Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Ο απίστευτος πυρηνοκίνητος πύραυλος cruise Burevestnik

Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η ύπαρξη πυρηνικού κινητήρα σε έναν πύραυλο προκειμένου να καταστεί δυνατή η, σχεδόν αέναη, πτήση του (βασικά αυτό αφορούσε τις διαστημικές πτήσεις αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί έναν πυρηνοκίνητο πύραυλο εντός της ατμόσφαιρας) έγινε πραγματικότητα από την ρωσική πολεμική βιομηχανία!

Ο πυραύλος cruise Burevestnik, το πιο καλοφυλαγμένο μυστικό της ρωσικής πολεμικής μηχανής αναπτύχθηκε εντελώς μυστικά, από το 2010.

Το 2016 κατάφερε να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση με απόλυτη μυστικότητα, επίσης: Οι Ρώσοι κατάφεραν να κατασκευάσουν έναν πυρηνικό κινητήρα τόσο περιορισμένων διαστάσεων, ώστε να τον τοποθετήσουν σε έναν πύραυλο Cruise!
 
Tι σημαίνει αυτό; Θεωρητικά μπορεί να ίπταται με υπερηχητική ταχύτητα επί... μήνες και να πλήττει τον στόχο του, όποτε λάβει σήμα, με πυρηνική ή συμβατική κεφαλή.

Δεν έχει ακτίνα δράσης. Γιατί; Γιατί πετά συνέχεια μερικά μέτρα επάνω από το έδαφος ή το νερό ή του πάγους, μέχρι να επιλέξει το ρωσικό κέντρο να πλήξει έναν στόχο! Με υπερηχητική ταχύτητα μπορεί να καλύψει δεκάδες φορές ολόκληρη την Γη μέσα σε μερικές ημέρες και... να συνεχίσει να πετά!

Στις 29 Ιανουαρίου 2019 η Ρωσία στο πεδίο δοκιμών Kapustin Yar στις όχθες του ποταμού Βόλγα πραγματοποίησε την πρώτη από τις τελικές δοκιμές αποδοχής που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου