Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Το Βιβλίο του Σκώληκα

Η Βυθισμένη Ρ’λύε… Τα σαγηνευτικά μυστήρια της μυθολογίας κθούλου και των μεγάλων Παλαιών… Πως μοιάζουν οι Εξωδιαστατικές σφαίρες ύπαρξης της μυθολογίας κθούλου; Πού κατοικούν εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι οι Μεγάλοι Παλαιοί του Χ.Φ. Λάβκραφτ;… Όλα εξηγούνται μέσα στο Βιβλίο του Σκώληκα

Για να κατανοήσουμε μερικά από τα παραπάνω ερωτήματα θα πρέπει να ρίξουμε λίγο φως μέσα στις σελίδες του Παράξενου και αρχαίου Γροιμόριου «De Vermis Mysteriis”, το οποίο περιγράφει αρκετές από τις τελετουργίες που χρησιμοποιούσαν οι Ιερείς των Μεγάλων Παλαιών, αλλά και μας προσφέρει απλόχερα πληροφορίες σχετικά με τις άγνωστες πτυχές της εν λόγω σκοτεινής μυθολογίας…

Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στις ρίζες του παράξενου αυτού γροιμόριου:

Το Βιβλίο του Σκώληκα

“Πιστεύεται πως Συγγραφέας του Περίφημου De Vermis Mysteriis ήταν ο Ρωμαίος Τέρτιος Σιμπέλιος ( 280 π.χ – ? ) . Στα νιάτα του υπηρέτησε τον Ρωμαϊκό στρατό της Αιγύπτου, και ήταν ευρέως γνωστός για την εμμονή του να συλλέγει διάφορα αντικείμενα. Αγόραζε διάφορα αγαλματίδια, φυλακτά και πάπυρους Φιλοσοφικού και θεολογικού ενδιαφέροντος..

Ως ένας από τους πιό λογικούς ανθρώπους της εποχής του, ο Τέρτιος τασσόταν κατά της Χριστιανοσύνης, κάτι που όμως ίσως και να οφείλεται στο γεγονός πως ένιωθε πως δεν του προσέφερε τίποτα να πιστεύει σε Ρωμαϊκούς Θεούς….

Έχει γραφτεί σε μυστικά έγγραφα, πως ο Σιμπέλιος ήταν μέλος των αποτρόπαιων ταγμάτων που ίδρυε ο Αιθίοπας Μαύρος Μάγος Talim. Τα ίδια αυτά έγγραφα μας ενημερώνουν για την χρονολογία που γράφτηκε το De vermis Mysteriis.Ήταν το 331 μ.χ , εποχή όπου ο Τέρτιος είχε εκδιωχθεί από τις ένοπλες δυνάμεις και ζούσε στην κατοικία του Στην Ρώμη. Άρα Το De vermis Mysteriis ανέφερε τα Ιερά Ονόματα των Μεγάλων Παλαιών της Μυθολογίας Κθούλου 4 Αιώνες Πρίν από το πολυσυζητημένο Νεκρονομικόν του Τρελού Άραβα Αλ χαζρέντ.

Το βιβλίο σύντομα διαδόθηκε ανάμεσα στις τάξεις των ανθρώπων που εξασκούσαν τις ¨Μαύρες Τέχνες¨ και απαγορεύτηκε απο τους Χριστιανούς Αυτοκράτορες. Κατά την Περίοδο του Φεοδόσου II του Μέγα σχεδόν όλα τα αντίτυπα καταστράφηκαν. Όμως, το De Vermis Mysteriis διασώθηκε από λάτρεις των Μαύρων τεχνών που επιβίωναν ζώντας με τους Βάρβαρους στα μακρινά σύνορα της Αυτοκρατορίας.”

Αυτό ήταν ένα απόσπασμα από την ιστορία του βιβλίου που Ονομάστηκε De vermis Mysteriis… Ποιό ήταν όμως το περιεχόμενο του; Ας δούμε το πρώτο μέρος του βιβλίου, όπου παρουσιάζονται μερικές προσευχές προς τους Θεούς:

De Vermis Mysteriis: Επικλήσεις

Στο Όνομα Εκείνου, που κατοικεί στο ημίφως, και στέκεται πέρα από την Γραμμή
Στο Όνομα Εκείνου, Που έκανε τα θεμέλια των Κόσμων να ραγίσουν,
Γιατί εκείνοι δεν μπορούν να επιβιώσουν μπροστά στην Μεγαλειότητά του και την καταστροφική δύναμή του.

‘Ω, Εσύ, που ξύπνησες από το βραστό αίμα των υπηρετριών,
Άκου το Κάλεσμά μου, Έλα στην Αμαρτωλή Γη, αγαλλιασμένος από τις κραυγές των Θυσιών.

Από τα Επτά πεδία του Κενού, Από τους Εννέα τόπους του Χαμού,
Φανερώσου, Άρχοντα
Yain! Σε λατρεύω
Yain! Σε υπηρετώ
Yain! Σε εξυμνώ
Είθε ο Ήλιος να Σκοτεινιάσει. Είθε να γίνει Χίλια Κομμάτια.. Είθε το σκότος των περασμένων καιρών να έλθει πίσω σε εμάς.
Egh’ Yaggihn
Nghe! Αδαμάντινε Yath Yattharlrl
Nghe! Αχόρταγε Eggalahamosh
Nghe! Αόρατε Ashtanga Yadu
Yain, Άρχοντες της Alyach. Egh’ Yaggihn

ﮒﭺﭻ

De Vermis Mysteriis: Τα Κλειδιά της Alyah

Έχουμε όλοι διαβάσει λίγο πολύ τις περιγραφές του Λάβκραφτ,του Ντέρλεθ αλλά και άλλων που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με την μυθολογία Κθούλου, για τις τρομερές τοποθεσίες και τις πόλεις όπου ο Χρόνος είναι αλλοπρόσαλλος και ο ανθρώπινος νους φτάνει τα όρια της τρέλας. Πως περιγράφονται όμως οι εν Λόγω τοποθεσίες στο De Vermis Mysteriis; Ας δούμε παρακάτω:

“O κόσμος των τεσσάρων διαστάσεων περικυκλώνεται από εκτάσεις πέρα από σύνορα , πιέζοντάς τον με σκοπό να τον συνθλίψουν.Υπάρχουν άπειρες τέτοιες «φυσαλίδες» στο Σύμπαν. Υπάρχουν Αρκετοί τέτοιοι κόσμοι, κατοικούμενοι από δίποδα άσχημα πλάσματα που διαιωνίζουν τους εαυτούς τους με την ερωτική πράξη. Αλλά μία ημέρα αυτά τα πλάσματα θα αφανιστούν. Αυτό λένε οι Προφητείες.

Συνήθως η επιφάνεια αυτής της φυσαλίδας/κελύφους μπορεί να σπάσει σε μερικά σημεία. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματη και ολοκληρωτική καταστροφή μέσα σε μια στιγμή. Και τότε αμέτρητες Ορδές από πλάσματα και τέρατα γκρεμοτσακίζονται μέσα στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει σε τοποθεσίες όπου βαθιές τρύπες βρίσκονται κρυμμένες στο υπέδαφος.

Υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι κόσμοι, οι οποίοι κατοικούνται από υπηκόους των τεράτων που λατρεύουν τους γονείς τους. Αυτοί οι κόσμοι είναι γνωστοί ως «Άστρα του Tesi», ή Μαύρα Άστρα Μερικές φορές Τερατώδεις Φυλές εισέρχονται στους κατώτερους κόσμους μέσω του κενού που υπάρχει ανάμεσά τους…

Η Έκταση του Kerosh: Διασκορπίζεται μέσα στην φυσαλίδα και ενώνεται με την επιφάνειά της. Βρίσκεται απομονωμένη από τον κόσμο των τεσσάρων διαστάσεων από first πέπλο και είναι σφραγισμένη με σφραγίδα. Κατοικείται από ράτσες της νύχτας, από Λυκανθρώπους, Λάμιες, και περιέχει Λίθους. Εκεί υπάρχει μια πόλη, η R’lyehf, όπου ο Μέγας Κθούλου και ο Άρχων των ερπετών Yheg κατοικούν… Κοιμούνται ανάμεσα στα Μαύρα Άστρα και περιμένουν την ώρα τους. Υπάρχει και η τοποθεσία της Saccath στην άλλη πλευρά της επιφάνειας. Δαίμονες και τρομεροί μάγοι μή ανθρώπινης φύσης κατοικούν εκεί…

Η Saccath είναι το καταφύγιο του Σκουληκιού και της τεράστιας δύναμής του που όλο και μεγαλώνει, όταν οι νεκροί ανοίγουν τα μάτια τους. Υπάρχει και μια Πόλη, η Kn’en, που είναι χτισμένη από σκόνη και στάχτες γινωμένες στο άπειρο του χρόνου. Ο Τύμβος του Koth βρίσκεται εκεί. Παραπέρα βρίσκεται το Δεύτερο Πέπλο καί πέρα από αυτό βρίσκεται το Λυκόφως. Ο χρόνος εκεί είναι τρομερά ασταθής, και τα τέρατα περιφέρονται σε άγνωστα μονοπάτια..

Η Μαραμένη Έρημος της Khammon βρίσκεται στην περιοχή του Λυκόφωτος, κρύα και δίχως ζωή, και τα άστρα που βρίσκονται απο πάνω της είναι σβησμένα.. Όλες αυτές οι τοποθεσίες βρίσκονται περικυκλωμένες απο το Σύνορο που είναι σιωπηλό, αόρατο και δίχως έλεος. Περιέχει και τα τρία πέπλα, και τα πάντα στην επικράτεια αυτή υπόκεινται στην δύναμή του…Όμως υπάρχει και κάτι πέρα από την δύναμή του. Το ανεξάρτητο Τίποτα εξαπλώνεται πέρα απο εκεί. Τούτος είναι Ο κατοικούμενος Τόπος των αντανακλάσεων και των Αρχόντων που αποδέχονται την Aliyah, Ο Τόπος όπου όλα τα μονοπάτια σταματούν προτού καν ξεκινήσουν..

Η δύναμη του Συνόρου μεταφέρεται μέσω των 11 γραμμών της Dha, που διαπερνούν όλες τις κατευθύνσεις και βάσεις σε διάφορα σημεία του Σύμπαντος. Μονάχα αυτές οι γραμμές και εκείνοι που τις ακολουθούν μπορούν να διαπεράσουν το Πέπλο.

Αυτές επεκτείνονται:

Από τον Άνω Πόλο – Τάφοι και Ναοί
Από τον Κάτω Πόλο – Πεδιάδες και Λόφοι
Από τον Αριστερό Άνω Πόλο – Μαύροι Βράχοι, καλυμμένοι με Μούχλα
Απο τον Δεξιό Άνω Πόλο – Tar pits
Από τον Δεξιό Άνω Κόμβο – Πυκνά δάση και βάλτοι γεμάτοι με ερπετοειδή πλάσματα
Από τον Αριστερό Κάτω Κόμβο – Δηλητηριώδες βροχή και Πυκνή Ομίχλη
Από τον Δεξιό Κάτω κόμβο – Βαθιές Σπηλιές
Από τον Αριστερό Κάτω Πόλο – Ποτάμια Φωτιάς και Λίμνες Λάβας
Από τον Δεξιό Κάτω Πόλο – Τεράστιοι Πύργοι και οχυρά που το Ανθρώπινο χέρι δεν μπορεί να χτίσει..

Η Ενεργοποίηση των Γραμμων που οδηγούν στις Μυστικές Τοποθεσίες

Πως μπορούμε όμως να προσεγγίσουμε τις υποτιθέμενα υπαρκτές Εξωκοσμικές τοποθεσίες της Μυθολογίας Κθούλου; Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να αντικρύσουμε αυτες τις όμορφες μα και συνάμα τρομερές εκτάσεις όπου οι Μεγάλοι Παλαιοί κατοικούν μαζί με τους αποτρόπαιους Υπηκόους τους; Το De Vermis Mysteriis μας δείχνει τον τρόπο:

“Αν κατέχουμε το κλειδί μπορούμε να αφυπνίσουμε την κάθε γραμμή, αν συνθέσουμε την λέξη με σύμβολα. Αυτά ακούγονται ως εξής : Κάτω κορυφή – Neyrh, Αριστερή Κορυφή – zsm, Δεξιά κορυφή – Eshig. Υπόλοιπες κορυφές του Τριγώνου – Ksv ,Ksv, Vhl.

Απεικόνιση Το Κλειδιού που σχηματίζει το Τρίγωνο με τα mantra

Τρείς πτυχές του Κλειδιού είναι χωρισμένες σε έντεκα μέρη στην περιφέρεια και την περιοχή της διασταύρωσης. Κάθε μέρος ανταποκρίνεται σε μια γραμμή της Dha. Τα μέρη επάνω από την οριζόντια πτυχή ανταποκρίνονται σε όλες τις Άνω γραμμές, και τα κάτω μέρη στις κάτω γραμμές. Τα μέρη που βρίσκονται μέσα στην περιφέρεια αλλά και στην οριζόντια πτυχή του κλειδιού ανταποκρίνονται στην μεσαία γραμμή και σε όλες τις ακτίνες. Τα μέρη που είναι τοποθετημένα δεξιά από τον κεντρικό κάθετο άξονα σε όλες τις δεξιές…

Έξω από την περιφέρεια του Κλειδιού, βρίσκεται συλλαβιστά γραμμένο το μέρος που αντιστοιχεί σε κάποια ήδη επιλεγμένη γραμμή (τοποθεσία)Αν το μέρος είναι τοποθετημένο μέσα στην περιφέρεια, τότε γράφεται συλλαβιστά κάτω από το μέρος, και συνορεύει με την περιφέρεια που περιλαμβάνει την συλλαβισμένη λέξη που βρίσκεται γραμμένη απο επάνω…

Για παράδειγμα: Η σύνθεση της Λέξης – κλειδιού του Αριστερού κάτω Κόμβου θα μπορούσε να είναι ως εξής: Χωρισμένη σε δύο συλλαβές η λέξη Neirh – Nhe, Irh, τοποθετώντας την λέξη Vhl ενδιάμεσα. Άρα έχουμε ως αποτέλεσμα: Nhev Hlirh, ή Nhvhlrh (χωρίς τα φωνήεντα).

Μόλις αφυπνίσουμε όλες τις γραμμές, μπορούμε να ακολουθήσουμε την μία και να κινηθούμε παράλληλα με την δύναμη της λέξης,συγκρατώντας τα οράματα των Πόλων που συνοδεύουν την εκάστοτε γραμμή, να Εισχωρήσουμε σε απαγορευμένες Πόλεις και να δούμε τα μυστικά τους. Μπορούμε να διασχίσουμε τον χώρο του Κενού, και να εμφανιστούμε σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο εμείς επιλέξουμε, να περάσουμε αόρατοι μέσα απο τοίχους…

Οι κατευθύνσεις και οι ήχοι των γραμμών της Dha…

Η Αριστερή άνω Γραμμή συνδέεται Βορειο – Δυτικά με τον Κόσμο μας, την Ατσάλινη βάση του Kerosh , την κεχριμπαρένια βάση της Saccath και την απορροφητική κατεύθυνση του Κενού και διαχωρίζει τον Άνω Πόλο από τον Αριστερό Άνω..
Ηχος: Fayn

Η Δεξιά Άνω Γραμμή συνδέεται Βορειο – Ανατολικά με την Χάλκινη βάση του Kerosh, την Σμαράγδινη Βάση της Saccath, την συσπειρωτική κατεύθυνση του Κενού και διαχωρίζει τον Άνω Πόλο από τον Δεξιό Άνω
Ηχος: N’laf

Η Αριστερή Κάτω γραμμή συνδέεται με Νοτιο – Δυτικά με την τενεκεδένια Βάση του Kerosh, την Ιάσπινη βάση της Saccath,την διαχωριστική κατεύθυνση του Κενού και διαχωρίζει τον Κάτω Πόλο από τον Αριστερό Κάτω Πόλο
Ηχος: N’gha

Η Δεξιά Κάτω γραμμή συνδέεται Νοτιο – Ανατολικά με την μολυβένια βάση του Kerosh, την ρουμπινένια Βάση της Saccath,την στρεβλωτική Κατεύθυνση του Κενού και διαχωρίζει τον Κάτω Πόλο από τον Δεξιό Κάτω Πόλο
Ηχος: Fhagnn

Αυτά Βλέπει ο Μάγος, “Κρατώντας” τις γραμμές της Dha. Ο Άνω Πόλος ορίζεται από την μεσαία, την αριστερή άνω και δεξιά άνω γραμμή. Ο Κάτω Πόλος Ορίζεται από από την μεσαία, την κάτω δεξιά και την Κάτω αριστερή γραμμή. Η Αριστερή και η δεξιά ακτίνα συνεχίζουν την πορεία της Μεσαίας γραμμής. Όλες οι άλλες ακτίνες κείτονται ανάμεσά τους, μαζί με τέσσερις (δύο άνω και δύο κάτω) γραμμές της Dha. Μια περιοχή ενός Πόλου που Ορίζεται από Δυο ακτίνες ονομάζεται Κόμβος.

Η Αριστερή Άνω Ακτίνα συνδέει το Φεγγάρι, τον Ατσάλινο πύργο του Kerosh, τον κεχριμπαρένιο Κίωνα της Saccath, τους Ανεμοστρόβιλους της Khammon και διαχωρίζει τον Αριστερό Άνω Κόμβο από τον Αριστερό Άνω Πόλο
Ηχος: Nhaf

Η Δεξιά άνω Ακτίνα συνδέει τον Ήλιο, τον Χάλκινο πύργο του Kerosh, τον Σμαράγδινο Κίονα της; Saccath,το λυκόφως και διαχωρίζει τον Δεξιό Άνω Κόμβο από τον Δεξιό Άνω Πόλο.
Ηχος: Haat

Η Αριστερή Κάτω Ακτίνα συνδέει τον Άνεμο με τον Πύργο από Κασσίτερο του Kerosh, τον Κίονα από Ίασπι της saccath,τα pits του Κενού και διαχωρίζει τον Αριστερό Κάτω Κόμβο από τον Αριστερό Κάτω Πόλο.
Ηχος: Lha

Η Δεξιά Κάτω Ακτίνα συνδέει τα σύννεφα, τον Μολύβδινοπύργο του Kerosh, τον Ρουμπινένιο Κίωνα της Saccath, τα Άστρα του Khammon και διαχωρίζει τον Δεξιό Κάτω Κόμβο από τον Αριστερό Κάτω Πόλο
Ηχος: Ag’Haa

Η Αριστερή Ακτίνα της Dhaa συνδέει την Δύση, τις Πύλες της R’lyehf, την πηγή της Saccath, τις Μαύρες τρύπες και διαχωρίζει τον Αριστερό Άνω Κόμβο από τον Αριστερό Κάτω Κόμβο.
Ηχος: Nyaf

Η Δεξιά ακτίνα συνδέει την Ανατολή με τα Λατομεία του Kerosh, τις Πύλες της Knyan, τα Άστρα της Alyah και διαχωρίζει τον Δεξιό Άνω Κόμβο από τον Δεξιό Κάτω Κόμβο.
Ηχος: Ehgeh

Η Μεσαία γραμμή ενώνει τον Βορρά, την Λίμνη από Υδράργυρο του Kerosh, το καταφύγιο της Saccath, την φλεγόμενη κατεύθυνση του κενού και διαχωρίζει τον Άνω πόλο από τον Κάτω Πόλο
Ηχος: Saaf

Μερικές Γραμμές αφιερωμένες στην Γεωγραφία της Γοητευτικής Μυθολογίας Κθούλου. Έστω και μέσα από το Περίφημο αλλά και αμφισβητούμενο De Vermis Mysteriis, καταφέραμε ανοίξουμε μια χωροχρονική χαραμάδα που μας οδήγησε κατευθείαν στα μυστικά των τόπων όπου ο Μέγας Κθούλου κοιμάται περιμένοντας την ώρα της επιστροφής. Και ποιός ξέρει. Ίσως μια μέρα να μπορέσουμε να μεταφερθούμε πραγματικά σε μία απο αυτές τις Υπερκόσμιες τοποθεσίες, αντικρύζοντας με τα αληθινά μας μάτια τα τρομερά ανείπωτα μυστήριά τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου