Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Να την ακούς την ψυχή σου, ξέρει καλύτερα από τον καθένα, τι χρειάζεσαι

Να την ακούς την ψυχή σου. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πραγματικά χρειάζεσαι, τι έχεις ανάγκη. Αν είναι κάτι το οποίο θέλεις να κάνεις, να το κάνεις χωρίς δισταγμό, προκειμένου να νιώσεις καλύτερα.

Όλοι μας έχουμε νιώσει, κάποιες φορές, ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας ολοκληρωτικά, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε αδιέξοδες καταστάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η συμβουλή είναι: αλλαγή πλεύσης. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη αλλά, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο!

Τα βασικά σημεία του χαρακτήρα σου είναι δύσκολο να αλλάξουν, αμέσως. Δεν μπορείς δηλαδή να πατήσεις ένα κουμπί και ξαφνικά να κάνεις στροφή 180 μοιρών, να γίνεις δηλαδή ένας άλλος άνθρωπος. Αυτό που μπορείς να κάνεις, και μόνο αν το θέλεις εσύ, γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα, είναι να προφυλάξεις τα αδύνατά σου σημεία έτσι ώστε να προστατέψεις τον εαυτό σου. Με άλλα λόγια: “ξέρω τι με πονάει και προσπαθώ να το προφυλάξω έτσι ώστε να μην με λαβώσουν ή αν το κάνουν η πληγή να είναι επιπόλαιη”. “Παράλληλα, μπορώ να επενδύσω στα δυνατά μου σημεία, με σκοπό να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα”.

Όλοι έχουμε ενδιαφέροντα και πράγματα τα οποία μας αρέσουν ή και αν δεν έχουμε μπορούμε να βρούμε. Η καλλιέργεια των δυνατών μας σημείων είναι το κλειδί για την πρόοδό μας.

Τέλος, πρέπει να θυμάστε ότι η αλλαγή ξεκινάει πάντα από “μέσα μας”. Δεν μπορεί να μας αλλάξει κάποιος άλλος. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να το θέλουμε πολύ και να έχουμε υπόψη μας, ότι κάθε αλλαγή θέλει χρόνο και γίνεται σταδιακά. Το πότε θα θεωρήσουμε ότι το καταφέραμε, εξαρτάται πάλι από εμάς. Εξάλλου, το πώς διαμορφώνει ο καθένας τον χαρακτήρα του, είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση.

Καλή προσπάθεια λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου