Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Η σιωπή μετά τις Κραυγές

Τα φώτα του ιερού έσβησαν και μέσα στο ημίφως του κλειστού, λουσμένου από τα πληροφοριακά αποτυπώματα χώρου αχνοφαινόταν η φαιά ουσία που παιδεύτηκε αδόξως για μία ακόμη φορά! Ένας ένας οι λάτρεις επέστρεψαν στην βάση τους μαγεμένοι από τις ιαχές, τους διατυμπανισμούς και την περιαυτολόγηση!

Είμαστε το Ιερατείο της Υπερ-Πληροφορίας, τόνιζαν οι Αρχιερείς, ο ένας μετά τον άλλο, με τρόπο κωδικοποιημένο, δυσνόητο για τον απλό ακροατή. Για εκείνους, τους λάτρεις που πεινασμένοι για μάθηση συνλειτουργούσαν με το ιερατείο, εκτυλισσόταν ένας χορός από χρησμούς, νέα μονοπάτια αναζήτησης, καινούργιους δρόμους εξέλιξης. Ω,δύσμοιρε απλέ ακροατή. Το μόνο που σερβιρίστηκε σε τούτη την τελετουργία των κραταιών Πληροφοριο-Μάγων ήταν καλά ξαναζεσταμένες τροφές σκέψης. Ζήτω Το ιερατείο της Υπερ-πληροφορίας.

Φυσικά, η μεγάλη τελετουργία διήρκησε πολύ, όπως είχε προσυμφωνηθεί από τον Μέγα μάγιστρο. Ιερούργησαν τα μεγάλα κεφάλια της ασταμάτητης Λερναίας ύδρας. Και το Θέαμα περιείχε όλες τις παγίδες για τους αμύητους. Η Τέχνη του Subliminal Messaging στο μεγαλείο της. Λέξεις κλειδιά εισακούστηκαν σε κάθε σπιθαμή της εσωτερικής αρχιτεκτονικής του ιερού, που μοναδικό στόχο είχαν την προσκόλληση των ακολούθων στα ίδια μονοπάτια. Άπειρες λεπτομέρειες καμίας χρησιμότητας, και ενδιάμεσα, πολύ συχνά ακολουθούσε η λέξη-δύναμης που ανάγει το mind control σε Κύρια επιστήμη: Είμαστε το Ιερατείο της Υπερ-Πληροφορίας. Μην το ξεχνάτε… Η επίκληση του Μεγάλου Θεού ήταν επιτυχής, μιας και μέσα από τους καπνούς εμφανίστηκε και παρέμεινε καθ’ όλη την διάρκεια ο Οπτικο-ακουστικός Υπερ-δαίμονας, παίζοντας αδιάλειπτα εικόνες εστιασμένες στον αέναο εγκλωβισμό των ασυνείδητων μονοπατιών του νου των παρευρισκόμενων…

Προτού επιστρέψω στην λίγο δυσθεώρητη ανάλυση του Ιερατείου θα ήταν χρήσιμο να σας πω πως έστω και αν δεν κατανοείτε πλήρως τις κρυπτικές προτάσεις που παραθέτω, συνεχίστε το διάβασμα. Γιατί μέσα από την εστιασμένη τυχαιότητα μερικών «ειδικών» λέξεων θα κατανοήσετε και εσείς την λειτουργία του, αργά η γρήγορα. Ο πραγματικός σκοπός του Ερευνητή θα πρέπει να είναι η διαρκής αναζήτηση νέων, σωστών καναλιών ενημέρωσης και πληροφόρησης και όχι το παιχνίδι που σαν στρόβιλος παρασύρει και εγκλωβίζει στην στασιμότητα κάθε επίδοξο εραστή της αναζήτησης! Χμμ, μα θα μου πεις, χρησιμοποιώ την ίδια ακριβώς τεχνική με αυτή που έχει πρώτη σε προτίμηση το Ιερατείο. Ναι, μα εξ’ ολοκλήρου αντεστραμμένη. Σκοπός των λέξεων αυτού του κειμένου που ακροβατούν ανάμεσα στο φανταστικό και την πραγματική υπόσταση του φαινομένου είναι η διέγερση του νου, προς την κατανόηση των δεδομένων πεπραγμένων της αδερφότητας της Υπερ-Πληροφόρησης!

Και έτσι, πίσω στον Ιερό χώρο της τέλεσης κάποιος περισσότερο υποψιασμένος λάτρης, κρυμμένος πίσω από τα φώτα έσπασε το μονοπώλιο της τελετουργίας απευθύνοντας τον λόγο σε έναν από τους ιερείς, προσπαθώντας με μία του ερώτηση να ανακαλύψει έναν από τους σκοπούς της τελετουργίας… Μα η απάντηση που του δώθηκε, ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ύπαρξης του Ιερατείου της Υπερ-Πληροφόρησης. Αυτή η τελετουργία, ήταν σχεδιασμένη με τυπικά διαμορφωμένα από άλλους, που δεν κατάφεραν ποτέ να τα προφέρουν οι ίδιοι, η αν το έκαναν απαξιώθηκαν χαρακτηριστικά. Ολόκληρο το οικοδόμημα της Πληροφορίας, είναι μία λειψή γνώση των πάντων! Και ο λάτρης, που κατείχε την συγκεκριμένη πληροφορία περισσότερο από τον Ιερέα που την Κύρητε, αποκάλυψε το μεγάλο trip. Δεν υπάρχουν Απόλυτοι Γνώστες! Εκείνοι που με υπερηφάνεια επιδείκνυαν το πληροφοριακά κεντημένο ένδυμά τους φορούν στην ουσία μία ρακένδυτη, ετοιμόρροπη εκδοχή μύριων πηγών ανατροφοδότησης που από στιγμή σε στιγμή θα κατέρρεε για να αποκαλύψει τα άδεια στερεά του Ιερατείου τους!

Και τώρα, που καταλάγιασαν τα λόγια και οι ιαχές, αναμένω την ηχώ να κρούσει το καμπανάκι. Να υποδείξει πόσοι βρέθηκαν ή θα βρεθούν παγιδευμένοι στην σκεπτομορφή της που πλανάται ακόμη στον χώρο. Σε λίγο καί στον Κυβέρνο-Χώρο. Και όπου μπορείτε να φανταστείτε.. Στις σελίδες κάποιου περιοδικού, στις οθόνες της τηλεόρασής, στα τραγούδια που θα ακούσετε σε μία ανύποπτη τυχαία στιγμή.. Οι δρόμοι είναι άπειροι προς την γνώση και την αναζήτηση. Οι μισοί, παραμένουν μπλοκαρισμένοι και λογοκρυμμένοι απο την Υπερ-Επιτροπή. Μα οι άλλοι μισοί, βρίσκονται ακόμη εδώ και ανοίγονται μπροστά μας έτοιμοι προς εξερεύνηση, όσο και αν το ιερατείο προσπαθεί να κατακτήσει τον έλεγχό τους. Δεν θα το καταφέρει! Αντίθετα, θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις ίδιες τις μεθόδους του, νιώθωντας την διαρροή της πληροφορίας ολοένα και να μεγαλώνει, την αυτούσια δύναμη της να δυναμώνει, τους αυτόνομους αναζητητές να του γυρνούν την πλάτη, σίγουρη πως η πραγματική πληροφόρηση βρίσκεται ανεξάρτητη και ακμαία εκεί έξω…

ΥΓ 1: Πόσες μέλισσες χωρούν σε μιά κυψέλη;

ΥΓ 2: Τα «δίκτυα», ή δίχτυα κάποτε μπλοκάρουν και μπουκώνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου