Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Το να διαλέγεις τους ανθρώπους της ζωής σου σημαίνει ότι ξέρεις πώς να φροντίζεις τον εαυτό σου

Υπάρχουν πολλές μορφές αυτό-φροντίδας.

Ωστόσο, υπάρχει μια μορφή φροντίδας που συχνά αγνοούμε και είναι πολύ σημαντική. Αυτή είναι το να διαλέγεις ποιους ανθρώπους επιτρέπεις να βρίσκονται στην ζωή σου.

Επειδή, το θέμα είναι πως οι άνθρωποι με τους οποίους επιλέγεις να περιβάλλεσαι είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής σου καθώς την διαμορφώνουν με πολλούς τρόπους-θετικούς και αρνητικούς.

Οπότε, αν η ζωή είναι πολύ μικρή και θέλεις να την περάσεις με ανθρώπους που βγάζουν τον καλύτερο σου εαυτό, γιατί να μην ξεκόψεις από αυτούς που σε ρίχνουν και να περιορίσεις τον κοινωνικό σου κύκλο σε μια μικρή αλλά σταθερή, θετική και υποστηρικτική ομάδα ανθρώπων;

Ίσως είναι ο εσωστρεφής εαυτός μου που μιλάει αλλά πραγματικά πιστεύω πως το να έχεις ένα μικρό αριθμό ουσιωδών φιλιών είναι καλύτερο από το να έχεις μια μεγάλη ομάδα φίλων και γνωριμιών. Γιατί; Επειδή πάντα επιλέγω την ποιότητα παρά την ποσότητα.

Έχω την συνήθεια να δημιουργώ μια λίστα με δύο στήλες: οι άνθρωποι που με ανέβασαν (αριστερή) και οι άνθρωποι που με έριξαν (δεξιά). Την χρησιμοποιώ για να κατηγοριοποιώ τους φίλους, τους συναδέλφους και αυτούς που γνωρίζω σε μία από αυτές τις στήλες. Τότε, αποφασίζω να ξεκόψω από την δεξιά.

Πολλοί ίσως σκεφτούν πως αυτό είναι κάτι κακό αλλά δεν συμφωνώ. Νομίζω πως όλοι έχουν τον τρόπο τους να κρατούν τους τοξικούς ανθρώπους μακριά από την ζωή τους. Αυτός είναι ο δικός μου.

Γιατί να χαραμίζω τον χρόνο και την ενέργεια μου σε ανθρώπους που με εξάντλησαν αντί να προσθέσω περισσότερη αξία στην ζωή μου;

Η φροντίδα του εαυτού μας είναι πολύ σημαντική και όλοι πρέπει να την εφαρμόζουν. Έχει να κάνει με το να δίνεις στον εαυτό σου την αγάπη που του αξίζει. Έχει να κάνει με το να φροντίζεις τον εαυτό σου και την ευημερία σου όσο- ή και περισσότερο- νοιάζεσαι και για τους άλλους.

Η αυτό-φροντίδα έχει να κάνει με το να γεμίζεις την ζωή σου με θετικούς και καλούς ανθρώπους και να αφήνεις την ενέργεια τους να ρέει στην ζωή σου με αισιοδοξία και ευτυχία.

Άσε το δράμα, την τοξικότητα και τους αρνητικούς ανθρώπους. Διάλεξε την αγάπη, την ευτυχία και την καλή ενέργεια. Μετά, δες τι θα συμβεί.

Ολόκληρη η ζωή σου θα αλλάξει με τον πιο όμορφο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου