Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Πώς να προσφέρετε υποστήριξη σε κάποιον με ψυχολογικά προβλήματα

Πολλές φορές θα θέλατε να βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που αντιμετωπίζει ψυχολογικές δυσκολίες, αλλά δεν είστε σίγουροι τι να πείτε ή πώς να το πείτε. Το να θέλετε να στηρίξετε κάποιον αλλά να μην ξέρετε πώς να προχωρήσετε είναι κάτι το συνηθισμένο. Δοκιμάστε λοιπόν αυτές τις πέντε ιδέες για να υποστηρίξετε κάποιον που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.
  1. Είμαι εδώ για να μιλήσεις όταν χρειάζεσαι κάποιον να ακούσει . Αυτό ανοίγει την πόρτα χωρίς να πιέσετε κάποιον ώστε να μοιραστεί το πρόβλημα του αμέσως.
  2. Δεν είχαμε την ευκαιρία να διασκεδάζουμε μαζί το τελευταίο διάστημα. Ας πάμε ______. Αυτό δείχνει ότι εξακολουθείτε να περνάτε καλά αν είστε μαζί με αυτό το άτομο παρόλο το πρόβλημα του.
  3. Ίσως μπορούμε να είμαστε μαζί σε αυτό το πρόβλημα . Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να διορθώσετε τίποτα. Το να είσαι εκεί με κάποιον είναι χρήσιμο και από μόνο του.
  4. Είσαι σημαντικός για πολλούς ανθρώπους . Η ειλικρινής υπενθύμιση σε κάποιον ότι αυτός ή αυτή είναι ένα θετικό κομμάτι της ζωής των άλλων είναι ισχυρό κίνητρο.
  5. Πιστεύω σε σένα. Θέλω να σε βοηθήσω να πιστέψεις πάλι στον εαυτό σου . Αυτό βοηθάει στην βελτίωση ενός ατόμου χωρίς να ελαχιστοποιείται αυτό που περνάει.
Η απλή εμφάνιση στη ζωή κάποιου για να είσαι μαζί του είναι ένας από τους καλύτερους δυνατούς τρόπους για να δείξεις υποστήριξη.  Αυτές οι πέντε απλές φράσεις θα ενισχύσουν την ψυχική υγεία κάποιου αλλά και τη δική σας. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται πάντα σε μία σχέση που περιέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Μην χάνετε την ελπίδα σας ότι δεν θα σας ακούσει και εμπιστευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου