Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Ξύπνα τον γίγαντα μέσα σου

Ξύπνα τον γίγαντα μέσα σου!

Βήμα 1ο:

Κάθε φορά που θέλεις ειλικρινά να πετύχεις μια αλλαγή στη ζωή σου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ανεβάσεις τα στάνταρντς. Το απολύτως σπουδαιότερο πράγμα είναι να αλλάξεις αυτό που απαιτείς από τον εαυτό σου.

Γράψε κάτω όλα τα πράγματα που δεν αποδέχεσαι πια στη ζωή σου, που δεν θα τα ανεχτείς.

Γράψε όλα τα πράγματα που θα ήθελες να γίνεις.

Η αλλαγή που θέλεις να κάνεις σε έναν οργανισμό, μια εταιρεία, μια χώρα, αρχίζει πρώτα από τον εαυτό σου.

Βήμα 2ο:

Άλλαξε τα πιστεύω που σε περιορίζουν. Εάν υψώσεις τα στάνταρντς αλλά δεν πιστεύεις ότι μπορείς να τα πετύχεις, έχεις ήδη σαμποτάρει τον εαυτό σου.

Αλλάζοντας τα συστήματα των πιστεύω μας είναι βασικό στο να κάνουμε οποιαδήποτε πραγματική και βιώσιμη αλλαγή στη ζωή μας.

Πρέπει να αναπτύξουμε μια αίσθηση βεβαιότητας ότι μπορούμε και θα επιτύχουμε τα καινούργια στάνταρντς, προτού το κάνουμε στην πραγματικότητα.

Χωρίς να αποκτήσεις τον έλεγχο των πιστεύω σου, μπορείς να υψώνεις τα στάνταρντς όσο θέλεις αλλά δεν θα έχεις ποτέ τη βεβαιότητα να τα υποστηρίξεις.

Βήμα 3ο:

Για να διατηρήσετε τη δέσμευσή σας χρειάζεστε την καλύτερη στρατηγική για να πετύχετε αποτελέσματα.

Ένα θέσεις ένα υψηλότερο στάνταρντ και κάνεις τον εαυτό σου να το πιστέψει, τότε βεβαίως μπορείς να καθορίσεις τη στρατηγική. Θα βρεις τρόπο.

Στη ζωή πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τι να κάνουν, αλλά λίγοι κάνουν πράξη αυτό που γνωρίζουν. Το να γνωρίζεις δεν αρκεί. Πρέπει να αναλάβεις δράση.

1. Κυριαρχία επί των συναισθημάτων

Στην κυριολεξία το κάθε τι που κάνουμε είναι για ν' αλλάξουμε τον τρόπο που νιώθουμε.

Όμως, οι περισσότεροι έχουμε ελάχιστη ή μηδαμινή εκπαίδευση στο πώς θα το κάνουμε αποτελεσματικά.

Πάρα πολλοί από μας αφήνουμε τον εαυτό μας στο έλεος εξωτερικών γεγονότων, πάνω στα οποία μπορεί να μην έχουμε κανένα έλεγχο, αποτυγχάνοντας ν' αποκτήσουμε κυριαρχία πάνω στα συναισθήματά μας, τα οποία μπορούμε να ελέγξουμε.

2. Φυσική κυριαρχία

Πρέπει ν' αποκτήσουμε τον έλεγχο στη φυσική μας υγεία ούτως ώστε όχι μόνο να δείχνουμε καλά αλλά και να νιώθουμε καλά, και ακόμη να γνωρίζουμε ότι έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας.

Ο Thomas Muffet, ένας γιατρός του 16ου αιώνα, είχε πει ότι "σκάβουμε το λάκκο μας με τα δόντια μας". Φορτώνουμε τα σώματά μας με τροφές υψηλών λιπαρών ή τροφές χωρίς διατροφική αξία, και τα δηλητηριάζουμε με τα τσιγάρα, το αλκοόλ, και τα φάρμακα, ενώ καθόμαστε παθητικά μπροστά στις τηλεοράσεις μας.

3. Κυριαρχία στις σχέσεις μας

Εκτός από τη συναισθηματική και τη σωματική κυριαρχία, το τρίτο σπουδαιότερο που πρέπει να μάθουμε είναι πώς ν' αποκτήσουμε τον έλεγχο στις σχέσεις μας, πρώτα στη σχέση με τον εαυτό μας, και κατόπιν στις ρομαντικές, οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις.

Καθώς αποκτούμε κυριαρχία πάνω σ' αυτή τη σπουδαιότατη ικανότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, θα μάθουμε πώς να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας σε βαθύτερο επίπεδο και θα ανταμειφθούμε με κάτι που όλοι θέλουμε να βιώσουμε: μία αίσθηση συνεισφοράς, της γνώσης ότι έχουμε κάνει τη διαφορά στη ζωή άλλων ανθρώπων.

4. Οικονομική κυριαρχία

Πρέπει να βάζουμε στόχους πιο πάνω από την απλή επιβίωση, όχι μόνο για το παρόν αλλά και όταν θα φτάσουμε στην τρίτη ηλικία.

Ωστόσο, η μεγάλη αυταπάτη του πολιτισμού μας είναι πως όταν αποκτήσουμε πλούτο θα απαλλαγούμε από το άγχος και την καθημερινή πίεση που νιώθουμε. Όμως αυτό είναι μια μεγάλη πλάνη διότι όσο περισσότερα χρήματα έχει κανείς τόσο περισσότερη πίεση νιώθει.

Το κλειδί δεν είναι η απλή επιδίωξη πλούτου αλλά η αλλαγή των πιστεύω και της νοοτροπίας για το χρήμα έτσι ώστε να το δούμε σαν μέσο συνεισφοράς κι όχι σαν το τέλος και το παν για την ευτυχία.

5. Κυριαρχία στο χρόνο

Πρέπει να χειριζόμαστε το χρόνο ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό. Βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμο πόνο.

Πρέπει να ελέγχουμε την επιθυμία για άμεση ικανοποίηση και να επιτρέπουμε στις ιδέες, τις δημιουργίες, ακόμη και στο δυναμικό μας, το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουν σε πλήρη καρποφορία.

Σχεδιάζοντας τους χάρτες και τις στρατηγικές για την υλοποίηση μιας απόφασης, επιθυμώντας να αναλάβουμε μαζική δράση, αλλά και να έχουμε την υπομονή και την ελαστικότητα να τροποποιούμε τη στρατηγική μας όσο συχνά χρειάζεται, είναι τα μυστικά της επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου