Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Το βαθύτερο νόημα της σύνδεσης μεταξύ μυαλού σώματος και ψυχής

Η σύνδεση μεταξύ μυαλού σώματος και ψυχής είναι παρούσα μέσα μας από τη γέννηση μας. Είναι η αόρατη σύνδεση που αποτελεί τη βάση ολόκληρης της ζωής μας.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την γνωρίζουν. Είναι η πιο ωφέλιμη σύνδεση που μπορείτε να έχετε στη διάρκεια της ζωής σας και η γνώση της θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη ζωή σας εντελώς.

Μπορείτε εύκολα να δείτε τα παραδείγματα της σύνδεσης μεταξύ μυαλού σώματος και ψυχής στις καθημερινές σας εμπειρίες. Τα κακά νέα σας κάνουν να αισθάνεστε άρρωστοι και κάνουν το στομάχι σας να πονά; Ή τα χαρούμενα νέα κάνουν την καρδιά σας να χτυπά δυνατά;

Το μυαλό και το σώμα σας έχουν έναν αόρατο δεσμό. Οι σκέψεις σας μεταφράζονται σε μια ηλεκτρική ώθηση που με τη σειρά της οδηγεί σε βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα που το κάνουν να αντιδράσει.

Η αντίδραση είναι αυθόρμητη και έτσι, οποιαδήποτε είδηση επηρεάζει το σώμα σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτή είναι η σχέση μεταξύ μυαλού και σώματος, αλλά που βρίσκεται η ψυχή σε όλο αυτό; Η σύνδεση μυαλού-σώματος-ψυχής δεν υπάρχει μόνο για τα απτά μέρη της ζωής μας αλλά και για τα άυλα.

Το μυαλό και το σώμα αποτελούνται από το φυσικό μέρος επειδή μπορούμε να δούμε τη σύνδεση που έχουν. Ακόμα και η επιστήμη παρέχει στοιχεία για τη σχέση τους.

Η σύνδεση τους και τα αποτελέσματα που παράγει είναι μπροστά στα μάτια μας.

Από την άλλη πλευρά, η ψυχή είναι το αόρατο μέρος αυτής της σύνδεσης, αλλά και η πιο ισχυρή.
Είναι η μορφή της ενέργεια που στηρίζει την ζωή στο σώμα μας. Χωρίς την ψυχή, το μυαλό και το σώμα δεν είναι τίποτα. Η ψυχή παρέχει τη δύναμη της ζωής στο σώμα.

Έχει τον δικό της τρόπο να καθοδηγεί τη συμπεριφορά και τις πράξεις του μυαλού. Η ψυχή συνδέει το μυαλό μας με τον μεγαλύτερο συλλογικό νου και το μυαλό δημιουργεί τη φυσική όψη του σώματος μας.

Συνολικά, η ψυχή, το μυαλό και το σώμα σας δουλεύουν μαζί ως ένα ενεργειακό σύστημα. Η ροή ενέργειας σε αυτό το σύστημα δεν είναι σταθερή και αλλάζει συνεχώς.

Η υγεία και η ευεξία μας εξαρτώνται από αυτή τη ροή ενέργειας. Όταν το μυαλό, το σώμα και η ψυχή βρίσκονται σε ευθυγράμμιση, θα δείτε τα ακόλουθα σημάδια:
  • Θα νιώθετε ευχαρίστηση και χαρά σε ότι και αν κάνετε.
  • Θα συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας με σεβασμό και αγάπη.
  • Θα συμπεριφέρεστε στους άλλους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Θα ξέρετε τον σκοπό της ζωής σας και θα δουλεύετε σκληρά για να τον πετύχετε.
Όταν η σύνδεση του μυαλού-σώματος-ψυχής διαταραχθεί, θα έχετε αυτά τα συμπτώματα:
  • Η ζωή θα μοιάζει άδεια.
  • Δεν θα υπάρχει χαρά σε τίποτα, ανεξάρτητα από ότι και αν κάνετε.
  • Θα υπάρχει αίσθηση κατωτερότητας ακόμα και αν έχετε πολλά στη ζωή.
  • Ο θυμός και άλλα θέματα συμπεριφοράς θα επηρεάζουν τους ανθρώπους γύρω σας.
Οι αρνητικές σκέψεις, η βία, η ζήλια και ο θυμός είναι υπεύθυνα για την διαταραγμένη σύνδεση ανάμεσα στο μυαλό στο σώμα και στην ψυχή.

Η ψυχή καλλιεργεί την αγάπη, την καθολική φροντίδα και την σοφία.

Όταν κάποιο από αυτά λείπει, υπάρχει ανισορροπία που ανατρέπει τη σύνδεση αυτή και προκαλεί σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

Αν έχετε παράπονα για τη ζωή, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διορθώσετε τη σύνδεση σας.

Τις περισσότερες φορές, πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μας υπάρχουν λόγω της δουλειάς, του συντρόφου, των παιδικών κλπ. Αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν λόγω της διαταραγμένης σύνδεσης ανάμεσα στο μυαλό στο σώμα και στην ψυχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου