Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

To σύνδρομο του ‘’ξερόλα’’

Ναι εννοείται πως ο καθένας από εμάς ή έστω οι πλείστοι έχουν συναντήσει ή έχουν έρθει αντιμέτωποι ή δυστυχώς αναγκαστικά πρέπει να συναναστρέφονται με αυτό τον τύπο ανθρώπου τον κατά φαντασία ‘’παντογνώστη’’ τον ντε και καλά ειδήμονα σε όλα, τον άνθρωπο που κάνει πως τα ξέρει ανελλιπώς όλα!

Ή όπως λέει ο λαός: Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε!

Ε, λοιπόν ναι ο ξερόλας είναι αυτός ο ενοχλητικός και κουραστικός άνθρωπος που έχει άποψη για όλα, που αναπτύσσει τις θεωρίες του πιστεύοντας παρά μόνο πως οι δικές του είναι οι αληθής και οι σωστές. Τις επιβάλει με τέτοιο τρόπο και επιμένει πάνω σε αυτές χωρίς να ακούσει κουβέντα, χωρίς να δεχθεί κι άλλες απόψεις μέχρι να συμφωνήσουν όλοι ανεξαιρέτως μαζί του. Κι όλα αυτά εξαιτίας του τεράστιου εγωισμού του ή μάλλον της τεράστιας ανασφάλειας του και του αλαζονικού χαρακτήρα του..

Ένας τέτοιος άνθρωπος το μόνο που επιζητά είναι την σημασία των γύρω του , τον ρόλο του πρωταγωνιστή και του επίκεντρου. Πολλές φορές φθάνει στο σημείο να αμφισβητεί οτιδήποτε κι αν του πεις να επαναλαμβάνει τα λόγια σου με διαφορετικό τρόπο βέβαια μόνο και μόνο για να μην υποστηρίξει πως αυτά που είχες προαναφέρει ο ίδιος ήταν σωστά. Κι όμως η χαμηλή αυτοεκτίμηση φωνάζει από μακριά σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί μόνο οι άνθρωποι αυτοί έχουν την ανάγκη να αποδείξουν με τέτοιο τρόπο την αξία του εαυτού τους. Προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν ή ακόμη καλύτερα να μειώσουν για να επιδείξουν την ‘’εξυπνάδα’’ τους.

Στην τελική είναι ένας κακός ακροατής που ποτέ δεν ακούει και απορρίπτει οτιδήποτε είναι αντίθετο από αυτά που πιστεύει. Έστω κι αν είναι να λάθος θα συνεχίζει ακάθεκτος να ισχυρίζεται πως είναι σωστός μόνο και μόνο για να μην εκτεθεί και κλονιστεί. Αν και στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο εκτίθεται περισσότερο.

Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται μόνο με υπομονή, καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει λόγος και νόημα να πέσεις τόσο χαμηλά στο επίπεδο ενός τέτοιου ανθρώπου, χάνεις τον χρόνο σου. Απλά μην δίνεις σημασία και εάν σου είναι εφικτό διατήρησε την τεχνική ‘’μακριά και αγαπημένοι’’. κράτα απόσταση καλύτερα για την ψυχική σου ηρεμία.

Και ναι εσείς οι ξερόλες καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως τις πλείστες φορές που σας ακούμε και επιλέγουμε να σιωπούμε, δεν το κάνουμε επειδή συμφωνούμε αλλά επειδή πολύ απλά βαριόμαστε να ασχοληθούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου