Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Η υπηρεσία για το Κοινό Καλό είναι η πηγή μιας μεγάλης χαράς

Όταν κατανοείτε ότι η ζωή σας είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, υπάρχει μια αυξανόμενη χαρά μέσα στη καρδιά σας. Κανείς δεν μπορεί να σας αφαιρέσει μια τέτοια χαρά. Η υπηρεσία για το Κοινό Καλό είναι η πηγή μιας μεγάλης χαράς. Η υπηρεσία για το Κοινό Καλό βασίζεται στην ανύψωση των ανθρώπων, στη διεύρυνση της συνείδησής τους, στην υπόδειξη μιας κατεύθυνσης, στη φώτιση της διανοίας τους, στην εμφύσηση της ομορφιάς μέσα τους, στην παρακίνηση για μια θυσιαστική υπηρεσία, στη δημιουργία ενότητας στη ζωή τους, στο κτίσιμο γεφυρών μέσα στον άνθρωπο και ανάμεσα σε ανθρώπους στην καθοδήγησή τους προς την ελευθερία και στην καλλιέργεια μιας αίσθησης ευθύνης μέσα τους.

Όταν θα έχετε πεισθεί ότι κάνετε μια υπηρεσία για την ανθρωπότητα, θα έχετε μια συνεχή χαρά μέσα στην καρδιά σας. Ακόμα και αν οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την υπηρεσία σας, ακόμα κι αν δεν πληρώνεστε γι' αυτή, η υπηρεσία σας θα μετατραπεί σε μια πηγή χαράς. Υπηρετώντας την οικογένεια ή το έθνος σας αισθάνεστε προσωρινή χαρά· αλλά όταν αρχίσετε να υπηρετείτε στο όνομα της ανθρωπότητας και για την ανθρωπότητα, μόνιμη χαρά έρχεται στην καρδιά σας.

Υπάρχει μερική χαρά και υπάρχει ολοκληρωτική χαρά. Η μερική χαρά τελειώνει με λύπη· η ολοκληρωτική χαρά παραμένει για πάντα. Ακόμα και ατομικά, όλα όσα είστε σαν μια μονάδα πρέπει να απορροφήσουν τη χαρά· όχι μόνο ένα μέρος σας. Όταν ένα μέρος του "σώματός" σας απολαμβάνει σε βάρος των άλλων, αυτό οδηγεί σε πόνο ή λύπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου