Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Οι όμορφες ψυχές, είναι οι καθαρές ψυχές

Οι απλές ψυχές διαθέτουν τόσα πολλά και ποικίλα χρώματα σαν να γεννήθηκαν μες τα σπλάχνα και την αγκαλιά του ουράνιου τόξου. Μα για να μπορέσεις να τα διακρίνεις θα πρέπει να κοντοσταθείς για λίγο και να παρατηρήσεις την αύρα τους. Όπως για να θαυμάσεις την βασιλική ομορφιά του ουράνιου τόξου είναι αναγκαίο να υψώσεις το βλέμμα σου προς τα πάνω και να προσηλωθείς στην υπόστασή του δίχως να αποσπάται η προσοχή σου από την στιγμή της καθημερινότητάς σου.

Απλές ψυχές, έτοιμες να παραδοθούν στο λεπτό της στιγμής δίχως ενδοιασμούς και περιορισμούς γιατί γνωρίζουν τι σημαίνει απώλεια κι όταν αυτή θα έρθει θα είναι αργά για χαρά. Ψυχές με ένα τρομερό συνδυασμό ώριμης τρέλας! Πόσο σπάνιες μα ιδιαίτερα μοναδικές σαν τις συναντήσεις. Τους ανθρώπους αυτούς να τους εκτιμάτε γρήγορα γιατί είναι αερικά. Μπορούν να δοθούν με όλο τους το είναι αρκεί να νοιώσουν ότι αξίζει.

Και πάλι προσφέρουν από τη καρδιά τους μα δεν θα μείνουν για πολύ γιατί πάνω από όλα αγαπάνε τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να είναι ικανές να ζήσουν κάθε στιγμή στο έπακρο των συναισθημάτων. Θα περάσουν από τη ζωή σου, ενδεχομένως για λίγο, να την αναστατώσουν, θα σου αφιερωθούν ίσως, αλλά μετά θα φύγουν αν δεν ανακαλύψουν κάτι αξιοθαύμαστο για να παλέψουν.

Απλές ψυχές που διακατέχονται από ενθουσιασμό για το οτιδήποτε κι έτσι για εκείνες κάθε μέρα είναι μια καινούρια περιπέτεια η οποία χτίζεται από τις ίδιες. Δεν αναμένουν να “ξημερώσει” αλλά “ανατέλλουν” μόνες τους ακτινοβολώντας την τόσο ενεργητικά πηγαία διάθεσή τους για το ωραίο. Αυθόρμητες και πνευματικά ελεύθερες παγιδεύονται σε μία κοινωνία προκατειλημμένη, σκυθρωπή, αποστασιοποιημένη από τον συνάνθρωπο.

Απλές ψυχές οι οποίες σαν απαγγείλουν τη λέξη “καλημέρα” φωτίζεται η γη μα αν εσύ είσαι θέση να το αναγνωρίσεις είναι δική σου υπόθεση. Μερικοί από σας τέτοιες ψυχές τις χαρακτηρίζετε τρελές. Ναι λοιπόν μακάρι αυτή η τρέλα να γίνει “αρρώστια” σε έναν “υγιή” κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου