες την καθηγήτρια με τις πολλές και φοβερές γνώσεις, αλλά μπες στο σπίτι της και άκου τί κάθεται και λέει στο ίδιο της το παιδί και πώς το μεταχειρίζεται.

Δες πόσο πετυχημένος φαίνεται ο τάδε, και πας να τον θαυμάσεις, αλλά για ρώτησέ τον, πώς έφτασε εκεί που είναι;

Δες τι φοβερό μυαλό είναι ο δείνα… και ψάξε αν είναι όντως ισορροπημένος ή αν το βράδυ ψάχνει για φαντάσματα και νομίζει πως έχει και ανώτερη γνώση…

Ζήτα από γνωστούς σου σημειώσεις ενός μαθήματος από το οποίο έλειπες και δες πως ΑΝ στις δώσουν θα είναι με βαριά καρδιά, ενώ σε έναν άγνωστο στο fb στην ομάδα της σχολής θα τα δώσει ευχαρίστως, γιατί ο άλλος είναι άγνωστος και εσύ γνωστός, και ως γνωστόν, δεν θέλουμε ο γνωστός να γίνει καλύτερος από εμάς γιατί ξέρουμε την ύπαρξή του, τον έχουμε στην ζωή μας και τον ανταγωνιζόμαστε, για να νιώθουμε καλά με τον εαυτούλη μας.

Βγες και γνώρισε καλοπροαίρετα ανθρώπους και εστίασε στα καλά τους, και δες, πως εκείνοι θα εστιάσουν σε ένα αρνητικό σου.

Βγες έξω και δες τον φιλόζωο με το σκύλο του αγκαλιά, αλλά πήγαινε σπίτι του και αναρωτήσου αν τον ταϊζει, αν του δίνει νερό, αν καθαρίζει, αν φροντίζει για την υγεία του, ή αν το έχει μόνο για την φωτογραφία.

Βγες έξω και γνώρισε την ”τέλεια φίλη” που είναι χαμογελαστή και ωραία, και σου λέει πόσο συμπαθητική είσαι και όλες τις απόψεις είναι απλά επανάληψη των δικών σου από καθαρή αντιγραφή, και πήγαινε σπίτι της να δεις το πραγματικό της πρόσωπο – ότι κουτσομπολεύει τον πάτο και την στέγη σαν σωστή δηθενοβλαχάρα χωρίς ασχολίες.

Πώς μετά να μην βαρεθείς το ήπιο τρόπαριό σου και να μην το αντιστρέψεις εντελώς;

Και δεν έχει σημασία τι φαίνεσαι, παχουλή, αδύνατη, με καμπύλες, χωρίς, γυμνασμένη, ψηλή, κοντή, με μεγάλη μύτη , αστεία αυτιά, αστεία δόντια, κλπ. Σημασία έχει τι κρύβεις μέσα σου και τι ικανότητα έχεις να μεταβάλλεσαι ΚΑΘΕ μέρα και να μετατρέπεσαι σε κάτι άλλο από το χθες.

Σημασία έχει η αρτιότατη ικανότητά σου να ΓΥΡΝΑΣ ΑΝΑΠΟΔΑ τους δείκτες. Να αντιστρέφεις τον εαυτό σου υπό μία έννοια. Ενώ το γλυκό και συγκαταβατικό το έχεις απ έξω και μέσα κρύβεις τον ατσάλινο πυρήνα, κρύψε μέσα το ευγενές και βγάλε έξω και εξάντλησε ΟΛΗ την αυστηρότητα, σοβαρότητα, πλήρως απρόσιτα.

Δεν σε ενδιαφέρει που θα εκπλήξεις τους άλλους. Αυτό είναι δεδομένο και λογική αναγκαιότητα της προσαρμοστικότητάς σου.

Σε ενδιαφέρει που θα εκπλήξεις εσένα.

Και, βασικά, λάθος, δεν θα σε εκπλήξεις, γιατί ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ήξερες μέσα σου από τι είσαι φτιαγμένος.

Απλά θα σε δικαιώσεις και θα σε σε αγαπάς αρκετά παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου