Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Σουκούμπους & Ινκούμπους.

Δύο από τα πιο ασυνήθιστα πνεύματα που σχετίζονται με την Μεσαιωνική Μαγεία είναι τα Σουκούμπους & Ινκούμπους.

Το Σουκούμπους είναι θηλυκό, το Ινκούμπους αρσενικό και ανήκουν στην κατηγορία των οντοτήτων που αναζητούν την σεξουαλική ένωση με τα «θύματά» τους και χειραγωγούνται από τον μάγο-μάγισσα πραγματοποιώντας σεξουαλικές «αστρικές» επιθέσεις. Οι αναφορές για την ύπαρξη τέτοιου είδους δαιμονικών οντοτήτων επιβεβαιώνουν την σχέση των πνευμάτων με τις μάγισσες και τους Μάγους της Αναγεννησιακής εποχής και υπάρχει έλλειψη σχετικά με τις καταβολές τους.

Παραδόξως η ρίζα για τις ονομασίες Succubus και Incubus είναι το λατινικό ρήμα “cubare” (πλαγιάζω) κάτι που αυτόματα μεταφράζει την λέξη ίνκουμπους ως (πλαγιάζω απο επάνω) και του σούκουμπους ως (πλαγιάζω απο κάτω). Το Ινκούμπους είναι γνωστό ως πνεύμα που πλαγιάζει πάνω από τα σώματα των γυναικών δημιουργώντας στο άτομο εφιάλτες και παράλυση. Το Σούκουμπους από την άλλη κατορθώνει με κάποιο τρόπο να μπει ανάμεσα στον άντρα που κοιμάται και το κρεβάτι με αποτέλεσμα να τον «κλειδώνει». Αυτές οι δαιμονικές οντότητες λέγεται πως σχετίζονται άμεσα σεξουαλικά με τους ανθρώπους αντιπροσωπεύοντας έτσι μία ιδιαίτερη κάστα πνευμάτων. Οι οντότητες αυτές μέσα από την σεξουαλική χειραγώγηση του ατόμου καταφέρνουν την ενεργειακή αποστράγγιση. Συνήθως εμφανίζονται στις ονειρικές εμπειρίες προκαλώντας τρομακτικές ερωτικές φαντασιώσεις, εφιάλτες και υπνική παράλυση.

Οι οντότητες αυτές ήταν ευρέως γνωστές και είχαν γίνει στόχοι εξορκισμού και τελετουργικών αποκλεισμού από τους Χριστιανούς και τους Εβραίους κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα (Υπήρχε ειδική ενότητα για αυτές τις δαιμονικές οντότητες στο Malleus Maleficarum.) Λέγεται πως οι Μάγισσες και οι Μάγοι της εποχής είχαν τέτοιους δαιμονικούς εραστές και τα πλάσματα αυτά είχαν την ικανότητα να παίρνουν και φυσική μορφή με κανονικά σώματα. Οι δαίμονες αυτοί θεωρούνται αμφι-σεξουαλικοί κάτι που μας κάνει να υποθέσουμε πως τα Σουκούμπους & Ινκούμπους είναι τα εναλλασσόμενα προσωπεία του ίδιου και μοναδικού πνεύματος.

Ένα παιδί που θα ερχόταν στην ζωή από μία τέτοια δαιμονική ένωση θα είχε από μόνο του υπερφυσικές ικανότητες. Μεγάλοι ήρωες (Όπως ο Γκιλγκαμές) και μάγοι (Μέρλιν) είχαν την φήμη πως ήταν γόνοι τέτοιων πνευματικών οντοτήτων. Και ενώ το Ινκούμπι δεν φέρει ονόματα (πέρα από το δικό του), το Σουκούμπι βαπτιζόταν και συσχετιζόταν με διάφορες πτυχές της Λίλιθ (Εκάτης). Και ίσως το σημαντικότερο στοιχείο στην ιστορία των Σουκουμπους & Ινκουμπους είναι η θεωρία πως σχετίζονται άμεσα με τον Αρχαία Δαιμονική θεότητα Λιλιθ

Η Λίλιθ θεωρείται ως η πρώτη Σύζυγος του Αδάμ που όμως αρνήθηκε να υποταχτεί σε εκείνον. Εξαιτίας αυτής της ανυποταγής εξοστρακίστηκε απο τον παράδεισο και έδωσε την θέση της στην νέα σύζυγο, την Εύα. Αργότερα εξελίχθηκε στην Μητέρα όλων των Δαιμόνων. Η Λίλιθ ήταν γνωστή Θεότητα και θεωρούταν από τους Ακκάδιους ως μία από τις Δαιμονικές Βασίλισσες. Καθώς τα χρόνια περνούσαν όμως το όνομά της ξεχάστηκε από όλους εκτός από τους Χασιδικούς Εβραίους που την εμπεριέχουν στα τυπικά τους έως και σήμερα. Κατά τον 19ο και τον 20ο Αιώνα η Λίλιθ επέστρεψε μέσα από την πολιτιστική κουλτούρα της Ευρώπης και μετατράπηκε σε μία ρομαντική και επαναστατική αλληγορική μορφή.

Ενώ υπάρχουν μερικά παραδείγματα του «μηχανισμού» για την επίκληση ενός από τα πνεύματα φαίνεται πως υπάρχει ένα απαραίτητο στοιχείο για την ολοκλήρωση μίας τέτοιας διαδικασίας που είναι η τρομερά ανολοκλήρωτη σεξουαλική εμμονή του εξασκούμενου. Μερικά μαύρα κεριά και το κατάλληλο τυπικό όμως θα μπορούσαν να εκτελέσουν την επιθυμητή επίκληση εξίσου αποτελεσματικά. Βέβαια για τον έλεγχο του πνεύματος που επικαλείται ο εκάστοτε μάγος απαιτούνται δυνάμεις πέραν του φυσικού, δηλαδή ο απόλυτος ενεργειακός έλεγχος του ατόμου, κάτι που καθιστά ένα τέτοιο εγχείρημα άκρως επικίνδυνο.

Το να αναζητεί κανείς με πόθο έναν δαιμονικό εραστή είναι βέβαια προφανώς ένα σύμπτωμα βαθύτερων προβλημάτων και ζητημάτων του ατόμου. Μια όχι και τόσο υγιής προσέγγιση της σεξουαλικότητας και ίσως η ανικανότητα να βρεθεί ο κατάλληλος ανθρώπινος ερωτικός σύντροφος. Ο Ανικανοποίητος ερωτισμός σε συνδυασμό με την επιθυμία του ατόμου να αναζητήσει απόκρυφες δυνάμεις και οντότητες μπορεί να θεωρηθεί ένας καταστροφικός συνδυασμός για εκείνον που θα το επιχειρήσει.

Μία πτυχή των σύγχρονων Σουκούμπους και Ινκούμπους μπορεί να αναγνωριστεί ίσως στην υπόγεια προβολή και δημοσίευση όλων των πτυχών του σεξ που εμφανίζεται πλέον κυριολεκτικά παντού στην καθημερινή μας ζωή. Αυτός ο Διαφημιστικός υπόκοσμος φαίνεται ανίκανος να σταματήσει την εκμετάλλευση μίας κατά τα άλλα υγιούς επιθυμίας του ανθρώπου, δαιμονοποιώντας παράλληλα σε συνειδήσεις την ερωτική επαφή κάτι που επιφέρει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με τις δαιμονικές οντότητες που αναλύουμε. Η εξάλειψη της ενοχής, του φόβου και της ντροπής σε ζητήματα που αφορούν την σεξουαλικότητα είναι το πρώτο βήμα για την μείωση της δύναμης που έχει επάνω μας η αρνητική σεξουαλική ενέργεια. Τέτοιου είδους Μιντιακή σεξουαλικότητα έχει εισχωρήσει και στον Μαγικό Μυστικισμό και την χρήση της μαγείας στρεβλώνοντας τις θετικές μορφές μαγικής πρακτικής εξάσκησης και διογκώνοντας τις αρνητικές επιδράσεις στον ψυχισμό του «στόχου».

Αυτές οι εσώτερες δυνάμεις αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά μπορούν να μετατρέψουν κάτι το υγιές σε τάσεις αυτοκαταστροφής του ατόμου. Ίσως τα Σουκούμπους & Ινκούμπους να έχουν μετατραπεί σε κοινωνικούς ευφημιστές που κρατούν δέσμιους τους ανθρώπους σε σχέσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν τερματιστεί, όμως λόγω της ενεργειακής αυτής δέσμευσης να θεωρείται αδύνατο από τα άτομα να απομακρύνουν τον επιβλαβή δεσμό τους.

Δαιμονικές ερωτικές οντότητες – Σεξουαλικά βαμπίρ – Δαίμονες εραστές κ.α μπορεί να «μαγεύουν» για την δύναμη που μπορεί να επιφέρουν όμως είναι και τα υπέρτατα εργαλεία αυτοκαταστροφής. Ίσως να παίξεις μαζί τους, ίσως οι περιπτύξεις ενίοτε να φανούν και απολαυστικές όμως αν τροφοδοτηθεί αυτή η αέναη παθιασμένη ερωτική δίψα με τέτοιου είδους σκοτεινές δυνάμεις τότε η καταστροφή ίσως να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου