Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Επιλέξτε προσεκτικά τις μάχες που θα δώσετε

Έχω δει ανθρώπους να μπλέκονται σε καβγάδες που αναλώνουν τα πιο πολύτιμα χρόνια της ζωής τους.

Αναμφίβολα, πιστεύω ενστικτωδώς ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος δήλωσε κάποτε: «Η ζωή μας φτάνει στο τέλος της την ημέρα που παύουμε να μιλάμε για τα πράγματα που έχουν σημασία». Αυτό που δυναμώνει τον χαρακτήρα σας, τροφοδοτεί τον καθημερινό ηρωισμό σας και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σας είναι το να υποστηρίζετε τις θέσεις σας, να παραμένετε πιστοί στις αξίες σας και να υπερασπίζεστε ό,τι είναι σημαντικό για εσάς.

Το καταλαβαίνω. Συμφωνούμε απολύτως.

Ωστόσο, μέσα από τις προσπάθειές μου, έχω μάθει το εξής: Κανένας αγώνας δεν αξίζει την απώλεια της δημιουργικότητας, της παραγωγικότητας, της ευτυχίας και της ηρεμίας του πνεύματος.

Αν χάσετε αυτούς τους θησαυρούς, θα έχετε χάσει τα πάντα. Επομένως, βρίσκονται όλα σε μια ωραία ισορροπία, δεν συμφωνείτε;

Επιλέξτε προσεκτικά τους αγώνες σας. Κάποιες φορές θα πρέπει να υπερασπιστείτε την τιμή σας και να λειτουργήσετε με αποφασιστικότητα. Και κάποιες άλλες φορές θα πρέπει να δείτε τη μεγάλη εικόνα, να προτιμήσετε την προστασία της πολύτιμης ευτυχίας σας έναντι της δικαίωσης και να παίξετε ένα πιο σοφό παιχνίδι, προχωρώντας μπροστά και αποφεύγοντας τη σύγκρουση – με την πεποίθηση πως ο ανηφορικός δρόμος θα σας φανεί πιο χρήσιμος μακροπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου